Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

"ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΣΟΥ ΛΕΕΙ Κ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ.
Και βέβαια φταίνε και οι αιρετοί με το δόγμα "ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ για να μην είσαι κακό παιδί σαν τον ακατανόμαστο που θέλει να ελέγχει πριν υπογράφει ο κακορίζικος" και απλώς μοίραζουν αυτόγραφα στους υπηρεσιακούς "δια να τους στηρίξουν εις τας εκλογάς".

Εκτός από τον Πρίγκηπα που κάποιοι τον προφύλαξαν, βεβαίως, βεβαίως.

Μιλάμε άραγε για ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ εν όψει των επερχόμενων - το 2006 - δημοτικών εκλογών;

Δεν ξέρω, βγάλε εσύ συμπέρασμα αναγνώστη μου από τα γεγονότα και τα έγγραφα:

Στις 4 Απριλίου του 2005 η Ελένη Παπαδοπούλου στέλνει στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) την ακόλουθη αίτηση έγκρισης καταστροφής αρχείων.

Την λίστα δηλαδή που - υποτίθεται - ότι είχε ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ η επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, αυτή η επιτροπή τέλως πάντων που συγκάλεσαν (τα έχουμε πει επί των αποφάσεων του ΔΣ και την μεγάλη παραποίηση) και είχε εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΑΚ. (δες στο τέλος της ανάρτησης την προβλεπόμενη διαδικασία).

Να λοιπόν τι στείλανε στα ΓΑΚ.
Εδώ πλέον εμπλέκεται σχεδόν όλη η τότε υπηρεσιακή δομή του δήμου Χαλανδρίου.
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η "ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ - εν αμαρτία _ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.



Η πρόσκληση στα μέλη της επιτροπή γίνεται ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, στις 6 Απριλίου:

 

Και το  έτσι και αλλιώς - ΛΕΙΨΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ γίνεται στις 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!!!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_2yLK8EKXa-sgaM8eYmzx8xppfZ5QzWT8gH6TUDG-U8f7pFXPhay-V9t764DDwXYTFDl0G2LrAQ-Dh0QtbFETJcJLLwSSvKeCCJTcTgAMUsFg0098oSvvfFpESq_FJbhY2sIET5EwfOc/s1600/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF1.jpg







ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΚ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ!

ΝΑΤΗΝ!



ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΔΕΣ ΤΟN ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

Κοίτα τώρα την ημερομηνία καλά: 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005!

Δηλαδή την επόμενη μέρα από την αίτηση της Ελένης Παπαδοπούλου!
Μιλάμε για δημόσιο που πετάει, έτσι;;;

Άρα λοιπόν: Οι υπηρεσιακοί στείλαν αίτηση καταστροφής στα ΓΑΚ αρχείων ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ βεβαιώνοντας τα ΓΑΚ ότι έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
ΜΕΤΑ συγκάλεσαν επιτροπή και τελικά κατέστρεψαν τα αρχεία ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όπως βεβαιώνει η Ελένη Κούκα!

Ενώ το σωστό θα ήταν .... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 6 και 7 του ΠΔ 480/95:


'Άρθρο 6:Διαδικασία εκκαθάρισης παλαιών αρχείων

1. Κάθε επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα όλα τα μέλη της

2. Η επιτροπή αφού εξετάσει τους φακέλους του αρχείου, αποχωρίζει τα έγγραφα και λοιπά στοιχεία που κατά την κρίση της είναι για καταστροφή και καταγράφει σε πίνακες τον τίτλον της αρχής που τα εξέδωσε την περίληψη και τη χρονολογία έκδοσης τους. Προκειμένου για φακέλους υποθέσεων, ήτοι περισσοτέρων εγγράφων που αφορούν στο ίδιο θέμα, καταγράφει μια ευρύτερη περίληψη που να ανταποκρίνεται στο θέμα το οποίο αφορά ο οικείος φάκελος.

3. Εκάστη επιτροπή τηρεί πρακτικά για τις εργασίες της, που υπογράφονται από όλα τα μέλη της και αποφαίνεται για την καταστροφή των εγγράφων στοιχείων του αρχείου. Οι αποφάσεις της επιτροπής λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και στο πρακτικό μνημονεύεται και η γνώμη της μειοψηφίας. Τα πρακτικά της επιτροπής περιλαμβάνουν σε παραρτήματα τους ανωτέρω στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου πίνακες. 
 
'Άρθρο 7: Καταστροφή ή διατήρηση εγγράφων

1. Τα πρακτικά των επιτροπών υποβάλλονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μέριμνα των οποίων εκδίδονται αποφάσεις των συμβουλίων τους για την καταστροφή ή διατήρηση των εγγράφων και λοιπών στοιχείων που αναφέρονται στα πρακτικά. Προκειμένου για καταστρεπτέα έγγραφα, εάν ορισμένα από αυτά θεωρηθούν, ότι πιθανό να είναι χρήσιμα και πέραν του χρόνου που καθορίζεται από τα άρθρα 3 και 4 του παρόντος τότε επαναχαρακτηρίζονται κατά την κρίση των ως άνω επιτροπών και κατά χρόνον όχι μεγαλύτερο του διπλασίου του ήδη προβλεπομένου.

2. Στη συνέχεια καλούνται εγγράφως και με απόδειξη, τα γενικά Αρχεία του Κράτους, να επιλέξουν μέσα σε προθεσμία όχι μικρότερη του ενός η οποία θα ορίζεται στο οικείο έγγραφο, τα ιστορικά ενδιαφέροντος έγγραφα.

Για την επιλογή των ιστορικού ενδιαφέροντος εγγράφων των εκτός της μείζονος περιοχής πρωτευούσης ΟΤΑ τα γενικά Αρχεία του Κράτους δύνανται να εξουσιοδοτούν υπαλλήλους που υπηρετούν στην έδρα κάθε Νομαρχία.

3. Μετά την επιλογή από τα γενικά αρχεία του Κράτους των εγγράφων ιστορικής σημασίας ή την παρέλευση απράκτου της προθεσμίας που τάχθηκε κατά την παρ. 2 του παρόντος άρθρου, ακολουθεί η διαδικασία πολτοποιήσεως των χαρακτηρισθέντων ως καταστρεπτέων εγγράφων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 4. Τα πρακτικά των επιτροπών, οι εγκριτικές περί καταστροφής αποφάσεις και το έγγραφο της παρ. 2 του παρόντος άρθρου προς τα γενικά Αρχεία του κράτους, φυλάσσονται σε ιδιαίτερο φάκελο του αρχείου ως αναπόσπαστο αρχείο αυτού, διατηρούμενα στο διηνεκές


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου