Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ


ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Δηλαδή ΔΥΟ ΔΙΑΡΕΣΕΙΣ:
Ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων διά του αριθμού των εδρών καθορίζει το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την κατάληψη κάθε έδρας.
ΜΕΤΑ κάνεις μια δεύτερη διαίρεση του αριθμού των΄ψήφων που κατέλαβε κάθε συνδυασμός δια του εκλογικού μέτρου και το πηλίκο αυτής της διαίρεσης είναι ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνει ο κάθε συνδυασμός.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ για να μην μπλεκόμαστε δηλαδή, γιατί θα τα κάνουμε τα μυαλά μας γιαούρτι με αυτά που ακούμε.

Και όσοι πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την πιστεύομε ξεκινώντας  από την  ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ πίστη μας στην αξία της εκπροσώπησης όλων των τάσεων, απόψεων, φωνών στα όργανα λήψης αποφάσεων και στην ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ αντίληψή μας ότι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας σε μία παράταξη είναι υπόθεση των ψηφοφόρων και όχι του εκλογικού συστήματος και ότι η σύνθεση παράγει καλύτερες λύσεις από την μονοκρατορία.

Και έχουμε και την ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ - επίσης - αντίληψη, εμείς που πιστεύουμε στην απλή αναλογική,  ότι ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ - ούτε καν η Λούλα -  και επειδή ο λαός (στην Ελλάδα,όχι στη Βενεζουέλα) δεν έχει δώσει σε κανένα ποσοστά .... 50 plus για να διοικεί μόνος του, πρέπει  κόμματα και παρατάξεις να το πάρουν αλλιώς και να μάθουν να συνεργάζονται.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΣΤΟ ΦΩΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ συγκλίσεις και όχι στο παρασκήνιο, με σχέδια εξαπάτησης και εγκλωβισμού του μπαμπουίνου σε αποφάσεις "φιλικών εταιρειών"  που συντονίζουν τους στόχους και τις στοχεύσεις  της δράσης κάποιων που εμφανίζονται στον μπαμπουίνο  ως διαμετρικά αντίθετοι στις πολιτικές (Δεξιά, ΛΑΕ, ΚΚΕ) αλλά είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ στην δράση τους, στις επιλογές τους στους σχεδιασμούς τους.

Δικαίωμά τους να κάνουν όποια πολιτική επιλογή θέλουν.
Να το κάνουν στο προσκήνιο και να το λένε.
Να γίνει  η απλή αναλογική για να μην μας δουλεύουν.

Η απλή αναλογική προϋποθέτει ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ - όχι προσχηματικό - διάλογο, δημοκρατική παιδεία για να αναγνωρίζεται ο συσχετισμός δυνάμεων στην κοινωνία - δηλαδή ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη λαϊκή εντολή και ετυμηγορία (δεν μπορείς να είσαι η ΛΑΕ, να έχεις ευκαιριακά   9 στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδίου και να λες .... Ο ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ .... αυτά που πιστεύουμε εμείς, εμείς είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του λαού και των εργαζομένων, γιατί αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ) και πρέπει να δείχνεις διάθεση δημιουργικών υπαναχωρήσεων ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ των απόψεών που εκφράζεις αν πιστεύεις στην απλή αναλογική.

Και αν είσαι το 3,5% έχει κατακτήσει δικαίωμα λόγου και παρέμβασης.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΙΚΟΣ να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ και να συνδιαμορφώσεις ένα πλαίσιο.
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.
Αλλιώς δικαιώνεις την άποψη ότι η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ θα καταστρέψει την αυτοδιοίκηση.
(ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ).

Και αν δεν την πιστεύεις λειτουργείς υπονομευτικά σε κάθε σύνθεση ώστε να κάνεις την άποψή σου ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.
Αυτοεξαιρείσαι της ευθύνης να παίρνεις δημιουργική θέση σε πολιτικές, ταμπουρώνεσαι πίσω από το "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" για να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ τον μπαμπουίνο

Αντί να πεις καθαρά: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ - ρε φίλε -και με την ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Αυτό πιστεύω για καλύτερο.

Διότι όσοι ζητούν παρέμβαση - στις επικείμενες αλλαγές στον Κλεισθένη - "που θα ενισχύουν την κυβερνησιμότητα" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ.
"ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ" ΣΥΣΤΗΜΑ, όχι ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Όσοι το λένε έτσι, ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΚΑΘΑΡΟΙ.

Δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι πιστεύουν, δικαίωμα  σεβαστό και ιερό, έχουν επιχειρήματα ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ:  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Ενώ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ., όσοι λένε ότι είναι με την απλή αναλογική αλλά και με την κυβερνησιμότητα δηλαδή ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ!
Είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Και πολύ χειρότερα ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΧΥΔΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ όσοι ψηφίζουν υπέρ της απλής αναλογικής επιχειρηματολογόντας όμως υπέρ της ενισχυμένης.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!

Διότι όταν λες - ανεξάρτητα με το εκλογικό αποτέλεσμα - πρέπει να διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα - δηλαδή η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του πρώτου συνδυασμού, με έδρες που δεν έδωσε ο λαός δια της ψήφου του, ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, για να διοικεί  - υλοποιώντας αδιαπραγμάτευτα το πρόγραμμά του (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΊΘΗΚΕ αυτοτελώς από το λαό, αφού ψηφίστηκε από το ..... 20% ή 30% άρα  το άλλο 70 ή 80 %  ΔΙΑΦΩΝΕΙ με αυτό το πρόγραμμα), να έχει τον πρόεδρο του ΔΣ, όλους του αντιδημάρχους και την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής από την παράταξή του τότε ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,  δεν είσαι έτοιμος να την υπηρετήσεις.

Ένα ΤΕΧΝΙΚΟ πρόβλημα υπάρχει στο εκλογικό σύστημα που προτείνει το υπουργείο: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ του δημοτικού συμβουλίου για τον δήμαρχο, επειδή εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. 
Αυτό πρέπει να διορθωθεί γιατί η απλή αναλογική δεν  μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά έτσι.

Και η λύση είναι η σύσταση - θεσμοθέτηση κεντρικού πολιτικού οργάνου σύνθεσης και πλαισίωσης του δημάρχου εκ των επικεφαλής των παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία, ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Σύσταση ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ από τις παρατάξεις που παρέχουν στήριξη στον δήμαρχο., από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του δήμου.

Για να είναι καθαρή η πολιτική  συνευθύνη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ και να αξιολογείται από τον πολίτη.

Και βέβαια η δυνατότητα ανάκλησης του δημάρχου από το δημοτικό συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία, δύο τρίτων και εκλογής άλλου με την προτεινόμενη από το νομοσχέδιο διαδικασία - εκλογής από το δημοτικό συμβούλιο.

Και όχι βεβαια μόνο από την παράταξη του δημάρχου, όπως λένε οι της "απλής με ενισχυμένη",  αφού αυτή δεν θα έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ενδεχομένως θα έχει εννιά ή δέκα έδρες σε συμβούλιο 41 εδρών άρα δεν μπορεί να διεκδικούν (κάποιοι) να εκλέγεται δήμαρχο με ..... εσωτερική πλειοψηφία, άρα με ΠΕΝΤΕ συμβούλους στους 41 - και 4 εναντίον  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ!!!!
(Τι ακούγεται ρε φίλε από τους καταστροφολόγους. Τι φίδια έχουν πει. Δηλαδή εκεί που εφαρμόζεται η απλή αναλογική, σε τόσες ευρωπαϊκές χώρες, αν μας άκουγαν θα έλεγαν δικαίως ότι αυτοί είναι εντελώς μπαμπουίνοι στην Ελλάδα).

Με την βελτιωτική πρόταση που σήμερα κάνουμε εξασφαλίζεται και κάτι ακόμα:
 Ότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ που εξασφαλίζει το 1/3 των εδρών με απλή αναλογική - δηλαδή παίρνει το 34% των ψήφων του εκλογικού σώματος και πάνω ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ με κανένα παιχνίδι συγκολλήσεων ετερόκλητων παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο,.
Γι΄αυτό προτείνουμε τα 2/3 των εδρών για ανάκληση δημάρχου.
Αυτό θα συνδράμει και στο να έχει νόημα η δημιουργία ευρύτερων, πλατύτερων σχημάτων - παρατάξεων  και να μην βολεύεται ο καθείς με το .... 20% για να περνάει στη δεύτερη Κυριακή βασισμένος σε φτιαχτούς διαχωρισμούς.
Διότι ΟΛΟΙ θα ψάχνουν το 34, με την πρότασή μας.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ του 18%  δεν την βλέπει Σουλτάνος γιατί ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου και πάει σπιτάκι του άμα πολυακτινοβολήσει και μοιράζει ξύδια στους άλλους αιρετούς.

Με αυτές τις δύο βελτιώσεις που προτείνουμε λοιπόν κανένα ΛΟΓΙΚΟ επιχείρημα εναντίον του εκλογικού συστήματος δεν θα στέκει.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ και Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ να καταστροφολογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου