Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ




ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το αθλητικό σωματείο «Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου» ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο ιδρυτής και πρόεδρός του Παναγιώτης Τζήμος υπήρξε πρωταθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, ενώ ο αντιπρόεδρός του Νίκος Σκιαδάς ήταν πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στα χρόνια των χρυσών επιτυχιών.

Όπως ήταν φυσικό, η άρση βαρών δεν θα μπορούσε να λείπει από τις δραστηριότητες του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου. Έτσι, με την ίδρυση του σωματείου μας άρχισε η αναζήτηση κατάλληλου χώρου για προπονήσεις. Οι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν ότι τα προπονητήρια της άρσης βαρών είναι «οχληρά», λόγω των θορύβων της «μπάρας». Το 1994, η τότε δημοτική αρχή έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση. Με απόφαση του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου παραχωρήθηκε στο Π.Α.Κ.Χ, κατά χρήση για αόριστο χρόνο, τμήμα του υπόγειου χώρου κάτω από την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», στην οδό Μυκόνου 19, στο Χαλάνδρι, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο της άρσης βαρών.

Το Π.Α.Κ.Χ εγκαταστάθηκε εκεί και τα πρώτα καλά αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Με πολλή αγάπη, νοικοκυροσύνη και ιδίως πολλή δουλειά με τους αθλητές μας, η τροπαιοθήκη κάτω στο υπόγειο άρχισε να γεμίζει μετάλλια από πανελλήνιους αγώνες.

Η Γιώτα Μούρμουρα μάλιστα έφερε και τέσσερα ευρωπαϊκά!

Παράλληλα, το Π.Α.Κ.Χ άρχισε να «καλλιεργεί» τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, της πετοσφαίρισης , και της ποδηλασίας. Έτσι έφτασε σήμερα να έχει «στην αγκαλιά» του 250 περίπου αθλητές και αθλήτριες, όλων των παραπάνω αθλημάτων.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ» ΜΑΣ
Όταν, πρόσφατα, η δημοτική αρχή νομιμοποίησε την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», διότι την είχε κτίσει χωρίς άδεια οικοδομής, άρχισε και η δική μας «περιπέτεια». Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν νομιμοποιείται ένα αυθαίρετο κτίσμα, το δηλώνουμε όπως ακριβώς υφίσταται. Μας πληροφορεί η δημοτική αρχή, εσχάτως, ότι ο χώρος που μας έχει παραχωρηθεί κατά χρήση δηλώθηκε (;) ως … αποθήκη.

Και εγκαλεί εμάς γι’ αυτό!

Ωστόσο, τα στοιχεία λένε άλλα πράγματα. Αποκαλύφθηκε χθες από «διαρροή» της οικείας βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στο άρ. 24 του Ν. 4014/2011 (Α/Α δήλωσης 711010), προς τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ότι οι αίθουσες που μας έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση έχουν νομιμοποιηθεί ως «αίθουσες άρσης βαρών»!!!

Πώς άραγε η αίθουσα άρσης βαρών «βαφτίζεται» όψιμα αποθήκη, από ποιον και με ποια σκοπιμότητα; Γιατί αυτή η παραπλάνηση;;;

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιο σκεπτικό οι διπλανές αίθουσες (η διπλανή μας πόρτα), στην ίδια κερκίδα, στο ίδιο υπόγειο, «βαφτίζονται νόμιμες», ενώ αυτές που στεγάζεται το Π.Α.Κ.Χ … «παράνομες» (αποθήκες), κι ας έχουν νομιμοποιηθεί ως αίθουσες άρσης βαρών!

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη «παρανομία» που μας … χρεώνεται τον τελευταίο καιρό.

Είναι και αυτή της … αυθαίρετης κατάληψης του χώρου!

Θεωρηθήκαμε «αυθαίρετοι καταληψίες» γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούσαν να βρουν, λέει, την προαναφερόμενη απόφαση του Κέντρου Νεότητας.

Την βρήκαν όμως. Αλλά οι κατηγορίες εναντίον μας δεν σταμάτησαν. Εντάθηκαν.

Ίσως γιατί καταβλήθηκε προσπάθεια να καλυφθεί το λάθος με ένα άλλο λάθος.

Μας αποκαλούν «μεγαλοπαράγοντες» που, ούτε λίγο ούτε πολύ, «κονομάμε» από την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας….

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι, αμέσως μετά την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, τον Σεπτέμβριο του 2014, μας ζητήθηκαν τα κλειδιά του χώρου, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες αδειοδότησης και πυροπροστασίας του.

Τα προσφέραμε με το με α.π. (εισερχομένων εγγράφων του Δήμου) 22633/22.9.2014 έγγραφό μας, προκειμένου να γίνουν τα δέοντα και να επιστρέψουμε σ’ αυτόν.

Οι συνεργάτες του κ. δημάρχου, όμως, δεν θέλησαν να τα παραλάβουν.

Τον τελευταίο μήνα, καταλάβαμε ποιος ήταν ο λόγος της άρνησης αυτής …

ΤΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ
Μετά από δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2016 – και ενώ εμβαδομετρώνται οι χώροι του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» μπροστά στα μάτια μας από ενδιαφερόμενους («επενδυτές»;;;) – άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για μας.

Ελήφθη η απόφαση για την αποβολή μας από το αθλητικό κέντρο, επειδή, σύμφωνα με την εισήγηση, το … είχαμε καταλάβει αυθαίρετα!

Η έκδοση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής και η κοινοποίησή του σε εμάς, έγινε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων …

Καλούμαστε να αποχωρήσουμε μέχρι τις 5.1.2017!!!

Παρά την στενότητα του χρόνου και την ιδιαιτερότητα των ημερών, ασκούμε τάχιστα ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, στη βάση του ισχυρισμού ότι δεν είμαστε αυθαίρετοι καταληψίες, προσδιορίζεται επίσης τάχιστα η συζήτησή της, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, στις 11.1.2017 και, ενώ αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης, η δημοτική αρχή εκτελεί το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής στις 19.1.2017, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, και μας πετάει τα πράγματα στο δρόμο …

Δεν πειράζει, έχουμε μάθει να αντέχουμε, έχει ο Θεός!

ΑΙΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεγκατάστασή μας στις αίθουσες άρσης βαρών του αθλητικού κέντρου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ», που μας έχουν νόμιμα παραχωρηθεί κατά χρήση, δεδομένου ότι δεν εξέλιπε ο σκοπός που υπηρετούμε, ούτε συντρέχει άλλος βάσιμος λόγος αποκλεισμού μας, συνεκτιμώντας μάλιστα και την συνταγματική υποχρέωση που έχει ο Δήμος για να στηρίζει ηθικά και υλικά τον ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητισμό.

Παράλληλα, παρότι δεν θα ήθελα ποτέ να φτάσω στο σημείο να επικαλούμαι «τον σταυρό που κουβαλάω», σας παρακαλώ να σεβαστείτε το προσωπικό πρόβλημα υγείας μου (ΑμεΑ σε ποσοστό 90%) και να μου δώσετε την δυνατότητα να συμμετέχω ισότιμα στην κοινωνική ζωή.

Σας ευχαριστώ,

Χαλάνδρι, 25 Ιανουαρίου 2017,
Παναγιώτης Τζήμος
Ιδρυτής και Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου 
Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου