Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ακίνητα: Μεσίτες αναζητούν σπίτια για πρόσφυγες με ενοίκιο κάτω από 400 ευρώ



Συμφωνία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «P.R.A.K.S.I.S» για το πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών, οι οποίες θα φιλοξενούν πρόσφυγες που περιμένουν την έγκριση της άδειας του για την είσοδο και διαμονή τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης υπέγραψε ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών – Αττικής.
Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το οποίο σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει με 800 κατοικίες και διαμερίσματα στην Αττική, ενώ θα ακολουθήσουν σε λίγες ημέρες παρόμοια προγράμματα και από άλλες ΜΚΟ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Η μίσθωση με ανώτατο ενοίκιο τα 400 ευρώ τον μήνα θα είναι αρχικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για επέκταση του προγράμματος και για το 2017, εφόσον αυτό χρειασθεί.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σύλλογου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής Γιάννης Ρεβύθης το ενδιαφέρον για την συμμετοχή είναι μεγάλο, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν πολλές κατοικίες και διαμερίσματα ειδικά σε «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αττικής που μένουν κενά και αναξιοποίητα για πολλά χρόνια.
 
ΠΗΓΗ: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου