Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η τρόικα έβαλε «βέτο» στο πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και φεύγει


Τον λογαριασμό έως σήμερα των διαπραγματεύσεων για τα ορόσημα – ουρά της πρώτης αξιολόγησης κάνουν στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Θα έχει προηγηθεί (9.00) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, για θέματα του υπουργείου του.

Τα κλιμάκια θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από την Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κομβική ημερομηνία είναι η 29η Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το EuroWorking Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τις διαπραγματεύσεις προκύπτουν τα εξής:

1. Δεν υπάρχει συμφωνία για το πρόσωπο στο υπερταμείο.

2. Οι θεσμοί δεν δέχονται το πάγωμα των παλαιών ασφαλιστικών οφειλών στον ΟΑΕΕ. η Απόσταση καταγράφηκε κατά την συζήτηση κυβέρνησης – Θεσμών στο θέμα του παγώματος παλαιότερων οφειλών.

Οι Θεσμοί εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί κάτι που αναμενόταν, στην πρόταση για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση.

Ζήτησαν εξειδίκευση της πρότασης και συγκεκριμένους αριθμούς προκειμένου να τα μελετήσουν και το ζήτημα θα επανέλθει έχοντας απαντήσεις στο αίτημα της κυβέρνησης.

Το μέχρι τώρα σχέδιο προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές για να μην βγει εκτός ρύθμισης.

http://www.trelokouneli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Το είχαμε προβλέψει, γι' αυτό δεν κάναμε καμία αναφορά όταν έκανε τις εξαγγελίες ο πρωθυπουργός. ΔΙΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου