iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΕ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕ;


Πολλοί ρωτάτε - και δικαίως - τι σκατά είναι αυτή η "Φιλική Εταιρεία" (της μαλακίας) στην οποία αναφέρεται συχνά - πυκνά η ΠΛΑΤΕΙΑ.

Μην είναι κανένα κατασκεύασμα του τυχάρπαστου φαντασιόπληκτου Ακατανόμαστου που παίζει πολιτικά παιχνίδια;

Μήπως είναι άλλη μια "θεωρία συνωμοσίας";

Υπάρχει ή όχι;

Για την ύπαρξή της έχουμε αποδείξεις που σήμερα που γιορτάζουν οι ψεύτες και υποκριτές είναι η ώρα να στις δείξουμε για να δούμε ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ παρασκηνίου στην πλάτη της διαφανούς διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων.

Για την σύσταση λοιπόν της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ δεν έχουμε καμία κρυφή πηγή, ούτε είναι δημιούργημα της φαντασίας μας.

Είναι στη διάθεσή σας σε αυτή την διαδικτυακή διεύθυνση όπου το Χαλάνδρι ενημερώθηκε δια την σύστασή της :

με τίτλο 

"ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ": Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!!!

όπου πληροφορούμαστε από τον .... Καποδίστρια, ότι στο Χαλά Ντερέ συγκροτήθηκε η ..... ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΙΑΡΕΙΑ..

Ήταν ένας χρόνος περίπου πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 καλή ώρα, όταν οι Χαλανδραίοι Τσακάλωφ, Ξάνθος και Σκουφάς ίδρυσαν την "ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

Το 2013  - μην μπερδεύεσαι με την άλλη, στην Οδησσό, εκείνη ήταν πιο παλιά το 1814.

Από πηγές μας που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αυτό που ένωσε τους Χαλανδραίους "φιλικούς" είναι η πεποίθηση ότι για την αντιμετώπιση των θεμάτων της πόλης πρέπει να συνεργαστούν ΟΛΟΙΜΑΖΙ - ανεξάρτητα ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης - να αποφασίζονται οι στρατηγικές παρασκηνιακά και στο προσκήνιο,   ΟΛΟΙΜΑΖΙ να υπηρετούν τα ίδια, για τα μεγάλα θέματα.

Συμφώνησαν να υπάρχει γι΄αυτά ΟΜΕΡΤΑ  μεταξύ τους και να παριστάνουν προς τα έξω ότι διαφωνούν μόνο για δευτερεύοντα θέματα για να κοροϊδεύουν τον μπαμπουίνο.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δουλέψουμε για το Χαλάνδρι πουλάει στον μπαμπουίνο.

Αλλά εμπεριέχει και το ΟΛΟΙΜΑΖΙ να καλύψουμε τις ευθύνες για την (μάλλον βέβαιη) απώλεια χώρων σχολείων (Ανδροβιτσανέα), πολιτιστικών χώρων (Δουζένη) κλπ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙΜΑΖΙ για το ΧΑΛΑΝΔΡΙ αλλά τελικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!

Η πλειοψηφία βέβαια αυτού του πράγματος είναι ΒΑΘΙΑ ΔΕΞΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ αφού οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πιστεύουν κυρίως στην αξία των δημόσιων, ανοικτών στην κοινωνία διαδικασιών και τον δημοκρατικό προγραμματισμό για τον καθορισμό των τυχών της πόλης, του "δήμου" με την ευρεία έννοια του όρου.
Και θέλουν ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΟ.
Πώς ΟΛΟΙΜΑΖΙ λοιπόν;

Και γι΄αυτό ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ άνθρωποι που δεν χρειάζονται ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ δεν εντάσσονται σε τέτοιες ..... "ΦΙΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" και ενίοτε βγάζουν τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αντιθέσεις για τα μεγάλα θέματα στην επιφάνεια.

Εντάχθηκαν κάποιοι - λίγοι - από το προοδευτικό στρατόπεδο - που δεν έχουν ανάγκη προστασίας  - λόγω μαλακίας, ή μωροφιλοδοξίας να τους παίξουν.

Και βέβαια γίνανε ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ.

Παρασυρμένοι από το γεγονός ότι στο παιχνίδι τους είχαν καλό αριστερόσημο, αφού η πολιτική καθοδήγηση είναι χρώματος λουλακί και έχει τις ρίζες της πίσω στο 2002.

Η καθοδήγηση πήρε ως αντάλλαγμα ότι ΜΟΝΟ ΕΚΙΕΝΟΙ μπορούσαν να λένε ό,τι θέλουν - εντελώς βερμπαλιστικά όμως -  πήραν και τα ανταλλαγματάκια τους ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  να στηρίζουν πολιτικά ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ των άλλων συνιστωσών του κόλπου, που ανήκουν στην εταιρεία σε συλλόγους, φορείς, παντού, όταν δέχονται πολιτική επίθεση ή όταν κινδυνεύουν να τους αποδοθούν ευθύνες για - εκ λαθών τους ή παραλείψεών τους - σημαντικές απώλειες για την πόλη, όπως το Δουζένη ή το Ανδροβιτσανέα (ελπίζουμε να θεραπευτούν οι απώλειες ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ).

Έτσι εξηγείται ότι στην¨Ενωση Γονέων (για παράδειγμα) - αριστεροί και δεξιοί - ομιλούν ΟΛΟΙΜΑΖΙ για "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ" των σχολείων και έχουν ΟΜΟΦΩΝΑ πρόεδρο μια ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΣΣΑ, μέλος δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ στην Σχολική Επιτροπή του Δήμου χωρίς να έχει την ευθυξία ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ των γονιών.
Που η δημόσια και δωρεάν παιδεία - για εκείνη - μπορεί και να μην είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Που ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ στον δήμο από τον οποίο διεκδικούσε - υποτίθεται - να βουλώσει το σωληνάκι για το σχολείο του παιδιού της.

Αν δεν ήταν στην "φιλική παρέα", ο πρόεδρος που θα τα είχε κάνει αυτά θα τον είχαν κρεμάσει στα τσιγκέλια.

Αλλά τώρα ήρθε η ΦΡΟΥΡΑ στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα είχε καλέσει και ενισχύσεις από γύρω δήμους να καλύψει τις ευθύνες ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ για την απώλεια του χώρου γυμνασίου του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ.

ΔΙΟΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ, επειδή αυτό θα βόλευε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τους  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για να μην αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους και των επιλογών εν δυνάμει εκλογικών συμμάχων τους, που θα τους πουλήσουν "φιλική" προστασία για να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Όποιοι λοιπόν ενταχθούν σε αυτή την απόπειρα ΔΙΆΧΥΣΗΣ της ευθύνης, θα είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, έτσι δεν είναι;

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ....
ΜΗ ΧΕΣΩ!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ;;;

 Δεν φταίμε λοιπόν εμείς που επικαλούμαστε  την ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εμείς από παλιά ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ  ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ τους λέγαμε από την εποχή της Τ.Ο.Ρ, Α, από το 2002, όταν έκατσαν στο τραπέζι για να αποφασίσουν αν θα είναι ο συχωρεμένος ο Γρηγόρης ή ο Κουράσης ο αρχηγός τους και με το μόνο που ασχολούνται είναι η νομή της τοπικής εξουσίας (και των οφελημάτων της) αλλά οι ίδιοι έχουν φαντασιώσεις ΥΨΗΛΑΝΤΗ  που δεν έχουμε λόγο να τους τις χαλάμε. Θα τους λέμε όπως εκείνοι επέλεξαν.
Είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ; 
Δεν ξέρουν ποτέ τίποτα για τις απώλειες στις διεκδικήσεις του δήμου στις στρατηγικές επιλογές του. Πέφτουν από τα σύννεφα. Δεν φταίει κανείς γι΄αυτές. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ίσως , αν παραζοριστούν. (φταίει βεβαίως ο καπιταλισμός για όλα αλλά φταίει και ο δικηγόρος που δεν πήγε στο δικαστήριο όταν χάνεται ένα σχολείο, έτσι δεν είναι; Σχολεία κτίζοντια και στον καπιταλισμό και δημόσια δωρεάν παιδεία έχει και στον καπιταλισμό, δεν χρειάζεται να περιμένουμε την αταξική κοινωνία).

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ; Και γ@μάνε και σκούζουνε! Νέμονται την εξουσία και τα προνόμια της αλλά κάνουν και "επαναστάσεις" εναντίον του παλιού κατεστημένου, δηλαδή ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Η υποκρισία τους βέβαια είναι τόση, που με την πίεση που τους ασκούμε οι μάσκες τους πέφτουν. 

Θα τους λέμε "ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, για να τσαντίζεται κάθε σοβαρός Χαλανδραίος με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΒΡΗ, όπως οι ίδιοι επέλεξαν.

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!

Δεν είναι δημιούργημα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
ΝΤΑΞΕΙ;

Όχι όλα τα στραβά καρβέλια η στραβή πινακωτή ......

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου