Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΟΑΕΕ: ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ




Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των μνημονιακών χρόνων, είναι η καταλήστευση των ελεύθερων επαγγελματιών εν μέσω κρίσης από το ίδιο το ταμείο τους το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ.
Και η συστηματική σιωπή γύρω από αυτό το θέμα ακόμη και σήμερα, των τότε υπευθύνων για αυτό το έγκλημα και μαζί του ελεγχόμενου Τύπου, δεν σημαίνει ότι η καταλήστευση αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών από το ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ δεν συνέβη.

Γιατί συνέβη!
Και αφαίρεσε μόνο μεταξύ 2009 και 2014 κοντά στα 4 δις ευρώ από τα δραματικά μειωμένα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών σύμφωνα με το πόρισμα Μανιτάκη Καϊδατζή (2014).
Πήραν εκβιαστικά όσα μπόρεσαν να πάρουν από τους επαγγελματίες μεσούσης της κρίσης και χρέωσαν τα υπόλοιπα στους ασφαλισμένους χωρίς εισοδηματική δυνατότητα, κρατώντας μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, μέχρι και σήμερα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όμηρο αντισυνταγματικών χρεών, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, ιατρική περίθαλψη και έλεγχο των λιγοστών εισπράξεών τους.
250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους και άλλοι 517.000 παραπαίουν από ρύθμιση σε ρύθμιση, για χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι/ες αλλά οι επιλογές των τότε κυβερνώντων και των διοικητών τους στα ασφαλιστικά ταμεία των επαγγελματιών.

Όλοι αυτοί δεν λένε κουβέντα για το έγκλημα τώρα που η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε δυο φορές ήδη το τι συνέβη μεταξύ 2009 2016 και δεσμεύτηκε για λύση. Η μια φορά ήταν στην τεκμηρίωση της ανάγκης για αναλογικές χρεώσεις με το Νόμο Κατρούγκαλου και η δεύτερη ήταν πρόσφατα με την παραδοχή ότι χωρίς αφαίρεση της υπερχρέωσης (επανυπολογισμό) καμιά ρύθμιση δεν μπορεί να συμπεριλάβει την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Οι τηρούντες την ομερτά γύρω από το έγκλημα της καταλήστευσης των επαγγελματιών από τον παλιό ΟΑΕΕ, δεν σιωπούν απλά, ούτε στρίβουν δια των δόσεων, αλλά δυσφημούν την αναλογικότητα εξαγγέλλοντας την κατάργηση του ίδιου του ΕΦΚΑ, την δωρεάν παροχή περίθαλψης στους ανασφάλιστους που εκείνοι χρέωναν αλλά δεν έδιναν λόγω οφειλών που οι ίδιοι "έφτιαξαν" για μας, ακόμη και την αποποινικοποίηση των οφειλών υπονοώντας ότι οι άνω των 3000 οφειλέτες πρόκειται για στρατηγικούς κακοπληρωτές (Μητσοτάκης ΔΕΘ). Προφανώς νοσταλγούν την εποχή που ο υπουργός εργασίας της μνημονιακής τους συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ, Βρούτσης, μας έσερνε στα δικαστήρια για τα ...τεκμαρτά χρέη που επέβαλαν παρανόμως στην επιχειρηματικότητα.

Οι εκλογές όμως πλησιάζουν.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς της χρεοκοπίας με το αίμα τους και είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν μαυρίζοντάς τους όποιον/α ξεχωριστά, αλλά και τον πολιτικό τους φορέα, σταθεί εμπόδιο στην λύση του επανυπολογισμού των οφειλών που συζητά η κυβέρνηση με βάση "τα σημερινά δεδομένα" όπως είπε ο σημερινός υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Αυτό φυσικά ισχύει και για τους κυβερνητικούς βουλευτές που θα σταθούν ανίκανοι να κατανοήσουν την σημασία της αναγέννησης της ενδογενούς παραγωγικής ισχύος της χώρας με την ανάταξη της μικρομεσαίας ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, την ενεργοποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, την αύξηση των εσόδων των ταμείων από πραγματική παραγωγική εμπορική δραστηριότητα, την μείωση της ανεργίας...

Η ώρα ήρθε για την διόρθωση της εκκωφαντικής αδικίας κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει να πάρει θέση.

Και θα φροντίσουμε εμείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θύματα του ΟΑΕΕ γι αυτό. Κάθε βουλευτής θα μας αντιμετωπίσει, θα ενημερωθεί και θα πάρει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου