Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΣΟ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ;;;;
Για να το πιάσουμε λίγο το πράγμα από την ΑΡΧΗ, γιατί έχουμε γίνει φούστηδες και παλληκάρια .... μαλλιά κουβάρια.

Ν. 3652/2010 - Άρθρο 7 - Παρ. 1 Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!
Εκείνοι ΠΡΟΪΣΤΑΝΤΑΙ των υπηρεσιών και ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των οργάνων διοίκησης του παραπάνω άρθρου. 

ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ MONO ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

Τις υλοποιούν γιατί ΑΥΤΟ ΥΠΟΧΡΟΥΝΤΑΙ να κάνουν, επειδή αυτό αποφάσισαν τα κατά νόμο, θεσμικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ, KΡΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κάθε τέσσερα χρόνια, όργανα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ - όχι η συντηρητική - θέση περί του ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν λόγο για την δουλειά τους και το περιεχόμενό της - είτε έχει παρεξηγηθεί, είτε έχει παραποιηθεί έτσι ώστε να ακυρωθεί, είτε έχει αξιοποιηθεί ακαταλλήλως και ιδιοτελώς από τα μεγαλύτερα ΘΡΑΣΙΜΙΑ μέσα στην υπηρεσιακή μηχανή.

Διότι εμείς λέγαμε ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ οι εργαζόμενοι (άρα και οι προϊστάμενοι).
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, λέγαμε.
ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ και να τους δίνουν οι αιρετοί την γνώμη τους μήπως τους είναι χρήσιμη.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ακόμα και σε ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ όπου ζητείται ΚΑΙ η άποψη των εργαζομένων σε έναν φορέα.

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ - ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ - ΣΕ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ, έτσι;
Με βάση την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΘΕΣΜΙΚΗ -  ΙΕΡΑΡΧΙΑ μιλώντας, όχι την  ιεραρχία κάποιου παρακρατικού παρασκηνίου, που έχει την δική του, έτσι;

Και εμείς που λέγαμε για συμμετοχή του εργαζόμενου στην λήψη της απόφασης,  ΠΟΤΕ δεν είπαμε ότι ο διευθυντής σε κάθε υπογραφή που βάζει ως διευθυντής για να υλοποιηθούν ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ πρέπει να καταθέτει και την πολιτική του συμφωνία με την επιλογή.
Και πολύ περισσότερο δεν είπαμε ποτέ, ότι  αν δεν συμφωνεί πολιτικά με την επιλογή ο διευθυντής, δικαιούται να μην βάλει την υπογραφή του ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ τον οργανισμό και την απόφαση των δημοκρτικά εκλεγμένων οργάνων.
ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ .... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, να είμαστε ξηγημένοι.

Δεν είπαμε εμείς ότι αν δεν υπάρχει η πολιτική  συμφωνία του διευθυντή στην απόφαση του αιρετού οργάνου, τότε νομιμοποιείται αυτός να μην την βάζει την υπογραφή του, μέχρι να βρεθεί κάποιο αποδεκτό αντίδωρο που θα τον πείσει  να την βάλει.

Αυτό δεν αφορά τους σοσιαλιστές, έτσι; ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΦΟΡΑ, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ξέρεις ποιο μπορεί να είναι το αντίδωρο για την υπογραφή;
Μπορεί να είναι η δίωξη ενός υπαλλήλου που δεν γουστάρει γιατί δεν του έκατσε - σε αυτόν ή στον κολλητό του δήμαρχο, η αποδοχή από την διοίκηση των συκοφαντιών του για ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που μετέχουν σε διαγωνισμούς, προς όφελος  των φιλικών και προστατευόμενων του στις οποίες θέλει να δίνει όλες τις δουλειές , η αποδοχή των προτάσεών του για αναθέσεις ΓΕΛΟΙΩΝ εργολαβιών σε φιλικά του πρόσωπα (ας πούμε στον ΜΠΑΝΑΝΑ με Λ)  ή ακόμα περισσότερο - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ η παροχή ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ - ΙΔΙΩΤΗ που αντί να νοικιάσει γραφείο για να κάνει την δουλειά του, διώξανε τους υπαλλήλους από τον χώρο τους για να του δώσουν χώρο εκεινού ώστε να μην έχει λειτουργικά έξοδα  (!!!!).

Επίσης δεν έχει την αρμοδιότητα - Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - να καθορίζει μόνος του τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΥΠΕΡ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.

Δεν είναι δυνατόν - ας πούμε - να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο ότι η οδός Κορυτσάς ή Αγίων Σαράντα  - ας πούμε - πρέπει να αντιδρομηθεί, διότι γίνονται πέντε ατυχήματα την βδομάδα και ο διευθυντής να λέει ότι" ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ και δεν το υλοποιώ".

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

Και βέβαια ο δρόμος μπροστά στο σπίτι του να παραμένει κλειστός, να μην ανοίγει για να μην τον ενοχλούν τα αυτοκίνητα.

Και ο δήμαρχος να τα βλέπει όλα αυτά και να δηλώνει εξαρτημένος από την υπογραφή του - λέει - για να προχωρήσει το δημοτικό έργο.

Και να μην ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, την πρωτοβουλία να σπάσουν τέτοια αποστήματα, τα οποία εμφανίζονται μάλιστα από τα καθεστωτικά παπαγαλάκια - και ως η εκσυγχρονιστική διέξοδος αναβάθμισης του δημοσίου, δια της αξιολόγησης των άλλων υπαλλήλων, κατά τας υποδείξεις της ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ.

Την αξιολόγηση που θα γίνει από μερικούς τέτοιους  που ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ - και αυτό το λέω με πλήρη επίγνωση -  αλλά με το θράσος τους, την γλώσσα τους και την διαπλοκή τους είναι εκείνοι που ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και δηλώνουν ΠΡΟΘΥΜΟΙ στην ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ για την υλοποίηση ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑΣ σε βάρος των άλλων.

Δεν είναι δυνατόν ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ,  ο δήμαρχος  να λέει στους κατοίκους ότι "εγώ μαζί σας είμαι αλλά διαφωνεί ο Διευθυντόπουλος" και δεν υλοποιεί την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. 

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΤΡΟΠΗ!

Ποιοι φταίνε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δήμους - όπου πλέον κάποιοι (ανεπαρκείς έτσι και αλλιώς) δήμαρχοι έχουν φτάσει στο σημείο να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ με κάποιους ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ διευθυντές για κάθε υπογραφή που αυτοί βάζουν για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;;;;

Ποιοι έκαναν το ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ κανόνα;
Ποι ήθελαν πάντα τα λεφτά για τους δικούς τους μαύρα, χωρίς τιμολόγια και καταστάσεις μισθοδοσίας για να το παίζουν "εγώ δεν έχω κανένα όφελος";

Μα φταίνε ΟΙ ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους.  Οι "ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ"!
Φτάινε οι ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ γεννημένοι για να διοικούν.
Οι εκλεκτοί του κόλπου.

Εκείνοι που ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ  ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται στα ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ υπό το φως και με τη συμμετοχή όλων των αιρετών και βέβαια και ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ (που είναι .... ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ) αλλά σε παρασυναγωγές των "ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΩΝ" χωρίς να ενοχλούνται και να ελέγχονται από τους ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και τις "τοξικές" απόψεις τους.

Και έχουν φτάσει στο σημείο πλέον - ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ - να επιβάλλουν - δια των υπογραφών των διευθυντών - ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

"Δεν είναι δική μου ιεράρχηση άρα δεν θα γίνει".
Ο δήμαρχος δεν μπορεί να το πει αυτό εκ του ρόλου του και συνυπολογίζοντας και το πολιτικό κόστος. Θα φάει ντουματιές.
Γιατί είναι ΑΙΡΕΤΟΣ.

Ο ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΣ ΟΜΩΣ δεν έχει καμιά απολύτως επίπτωση από το ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ.
Και έτσι αναλαμβάνει την βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση της ιεράρχησης του παρασκηνίου υπό την ανοχή των αιρετών.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΜΠΑ!

Το ΦΩΣ των ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, του διαλόγου με τους εργαζόμενους και με την κοινωνία ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΙΑ, δεν μπορούν πλέον - μέσω της δημοκρατίας - να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που τους εντέλλουν, τους επιλέγουν και τους υποστηρίζουν.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου