Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου


• Οι σημερινοί συνταξιούχοι ανήκουν στη γενιά του Πολυτεχνείου. Όλα τα χρόνια που ακολούθησαν μετά την 17η Νοεμβρίου 1973 δώσαμε μάχες για να γίνουν πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου μέσα από συλλογικούς αγώνες: Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία.
• Δυστυχώς, 43 χρόνια μετά, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ακολουθώντας πιστά την πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ, «πέτυχαν» να παραδώσουν τη χώρα μας «χειροπόδαρα» στην τρόικα και να υπαγορεύουν την πολιτική μας εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή του Πολυτεχνείου.
• Δεν αισθανόμαστε απόμαχοι. Αντίθετα νιώθουμε υπεύθυνοι που παραδίδουμε τη νέα γενιά στα κοράκια της νέας τάξης πραγμάτων, για να είναι άνεργη ή να εργάζεται σε συνθήκες Μεσαίωνα για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς οκτάωρο, χωρίς ασφάλιση.
• Είμαστε υπεύθυνοι, γιατί δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας, ενώ βλέπαμε ότι το σύστημα θα έπαιρνε τη ρεβάνς και θα αφαιρούσε όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, που είχε αναγκασθεί να παραχωρήσει κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων. Νιώθουμε επίσης υπεύθυνοι, γιατί αφήσαμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία όλα αυτά τα χρόνια να αφήνει ελεύθερο το πεδίο στις μνημονιακές κυβερνήσεις να περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, να διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία, κλίνοντας Νοσοκομεία και σχολεία, και αυτή να αναλώνεται στον καθορισμό της κατάλληλης ημερομηνίας(!) για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
• Δηλώνουμε ότι έχουμε καθήκον και ευθύνη να ανατρέψουμε όσους εξανδραποδίζουν την νέα γενιά της πατρίδας μας . Να μην παραδώσουμε μια χώρα προτεκτοράτο. Μια χώρα ξεπουλημένη ταπεινωμένη και χρεοκοπημένη.
• Καλούμε όλους στους συναδέλφους , την Πέμπτη , 17 Νοέμβρη, ώρα 15.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια σε όσους επιχειρούν να ενταφιάσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα να καταγγείλουμε την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα των ΗΠΑ στη χώρα μας και την κυβέρνηση που προσβλέπει σε βοήθεια από μια ιμπεριαλιστική χώρα , υπεύθυνη για επεμβάσεις σε άλλες χώρες και το αιματοκύλισμα των λαών που έχουν το «θράσος» ακόμη να αντιστέκονται.


Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                   Ροζίτα Σουραή
 
Ν,Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου