Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι


Αυτό που μετράει σε καταστάσεις κρίσης είναι οι πράξεις.

Για το λόγο αυτό η ομάδα αλληλεγγύης αποφάσισε εκτός από τη συνεισφορά σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που ήδη συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσει από τα μέλη της και τους φίλους να βοηθήσουν σαν εθελοντές. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με πολλούς συνανθρώπους μας, που ήδη προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε να διευκολύνουν την προσωρινή διαμονή των προσφύγων στη χώρα μας.

Αρκετοί σύντροφοι/ισσες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την διαθεσιμότητά τους. Από την ως τώρα εμπειρία μας με τις επανειλημμένες επισκέψεις στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου ( Παλαί), τις συζητήσεις που είχαμε με τους υπεύθυνους του Δήμου, αλλά και από τη δική μας αντίληψη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για τις ανάγκες που υπάρχουν καταλήξαμε στα εξής:
Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται κυμαίνονται από 500 έως 1.000 και κάποιες φορές μπορεί να φθάσουν ως τους 1400, οι οποίοι μένουν κατά μέσο όρο 4 ημέρες.

Η ροή είναι μειωμένη τις τελευταίες ημέρες. Εξυπηρετούνται από μερικούς υπαλλήλους του Δήμου και πολλούς εθελοντές. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και είναι συνήθως μέλη κάποιων ΜΗΚΥΟ.

Έρχονται με δικά τους έξοδα και παραμένουν για λίγες ημέρες. Οι ανάγκες σίτισης καλύπτονται από φαγητό που ετοιμάζει το Ναυτικό, καθώς παρέχει πρωινό και μεσημεριανό, ενώ το βραδινό προσφέρουν διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις εθελοντές αναλαμβάνουν το στήσιμο και τη λειτουργία συλλογικής κουζίνας.

Παρά την μεγάλη προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής κρίνεται απαραίτητο να συγκεντρωθούν αδιάβροχα, πετσέτες, εσώρουχα, σφουγγάρια σώματος καθώς και σακίδια ώστε να παίρνουν μαζί τους τα απολύτως αναγκαία. 

Απαραίτητη κρίνεται η συνεισφορά των εθελοντών στη διαλογή και την προετοιμασία ενός πακέτου, για αυτούς που φεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία τους, κατά τις ώρες των γευμάτων, 12.30 έως 03.30 το μεσημέρι και από τις 7.00 έως 9.30 το βράδυ. Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε φαρμακοποιούς για την ταξινόμηση των φαρμάκων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ιδιαίτερα τώρα που η έλευση του χειμώνα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης για τους κυνηγημένους συνανθρώπους μας.
Τα είδη που προαναφέραμε συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Η σ. Νόρα Ανδρεάδη (τηλ 2106850859 mail noritsa123@gmail.com) συντονίζει τους συντρόφους που θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Ελπιδοφόρο είναι ότι η παρουσία των εθελοντών μας είναι καθημερινή.

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την σφαγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου