iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΧΕΥ 8 - ΧΕΥ 9 - ΓΠΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΜΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα μεγάλα θέματα της πόλης δεν συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκεί συζητιόνται ψηφίσματα

Τα μεγάλα θέματα της πόλης συζητιόνται στο φατσοπούκι.

Τον Αύγουστο - στις 9 και ενώ ήμασταν διακοπές και με "φορητό" ιντερνέτ - έγινε ένας πολύ ενδιαφέρων ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ αλλά και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον του, διάλογος στο φατσομπούκι,  σε φατσομπουκική αναπαραγωγή του ποστ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ που κοινοποιούσε - ως όφειλε - το εξώδικο των κατοίκων του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ για τον ΧΕΥ 9

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΕΥ 9 - ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ

 

Γνωστοί "πέφτουλες" μας την έπεσαν.

Μπήκε και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στον διάλογο ου έγινε στην σελίδα ενός παλιού κοινού μας συμμαθητή και γείτονα στην Τούφα,, πολυγραφότατου στο faxebook, από εκείνους που παρεμβαίνουν παντού και για όλα αλλά που αν γράψω το όνομά του θα επικαλεστεί "προσωπικά δεδομένα" .

Ο διάλογος όμως ενός δημοτικού συμβούλου με τον δήμαρχο της πόλης για ΄ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ της δεν είναι ιδιωτική υπόθεση κανενός.

Είπαμε λοιπόν σήμερα να σου δώσουμε ..... τροφή για σκέψη δημοσιοποιώντας τον διάλογο.

Ο ιδιοκτήτης του προφίλ (από εδώ και πέρα θα τον λέμε "Π")  αναπαράγει την ανάρτηση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ - που δεν έχει παρά το εξώδικο των κατοίκων, που μας το έχουν στείλει για να το αναρτήσουμε (και που βεβαίως αποτελεί ΕΙΔΗΣΗ) και σχολιάζει:

Π: "Ο δρόμος μου, ο δρόμος σας, ο δρόμος τους"
Αντί για προτάσεις βελτίωσης, μόνο άρνηση!
Κατά τα άλλα,... "Ευρωπαίοι" κατά το δοκούν!
"Μακριά από εμάς.... και όπου νάναι.
Ντροπή!!!

(Είναι αυτό που λένε "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αν είσαι φρουρός της εξουσίας")
Ένας άλλος συμπολίτης - ιδιώτης - πιάνεται και .... πυροβολεί τον αγγελιοφόρο.
Θα τον λέμε Μ.

Μ: Για την ΠΛΑΤΕΙΑ είναι βούτυρο στο ψωμί της κάτι τέτοια. Αρκεί να πάει κόντρα στο Δήμο.

Π.: Μ δεν γνωρίζω αν ο Άγγελος ο Νταβίας είναι υπέρ ή κατά. Μπορώ όμως να υπερασπιστώ την άποψή μου για την κατασκευή στο ΧΕΥΔ 9 στον εν λόγω χώρο.
Μιας και το αναφέρεις όμως, πολύ θα ήθελα να ακούσω την θέση του Agelos Davias για το θέμα που προέκυψε αλλά και γενικότερα για την μετεγκατάσταση της καθαριότητας στο ΧΕΥΔ 9.
Δεν θέλω να τον κρίνω πριν τον ακούσω....

 (Είδες? Μας έκανε και χάρη .....) 

Μου κοινοποιεί το ποστ για να το δω.

Agelos Davias Λοιπόν, έστω και με δυσκολία λόγω "εξοχικού" internet:
 • Δε νοίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ αναλυτικά σε όσα ΕΙΠΑΜΕ στην ώρα τους, όταν "εν κρυπτώ"μεταξύ του δημάρχου και του υπουργού δόθηκε χρήση σταθμού Μεταφόρτωσης στο ακίνητο. ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ για τον ΧΕΥ 9, με αντιπρότασή μας ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ. Αν ο κος Μ, δεν έχει παρακολουθήσει όλη την ιστορία του θέματος του προτείνουμε να γυρίσει πίσω στην Πλατεία και να διαβάσει πριν ειρωνεύεται.
Ο ΓΓ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ (Γράφω το όνομά του γιατί γράφει στην Πλατεία): Μακρυά από τον κώλο μου κι ας είναι και στου παιδιού μου. Παλαιά Ελληνική ρήση. (Αφορά την διαμαρτυρία των κατοίκων). Για το θέμα δεν έχω άποψη.

(Και του ΓΓ οι πολίτες και οι αγγελιοφόροι του φταίνε, αλλά είναι και με τις ώρες του)

Agelos Davias (συνεχίζει) 

 • Η αγορά του ΧΕΥ 9 - της δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ - για δημόσιο σκοπό ήταν μια κίνηση ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ για την ελληνική αυτοδιοίκηση.
 • ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - παρά την διαφωνία μας - έχω τοποθετηθεί τρεις φορές στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΕΥ 9, (από τον ΧΕΥ 8 που είναι τώρα) αφού αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (Αντίσταση - Κουράσης) διότι είναι ανάγκη ο δήμος να αποκτήσει σύγχρονες δημόσιες εγκαταστάσεις καθαριότητας. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, όχι η ΠΛΑΤΕΙΑ.
 • Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ! ¨Όταν αντιδρούν οι κάτοικοι κατά της διοίκησης η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν θα θάψει την είδηση. Ναι η ανάδειξη της αλήθειας είναι ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
 • Γιώργο ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ" αλλά να απολογηθούν και κάποιοι που δεν άφησαν να γίνει ο χώρος σε ένα ΣΑΦΩΣ πιο κατάλληλο για την χρήση χώρο, ΚΟΛΛΗΤΆ ΜΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ:


Σίμος Ρούσσος Επιτρέψτε μου μερικές πρόχειρες παρατηρήσεις:
 • .Η αγορά του χώρου ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ ήταν η μόνη ρεαλιστική επιλογή μιας και όλες οι προσπάθειες προηγούμενων διοικήσεων για εξεύρεση κατάλληλου και κυρίως νόμιμου χώρου στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας είχαν αποτύχει. Η απόφαση της αγοράς πάρθηκε με πρωτοφανή πλειοψηφία. Ψήφισαν επίσης, εκτός της αντίστασης,και οι παρατάξεις Κουράση ,Λαδόπουλου , Ανδρεόπυλου. Η ευρεία συναίνεση γύρω από αυτήν την κίνηση, αντανακλά την πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου, ότι η πόλη δεν μπορεί πλέον να στερείται από ένα νόμιμο,αδειοδοτημένο και σύγχρονο χώρο στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας. Ενας τέτοιος χώρος, θα αλλάξει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, θα αναβαθμίσει την ανακύκλωση,θα μειώσει τους χρόνους μεταφοράς στον ΧΥΤΑ,θα μειώσει κατά πολύ το κόστος και θα βελτιώσει κάθετα την εικόνα της πόλης σε όφελος των δημοτών.
 •  Το ακίνητο ΧΕΥ9, Έκτασης 6.450 τμ αγοράστηκε 640.000 ευρώ δηλαδή πρός 100 ευρώ/τμ.  Αν δεν ξαναυπάρξει ακίνητο στο Χαλάνδρι σε τέτοια τιμή τότε γίνεται αποδεκτή η "κατηγορία" ότι ήταν μια "ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ" κίνηση για την ελληνική αυτοδιοίκηση. Αλλιώς είναι μάλλον εύσημο .. .

 • Το ακίνητο του δήμου δίπλα στο Κοιμητήριο,όπου έχει διαμορφωθεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο μέσα στην ζώνη των 250 μέτρων υποτιθέμενου Κοινόχρηστου πρασίνου όπως το αποφάσισαν οι διοικήσεις του δήμου την δεκαετία του 1990. Μπορεί κανείς να υποστηρίξει βασίμως ότι ένα αμαξοστάσιο θα αδειοδοτηθεί εντός ΚΧ πρασίνου; Ακόμη και αν περάσει η αλλαγή του ΓΠΣ με την πρόβλεψη για μείωση στα 50 μέτρα,ο χώρος σχεδόν ολοκληρωτικά αποκλείεται για τον ίδιο λόγο.
 •  Επειδή δεν γεννηθήκαμε εχθές θυμόμαστε ακριβώς ποιός έφτιαξε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και εχουμε στο αρχείο μας και τις συνεντεύξεις του αρμόδιου τότε αντιδημάρχου. Αν το πάρκο ήταν η μόνη λύση για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας υποθέτω ότι δεν θα συνέπραττε στην ακύρωσή της...
 • Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει ώς πρός την αξιοποίηση του ΧΕΥ του οποίου τα τελικά συμβόλαια μεταβίβασης υπογράφηκαν το 2017.

 • Φυσικά αν η βούλησή μας ήταν απλώς να μεταφέρουμε τα παραπήγματα και τα κοντεινερ που σήμερα στεγάζονται 250 άνθρωποι και 100 οχήματα θα το είχαμε ήδη κάνει.Τότε δικαίως θα μας κατηγορούσαν όλοι για προχειρότητα και οι κάτοικοι θα είχαν δίκιο μιας και πράγματι θα ήταν μια υποβάθμιση του περιβάλλοντος που θα απειλούσε την ποιότητα ζωής τους. Αντιθέτως εμείς θέλουμε μιαν αναβαθμισμένη,σύγχρονη,υπόγεια εγκατάσταση που θα είναι πλήρως ελεγμένη,περιβαλλοντολογικά αδειοδοτημένη και ασφαλής για τους χρήστες και τους κατοίκους. Αρα η προκήρυξη μελέτης που θα πληρεί όλους τους αυστηρότατους όρους είναι μονόδρομος. Και θέλει τον απαραίτητο χρόνο...
 • Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις είναι θετικό το γεγονός ότι ακόμη και όσοι διαφώνησαν το 2016 με την αγορά του ΧΕΥ 9, σήμερα τοποθετούνται θετικά ως προς την αξιοποίησή του.Αυτό δειχνει ότι,παρά τις διαφωνίες μας,υπάρχει πάντα τρόπος να επικρατεί το συμφέρον της πόλης και όχι οι μικροπαραταξιακές λογικές που μας οδήγησαν να μην έχουμε αμαξοστάσιο,δημαρχείο και πολιτιστικό κέντρο για 40 χρόνια. Ελπίζω η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε πρώιμα να μην γίνει αιτία να ανασταλεί η λύση στο πρόβλημα νόμιμης στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας.Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν επιτρέψουμε να ξαναεπικρατήσουν οι λογικές του "μακριά απο την πόρτα μας κι ας πάει στου γείτονα την πόρτα"
Τα απορριμματοφόρα συλλέγουν τα σκουπίδια όλων και ευθύνη μας είναι αυτά να σταθμεύουν σε χώρο νόμιμο,αδειοδοτημένο και περιβαλλοντολογικά ελεγμένο και φιλικό στους δημότες.Γιατί δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας...

Π: Θα γίνει, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να γίνει.... με τις προδιαγραφές αναλόγων χώρων του εξωτερικού.
Θα περνάμε από έξω και δεν θα καταλαβαίνουμε τι είναι μέσα.
Οι ίδιοι οι υπογράφοντες της διαμαρτυρίας, θα έχουν μετανιώσει για την παλιά τους στάση στο θέμα.
Σε όλη την Ευρώπη είναι αντίστοιχες εγκαταστάσεις είναι στο κέντρο των πόλεων, κάποιες μάλιστα μέσα σε νεοκλασικά κτήρια.
Για σκέψου δηλαδή να μαζευτούν και κάνα 2000 υπογραφές που να θέλει στο ΧΕΥΔ 9 την εγκατάσταση.
Θα φαγωθούμε μεταξύ μας; ☺️
Υ.Γ
Άγγελε το τι θα έπρεπε να είχε γίνει κάποτε.... είναι μεγάλο θέμα, όσο αφορά τον χώρο δίπλα στο νεκροταφείο.
Και να ήταν μόνο αυτό.....(ΣΧΟΛΙΟ: Καλά αφού το λέει ο Π ....  έτσι θα είναι. ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ...

Συνδημότισσα μας - ας την πούμε Σ - παρεμβαίνει

Σ: Π που έχεις δει κάτι παρόμοιο στην.... Αθήνα, για να λες ότι θα γίνει όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη?? Εγώ που μένω δίπλα και δρν έχω υπογράψει ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ!!

Π: ¨ Θα είχα κάθε λόγω να συμφωνήσω μαζί σου εάν ήταν κάποια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Πίστεψε με "βάζω το χέρι μου στην φωτιά" για την τωρινή!
Δεν έχω.... και μην έχεις καμία αμφιβολία ότι όταν με το καλό θα γίνει το έργο θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο... όπως και εσύ λες, για τα ελληνικά δεδομένα.
Μην έχεις ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ γιαυτό.
Θυμίσου με.....


Αγγελος Νταβίας (Απαντάει στον Συμεών που κατηγορεί τον αντιδήμαρχο που διαμόρφωσε - πριν 21 συναπτά έτη - το ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.)
 • Αν η κατηγορία είναι ότι επί 21 χρόνια ο χώρος δεν είναι μια ακόμα άχρηστη αλάνα δεκτή.

    Πραγματικά μετά την αποτροπή της εγκατάστασης του ΣΜΑ στον χώρο κάτω από το νεκροταφείο, με ένα κίνημα κατά της επιλογής Πέρκιζα στο οποίο μετείχαμε τόσο εμείς όσο και η Αντίσταση τότε - ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ εγώ έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω πει ότι ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ως νεαρός - τότε - αυτοδιοικητικός (κανένας άλλος βέβαια δεν παραδέχεται λάθη, λες και όντος γεννηθήκαμε στο Χαλάνδρι το 2014) η τότε διοίκηση - ΕΠΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ - δημοπράτησε την διαμόρφωση του χώρου σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο επόμενος αντιδήμαρχος ΟΝΤΟΣ εκτέλεσε το έργο που είχε δημοπρατηθεί και έτσι από το 1997 έως σήμερα ο χώρος δεν είναι άχρηστος αλλά έχει αποδοθεί στα παιδιά της πόλης για την κυκλοφοριακή τους εκπαίδευση. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 21 χρόνια.
   Τώρα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο δήμαρχος έχουν συζητηθεί κατ΄επανάληψη, ως επιχειρήματα, δεν ξέρω ποιον μπορεί να πείσουν και ποιον όχι και δεν θα τα απαντήσω από φορητό internet γιατί κάνει πέντε ώρες. 
  Πάντως η επίκληση του διαλόγου επί της ουσίας και η αναζήτηση κοινών τόπων για την προώθηση των θεμάτων της πόλης δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει με απειλές περί "άρχειοθετημένων άσσων" που θα ανασυρθούν - και καλά - για να αποδείξουν τι; Ότι η αναθεώρηση του ΓΠΣ της πόλης καθυστερεί καμιά 20αριά χρόνια;;;; Και ποιος φταίει που δεν έγινε δεκτή - κάποτε - μια εισήγηση που μίλαγε για σημειακή τροποποίηση του ΓΠΣ για το ΠΑΤΗΜΑ 2 με μείωση του εύρους της ζώνης στα 150 μέτρα - όσο είναι η απόσταση πολεοδόμησης από την πλευρά των Βριλησσίων. Ας διδαχτούμε από το παρελθόν, ας κάνουμε ΟΛΟΙ και λίγο αυτοκριτική γιατί το ζητούμενο είναι το μέλλον.
  Κάτι όμως πρέπει να προστεθεί: Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ των γειτόνων του ΧΕΥ 9 δεν είναι ούτε αβάσιμη, ούτε απρόκλητη και δεν θέλω να γίνω πιο αναλυτικός. Και ο τρόπος να αντιμετωπιστεί από τον δήμο δεν είναι η απαξίωσή τους και το bulling.
Σίμος Ρούσσος Δεν νομίζω ότι τουλάχιστον από την πλευρά μου έχει εκτοξευθεί κάποια καταγγελία η απειλή.

Αντιθέτως έχουμε δεχθεί άπειρες και όχι πάντα κόσμιες επιθέσεις για την πολιτική επιλογή να λύσουμε με αποφασιστικό τρόπο ένα χρόνιο πρόβλημα.

Επίσης νομίζω ότι διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν με ακλόνητη βεβαιότητα ότι ο χώρος του ΧΕΥ 9 περνά σε ιδιώτη,ότι η διοίκηση του δήμου είναι λαγός του ΤΑΙΠΕΔ και άλλα ευφάνταστα.

Για το Πάτημα και το ΓΠΣ έχει δίκιο ο Α. Νταβίας.

Πράγματι η προσφορότερη λύση τότε,το 2001,θα ήταν η σημειακή τροποποίηση και όχι η σύνδεση με την αλλαγή του ΓΠΣ που κρατά μέχρι σήμερα.

Και μια διευκρίνηση:η αντίσταση επί Πέρκιζα δεν υπήρχε,ούτε οι άνθρωποι που την συγκροτούν είχαν τότε εμπλοκή με το θέμα.Από όσο γνωρίζω.Αν ειχαν και διατύπωσαν τέτοια θέση έκαναν λάθος και αποδείχθηκε. Τα περί απαξίωσης και μπόυλινγκ φυσικά δεν μας αφορούν.Οι πολίτες θα ενημερωθούν υπεύθυνα,θα συμμετέχουν στον έλεγχο των διαδικασιών και τίποτε δεν θα γίνει εν κρυπτώ,όπως άλλωστε επιβάλλει και η αυστηρή περιβαλλοντολογική νομοθεσία.

Επειδή ο παραπάνω διάλογος μπορεί να κατέβει από το φατσομπούκι ας μείνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ και ας τον διαβάσει και Ο ΠΟΛΙΤΗΣ για να καταλάβει όσα θα ειπωθούν από εμάς για το θέμα της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ του Χαλανδρίου και του ..... θαύματος της καθαρής πόλης.
Που ε΄, ΝΑΙ είναι καθαρή σήμερα.

Εμείς θα μιλήσουμε ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ.
Όπως πάντα.
Διότι υπάρχουν μπροστά οι εκλογές.

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!

Και στα μεγάλα θέματα ΚΑΘΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ περίπου ακούμε την γλυκόπικρη παραδοχή: "ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ"

(Αλλά τώρα ψηφίστε τους για να σας διορίσουν. Σας εγγυάται ο Π, ο Μ και ο Χ)

ΥΓ: Βγαίνει και ο κάθε παπαρίκος να μας κάνει και υποδείξεις αγάπης για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου