Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων


 Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα έχει ήδη προβεί στην ενημέρωση των ΟΤΑ Α’ βαθμού (12 Δήμων του τομέα), αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, οι δώδεκα δήμοι του Βόρειου Τομέα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προβούν:

1. Στον έλεγχο, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητάς τους καθώς και του δικτύου όμβριων υδάτων. Επίσης στον έλεγχο και τη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας (κιγκλιδώματα, μπάρες κ.λ.π.) σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.

2. Στον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων

αρμοδιότητας τους, με προτεραιότητα στα σημεία αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα, μαζί με την καταγραφή όλων εκείνων των ζωτικών σημείων που θα χρειασθούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.

3. Στην απομάκρυνση φερτών υλικών, φύλλων δέντρων κ.λ.π ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων και στον έλεγχο τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Σε έλεγχο που διασφαλίζει ότι δεν εγκαταλείπονται διάσπαρτα υλικά (από ιδιωτικά ή δημόσια έργα) τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στις αποχετεύσεις.

5. Στη διασφάλιση ότι τα μηχανήματα των Δήμων (αντλίες, βυτιοφόρα, σκαπτικά μηχανήματα κ.λ.π.) είναι κατάλληλα συντηρημένα και σε

ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επέμβουν έγκαιρα.

6. Στην επικαιροποίηση των μνημονίων ενεργειών τους και ενημέρωση για την κατάσταση Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας.

7. Στη σύγκληση των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) με ευθύνη των Δημάρχων και σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις