Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΠΛΗΡΩΣ

Είπα χθες βράδυνα πάω να παρακολουθήσω την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της πόλης μας, με την κρυφή ελπίδα να διαψευστώ, για όσα έχω υποστηρίξει με τα γραπτά μου για το θέμα αυτό όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς όμως δικαιώθηκα πλήρως και ειλικρινά λυπήθηκα γι’ αυτό.

Παρακολούθησα ένα φαιό δημοτικό συμβούλιο σε γκρίζο φόντο. Μόλις και μετά βίας είχε απαρτία , για τόσο σημαντική συζήτηση για το μέλλον της πόλης μας. Οι μισοί περίπου δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας πλειοψηφίας απουσίαζαν, όπως και η παράταξη του Κου Ανδρεόπουλου.
Η συνεδρίαση έγινε σε ημίφως, αφού τα μισά φώτα δεν λειτουργούσαν. Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, σκυθρωποί, με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στο ημίφως. Ούτε ένας δεν τόλμησε να πάρει το λόγο και να υπερασπιστεί το έκτρωμα που έφερε προς ψήφιση ο Πρωτοσύγκελος Συμεών και ο Βελιγκέκας του. Μόνο αυτοί οι δυο το υπερασπίστηκαν γελοιοποιούμενοι, αφού έγλυφαν εκεί που έφτυναν πριν 3 χρόνια, όταν το ίδιο έκτρωμα σε καλύτερη μορφή το καταψήφιζαν μετά βδελυγμίας όταν το είχε φέρει για ψήφιση η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τοποθετήθηκαν αρνητικά και δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν οι Κοι Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας και ο μοναδικός σύμβουλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» Κος Τζούρας. Όσοι άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται σε αυτή την δημοτική παράταξη πλέον, διαπράττουν λαθροχειρία και ύβρη. Όταν η Κα Καρατζά διάβασε ένα μέρος του σκεπτικού με το οποίο καταψήφισε το 2014 αυτή η παράταξη αυτό το έκτρωμα, το μόνο που βρήκε να πει ο Συμεών ήταν ότι κάνει αντιπολίτευση με δικά του κείμενα!!! Αυτοεπιβεβαίωσε έτσι μόνος του και απροκάλυπτα το χάλι του και την προδοσία του απέναντι στις αρχές και το ήθος αυτής της παράταξης.

Τοποθετήθηκαν θετικά και δήλωσαν ότι το υπερψηφίζουν οι Κοι Πανταζής, Ανδριανάκης και ο πραγματικός εισηγητής, πρώην δήμαρχος Κος Κουράσης. Λευκό δήλωσε κατά την τοποθέτηση του ο Κος Ευσταθίου. Ψηφοφορία δεν έγινε. Χέρια δεν σηκώθηκαν. Απλά στο τέλος η πρόεδρος ανάφερε τα ονόματα όσων δήλωσαν ότι καταψηφίζουν. Όσοι δεν μίλησαν δεν ρωτήθηκαν καν. Τσουβαλιάστηκαν όλοι στους υπερψηφίζοντες. Το φοβερό είναι χωρίς καμιά διαμαρτυρία,
Μοιραίοι σαν αυτούς του Βάρναλη.
Η «Δημοκρατία» και η «ελεύθερη βούληση» σε όλο της το μεγαλείο.

Τελικά ομολογήθηκε εκτός των άλλων ότι :

Τα 200 στέμματα πρασίνου γύρω από το Νεκροταφείο παραδίδονται στο τσιμέντο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Στη Ριζάριο και στου Χατζηκώνστα μπορούν να χτιστούν εκπαιδευτήρια, αφού η περιοχή από ζώνη αμιγούς κατοικίας έγινε γενικής κατοικίας και οι πράσινες γραμμές έχουν την ίδια σημασία με τα πράσινα άλογα.

Η μεταφορά συντελεστή δόμησης, από άλλες περιοχές, παραμένει στην Δουκ. Πλακεντίας και στην Αγ. Παρασκευής

Καμιά πρόταση του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος δεν έγινε δεκτή με διάφορα προσχήματα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δήθεν διαβούλευση ήταν προσχηματική, για να σκεπάσει το έγκλημα κατά της πόλης μας, με ένα πέπλο δημοκρατικότητας. Όλα τελικά ήταν προσχεδιασμένα και χωρίς περιθώρια έστω ελιγμών από τα μεγάλα συμφέροντα. Κάτι ξέρουν οι υπόλοιποι φορείς που δεν συμμετέχουν σε αυτήν την φάρσα.

Στο τέλος της συνεδρίασης με πλησίασε ο Αξιότιμος πρώην δήμαρχος, ο ευγενέστατος Κος Κουράσης. Δίνοντας μου το χέρι του μου είπε. Δεν πιστεύω Κε Κομποτη να περιμένατε από μένα να καταψηφίσω το ΓΠΣ που εγώ και οι συνεργάτες μου φτιάξαμε.

Αλλοίμονο!!!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου