Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ομιλία της Περιφερειάρχη Ρένας ΔΟΥΡΟΥ για αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής
Την αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής παρουσίασε η Περιφερειάρχης σε εκδήλωση του Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων


Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου αναπτυξιακού προτύπου της Αττικής, παρουσίασε σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην Εκδήλωση Οινογευσίας, ενώπιον των μελών του Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC). «Συγκροτούμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, το τοπικό οικοσύστημα, τον μικρό παραγωγό, το νέο επιχειρηματία, τη σύγχρονη τεχνολογία, την πρωτοπόρα γνώση», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Η σημερινή πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα, στοχεύει στην προβολή του Αττικού Αμπελώνα και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της παρέμβασής της Περιφερειάρχη:

· Θέτουμε σήμερα τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με την πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την απασχόληση, την καινοτομία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων.

· Συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες όπως αυτή της Κομισιόν και της Διεθνούς Διαφάνειας, για τα «Σύμφωνα Ακεραιότητας».

· Εντάσσουμε σειρά συνεργειών με δημόσιους φορείς, όπως με το Enterprise Greece. Σε αυτή την προοπτική ενσωματώνονται επίσης εκδηλώσεις σαν τη σημερινή που συνδέουν τη δράση της Περιφέρειας με τους προνομιακούς της συνομιλητές.

· Υλοποιούμε την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης του ΠΕΠ Αττικής για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πεδία της Δημιουργικής Οικονομίας, της Γαλάζιας Οικονομίας, της Βιώσιμης Οικονομίας των Αναγκών.

· Δεν ξεχνάμε ότι Αττική σημαίνει πολυδιάστατη ανάπτυξη. Γιατί Αττική δεν είναι μόνο η Αθήνα.

· Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Αττικής για την περίοδο 2016 - 2020, διαμόρφωσε με σαφήνεια τους άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας. Χωρίς αποκλεισμούς, με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των Δήμων της.

· Σήμερα η Αττική, η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται μπροστά σε μια πολύπλευρη κρίση που έχει τα χαρακτηριστικά πρόκλησης. Μιας πρόκλησης που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα.

· Χρειαζόμαστε διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο οργανωμένης στρατηγικής εξωστρέφειας. Αυτή ακριβώς είναι η στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής. Σε αυτή την στρατηγική σας καλούμε όλους γιατί μόνον ενώνοντας τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου