Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Απολογισμός Δράσης της Περιφέρειας Αττικής σε Θέματα Αθλητισμού


Ενδεικτικός απολογισμός δράσης του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε Θέματα Αθλητισμού, Σπύρου Πάντζα.

Α) Υλοποίηση Προγράμματος Ευ-Κίνησις, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για την προαγωγή της υγείας στον εργασιακό χώρο, και όχι μόνο, με:

·         Την  ετήσια εφαρμογή του Προγράμματος Ευ-Κίνησις σε 66 Δήμους και 8 Περιφερειακές Ενότητες.
·         Τη διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας του Προγράμματος Ευ-Κίνησις για την προαγωγή Υγείας στο χώρο εργασίας μέσω Άθλησης, Κίνησης, Αναψυχής, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Β) Δράσεις αναφορικά με τη διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του Μαραθωνίου, μέσα από τη Συνδιοργάνωση σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, του 4ου  Μητροπολιτικού Ημι-Μαραθωνίου Ελληνικού στις  19 Απριλίου, του 4ου Ημι-Μαραθωνίου  Αθήνας στις 3 Μαΐου καθώς και του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2015.

Γ) Δράσεις αναφορικά με την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και του αθλητισμού, μέσα από:

·         Τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Τοξοβολίας με την ονομασία “MARATHON EUROPEAN GRAN PRIX 2015” από 23 έως 28 Μαρτίου.
·         Τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα στην Ύδρα.
·         Την ενίσχυση της διοργάνωσης «Αναρριχητικής Διήμερης Συνάντησης» του Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Φυλής.
·         Τη συμμετοχή στη δράση πεζοπορίας και ξενάγησης στο κτήμα Τατοΐου.
·         Τη συμμετοχή στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στις 21 Μαΐου, για τους παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS 2015.
·         Τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ χορού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής στις 22 Μαΐου.
·         Τη συνδιοργάνωση της ετήσιας αεροπορικής επίδειξης “Athens Flying Week”, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.   
·         Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα των Περιφερειακών ενοτήτων Πειραιά και Νήσων στην Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 5 Οκτωβρίου.
·         Τη διεξαγωγή Σχολικών αγώνων  στις 11 και 15 Οκτωβρίου στο Θεμιστόκλειο Γήπεδο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
·         Την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Ημέρες Άθλησης και Υγείας» στις 17, 18 και 31 Οκτωβρίου, στο Αττικό Άλσος του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης του Δήμου Φιλοθέης, στην Πλατεία Ηρώων του Δήμου Λαυρεωτικής και στον Δήμο Ραφήνας, με πολύπλευρες δράσεις όπως τρέξιμο, ενεργό βάδισμα, ποδηλασία.  
·         Τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2015 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. 
·         Τη διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «Μια βόλτα με το ποδήλατο» στις 29 Νοεμβρίου στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας.
·         Τη διοργάνωση αγώνα πρακτικής Σκοποβολής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στις 27 Δεκεμβρίου 2015.
·         Τη διεξαγωγή Φιλανθρωπικού Φιλικού αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ της Εθνικής ομάδας Αστέγων και της ΑΕΚ στις 29 Δεκεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου