Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ



του Ν. Κομπότη

Letat cest moi
Louis 14
Roi Soleil de France*

Ο Δήμος είμαι εγώ
Συμεών ο 1ος Πασών των Ρωσιών
Ο δήμαρχος ήλιος του Χαλανδρίου

Νομικά δεν γνωρίζω, αλλά είχα και εγώ ο αδαής επισημάνει σε προηγούμενο κείμενο μου την λαθροχειρία του δημάρχου να επικαλεστεί το νόμο 3979/2011 άρθρο.51, http://www.stinplatia.gr/2016/09/blog-post_84.html

Στο άρθρο 51 του ν. 3979/2011 ορίζεται ότι : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του Ν. 3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών ».

Το άρθρο 51 αυτού του νόμου προβλέπει δικαστική αρωγή υπαλλήλου διωκόμενου ποινικά. Αυτός το χρησιμοποίησέ για να ασκηθεί δίωξη εναντίον δημοτικού συμβούλου και εναντίον εντύπου, που προσπαθούν να μειώσουν την ακτινοβολία του !!!!!!, με χρήματα του δήμου μας , δηλαδή δικά μας!!!!

Πριν λίγο διάβασα την προσφυγή που ετοίμασε ο Κος Θωμάς  εξ ονόματος του Κου Νταβία, ενώπιον της αποκεντρωμένης διοίκησης. 
Είναι ένα κείμενο που πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να διαβαστεί από όλους τους συμπολίτες μας. Είναι ένα κείμενο που όχι μόνο δικαιώνει έμενα τον αδαή, αλλά περιέχει πλήθος νέων στοιχείων που δημιουργούν κλαυσίγελο στον αναγνώστη.

Αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος θεωρεί τα χρήματα του δήμου μας δικά του. Τα οποία μπορεί να τα χρησιμοποιεί όπως αυτός γουστάρει. 

Στους εργαζόμενους του δήμου μας συμπεριφέρεται ως αισχρός εργοδότης τους. 
Χρησιμοποιεί τις επιτροπές και το Δημοτικό συμβούλιο σαν τσιφλίκι του.

Κάποιος ειδικός (προτείνω τον γιατρό Κο Μαγριπλή) πρέπει να του πει, ότι τα χρήματα του δήμου ανήκουν στους δημότες και ότι οι εργαζόμενοι του δήμου μας έχουν εργοδότη τους δημότες που τους πληρώνουν με δικά τους χρήματα   
Αυτός που πληρώνει είναι το αφεντικό κύριέ μου.. 
Κάτω λοιπόν τα χέρια από τους εργαζόμενους και από τα χρήματα του δήμου μας. 

Το κείμενο της προσφυγής μου δημιούργησε και έντονη θλίψη για 2 λόγους
  •     Για τους 3 θανάτους του αγαπητού μου Πολύ Τσακόπουλου, έγκυρου δικηγόρου του δήμου μας. Τον πολιτικό, τον ηθικό και επιστημονικό του θάνατο. Προτείνει στην οικονομική επιτροπή την «δημοκρατική» δίωξη και την υποβολή αγωγής κατά δημοτικού συμβούλου και ΜΜΕ, με προφανώς αντιεπιστημονική εισήγηση, για να πάρει ο ίδιος την υπόθεση ως πληρεξούσιος δικηγόρος. (Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει). Με τι αντίδωρο άραγε από τον Πρωτοσύγκελο??? Που να δικαιολογεί 3 θανάτους, Μετα το Βατερλό του Δουζένη, με τις δικιές του εισηγήσεις- ενέργειες και την κατασπατάληση χρημάτων των δημοτών για να χαθεί τελικά ένας πολιτιστικός χώρος για το υποβαθμισμένο Κάτω Χαλάνδρι, δεν έβαλε μυαλό . Φαίνεται ότι το αντίδωρο τότε ήταν παντεσπάνι.
  • Διότι το κατάπτυστο κείμενο της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου μας ψηφίστηκε και υπογράφτηκε από 2 δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους μέχρι χθες σεβόμουν και εκτιμούσα απεριόριστα. Τον Γρηγόρη Καλομοίρη και τον Γεράσιμο Λυμπεράτο. Όσο και να παιδεύω το μυαλό μου δεν μπορώ να βρω κάποιο δικαιολογητικό γι’ αυτούς και δεν μπορώ να τους αποδώσω απειρία, αφέλεια ή χαμηλή νοημοσύνη. Περιμένω με αγωνία μια διορθωτική κίνηση και μεταμέλεια εκ μέρους τους.
Τελικά στον δήμο μας έχουμε Λουδοβίκο, έχουμε Αντουανέτα, έχουμε αυλικούς και καμαρίλα. Ας εμποδίσουν αυτοί που έχουν το καθήκον να μη δέσει το αυγοτάραχο από αυγά του φιδιού.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

*Το κράτος είμαι εγώ
Λουδοβίκος ο 14ος
Βασιλιάς ήλιος της Γαλλίας
(για τους μη Γαλλομαθείς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου