Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΟΥ


 
του Ν. Κομπότη


«Αγαπητέ κύριε Κομπότη

Έχω την τιμή να ανήκω στη μικρή εκείνη ομάδα ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν ώστε να αποτραπούν τα όσα σχεδιάζονταν σε βάρος της ρεματιάς τη δεκαετία του 80. Αποτέλεσμα της κινητοποίησής μας ήταν αρχικά η δημιουργία του σημερινού συλλόγου και η μετά από λαϊκές συνελεύσεις, εκδηλώσεις κλπ αλλά και προσφυγή στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα προστασίας που ισχύει μέχρι σήμερα. (Οι παλαιότεροι με ξέρουν αλλά σας τα αναφέρω αυτά γιατί είστε νεότερο μέλος στο σύλλογο και μάλλον κινδυνεύω να με κατατάξετε στους μισθοφόρους του δημάρχου). Για να σας προλάβω λοιπόν, από τότε και για δεκαετίες παραμένω μέλος του συλλόγου. Παρά το ότι είχα πάντα και έχω πολιτική άποψη, παρά το ότι είχα άποψη για όλους τους προηγούμενους δημάρχους ουδέποτε δημοσίευσα σχόλια για αυτούς (πολύ περισσότερο υπονοούμενα) ή πολιτικές θέσεις στο χώρο διαλόγου που διαθέτει ο σύλλογος. Για έναν απλό λόγο που ελπίζω να τον καταλάβετε. Γιατί σέβομαι πάνω από όλα την αυτονομία των συλλογικοτήτων και τον ρόλο που αυτές καλούνται να παίξουν όταν υπάρχουν. Είναι προφανές ότι όσοι συμμετέχουν στο σύλλογο έχουν πολιτικές απόψεις. Το ίδιο προφανές είναι ότι οι απόψεις τους δεν θα είναι ίδιες. (Πχ για το δήμαρχο της Πάτρας και την πορεία ανέργων έχω εντελώς διαφορετική άποψη από όσα αναρτήσατε. Δεν είναι όμως η λίστα του συλλόγου ο χώρος για μια τέτοια αντιπαράθεση). Είναι το ίδιο προφανές ότι στόχος του συλλόγου είναι (ή θα έπρεπε να είναι) να ενώσει ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων προκειμένου μέσα από αυτές να συντεθεί μία ενιαία πρόταση (αλλά και πάλη για την εφαρμογή της) για την προστασία της ρεματιάς και του περιβάλλοντος. Και πιστέψτε με αυτό είναι πολύ πιο πολιτικό από οποιαδήποτε πολιτική δήλωση. Λυπάμαι αλλά τα όσα γράφετε -λόγω θέσεων, ήθους και ύφους- απέχουν πολύ από έναν τέτοιο στόχο. Αναγκάζομαι λοιπόν να σας απαντήσω, αφού επικαλεστήκατε αυτος ο κυριος τον αριθμό όσων σας απάντησαν μέχρι τώρα, ότι η σιγή δεν είναι συμφωνία, ούτε επιβράβευση πολύ περισσότερο. Είναι σεβασμός στην αυτονομία της συλλογικότητας και των μελών της, τον οποίο και εσείς οφείλετε να επιδείξετε.»


Το πάρα πάνω κείμενο αποτελεί μια παρέμβαση του αξιότιμου κ. Ευθυμίου στην προηγούμενη ανάρτηση μου, Σκέφτηκα να παραβώ τις αρχές μου και να το σχολιάσω, διότι αυτός ο κύριος είναι ο δημοκράτης που κάνει μηνύσεις σε έντυπα που του κάνουν κριτική, ως οφείλουν σε δημόσια πρόσωπα, με την βοήθεια δικηγόρων που τους πληρώνει όχι ο ίδιος , αλλά ο Δήμος μας, δηλαδή όλοι εμείς μέσα από τα δημοτικά τέλη..

Το σχόλιο μου συντίθεται από τα παρακάτω αβίαστα ερωτήματα και παρατηρήσεις:

1, Οι κινητοποιήσεις που έκανε την δεκαετία του ΄80, δεν συνοδεύονταν από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ανακοινώσεις από το Ρ/Σ "κοκκινοσκουφίτσα", τρικ, γκασμάδες, κλπ, κατά της τότε δημοτικής αρχής που σχεδίαζε την καταστροφή της ρεματιάς???? Αν ήταν έμμισθος σύμβουλος του τότε δήμαρχου, προφανώς θα λειτουργούσε όπως τώρα.

2. Αφού , όπως ισχυρίζεται δεν είναι μισθοφόρος, γιατί δεν μηνύει το λογιστήριο του Δήμου, το όποιο ψευδώς, όπως ισχυρίζεται, διαδίδει ότι για τις υπηρεσίες του προς τον δήμαρχο αμείβεται πλουσιοπάροχα με ποσό τριπλάσιο σχεδόν του βασικού??? εξάλλου οι μηνύσεις είναι το τελευταίο του χόμπι.

3. Προφανώς εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, όταν υπονοεί ότι η λίστα του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς αποτελείται από ανώριμους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να παρασυρθούν από τις δικές του ή τις δικές μου θέσεις.

4. Άλλο αυτονομία συλλογικότητας και άλλο απολιτική συλλογικότητα. Η προστασία της ρεματιάς και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι κατεξοχήν πολιτική πράξη.

5 . Η αυτονομία δεν είναι μια έννοια αλα καρτ, Δεν χρησιμοποιείτε ανάλογα με την θέση αυτού που την χρησιμοποιεί.

Τέλος ας μην ασχολείται με τις θέσεις μου αν φοβάται ότι θα τον επηρεάσω αρνητικά, Ας ασχοληθεί με τις θέσεις ,το ήθος και το ύφος αυτού που τον πληρώνει. Και ας θυμάται που και που την παροιμία: ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

ΥΓ. Επειδή για λόγους αρχής ,δεν συνδιαλέγομαι με μισθοφόρους, δεν θα παραβώ ξανά τις αρχές μου, για τον ίδιο ή για όποιον εμφανιστεί στο μέλλον

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου