Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΗΣ


Δημαρχείο, Δημαρχείο, Δημαρχείο.
Θα το λέμε μέχρι να εγκαινιαστεί. Το κόστος για την πόλη μας από την ολιγωρία και τις παλινωδίες από το 2000 μέχρι τώρα που η διοικούσα παράταξη επιτέλους αποδέχτηκε ότι είχε λάθος θεώρηση των πραγμάτων τόσα χρόνια, και ήρθε στα λόγια μας, είναι - τουλάχιστον .... άλλο ένα δημαρχείο. Τόσο κόστισαν τα ενοίκια που πλήρωσε ο δήμος αυτά τα δέκα χρόνια.

Η πόλη και η τοπική κοινωνία σύσσωμη πρέπει να διεκδικήσει την εκτροπής της ΓΡΑΜΜΗΣ 4 του ΜΕΤΡΟ για εξυπηρέτηση του κέντρου της

Μέχρι την επίτευξη του παραπάνω στόχου,σύνδεση του κέντρου με τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ή ΧΑΛΑΝΔΡΙ , με λεωφορειακή γραμμή κυκλικής διαδρομής, ολόκληρο το ωράριο λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.

Υπόγειο γκαράζ στο δημοτικό κτήμα έναντι του Αγίου Γεωργίου (πρ. Μαμμόπουλου).

Μελέτη της δυνατότητας και των επιπτώσεων λειτουργίας δεύτερου υπόγειου πάρκινγκ στην Βασ. Γεωργίου μόλις ξεκαθαριστεί οριστικά το ζήτημα της χάραξης της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟΥ.  Πιστεύουμε ότι η προστασία του Συνοικισμού από την διάχυση της άναρχης στάθμευσης του κέντρου καθιστά τον σχεδιασμό δεύτερου υπόγειου γκαράζ στην Γεωργίου αναγκαία.

Στην επιφάνεια του οικοπέδου πρώην Μαμμόπουλος προτείνουμε την μόνιμη εγκατάσταση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ , ώστε να καταργηθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών στους δρόμους.

Αναγκαστική απαλλοτρίωση των δύο κλειστών καταστημάτων της κεντρικής πλατείας, παραχώρηση χρήσης στην ΦΛΥΑ ΑΕ μαζί με την χρήση του χώρου τραπεζοκαθισμάτων και λειτουργία τους με ΣΔΙΤ ( ΦΛΥΑ και επαγγελματιών εστίασης). Το οικονομικό κόστος από  διαιώνιση της σημερινής εικόνας παρακμής του κέντρου της πόλης μας είναι πολλαπλάσιο, τόσο για τον δήμο όσο και για το σύνολο της τοπικής αγοράς, το σύνολο της τοπικής οικονομίας και η ταχεία απόσβεση της επένδυσης για την απαλλοτρίωση είναι δεδομένη.

Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και μόνιμη παρουσία της στην κεντρική πλατεία. Η ασφάλεια και η προστασία της εικόνας του κέντρου της πόλης, αλλά και των δημόσιων χώρων σε όλο το Χαλάνδρι πρέπει να γίνει θέμα προτεραιότητας και συνεργασίας δημοτικής αστυνομίας - ΑΤ Χαλανδρίου.

Αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων με προτεραιότητα στην διασφάλιση άνετης κίνησης των πεζών και άνετης πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων .
Αυστηρή αστυνόμευση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ και τήρησης των ορίων ηχορύπανσης.

Διερεύνηση των δυνατοτήτων οικονομικής και τεχνικής  συνδρομής των μόνιμων κατοίκων του κέντρου που επηρεάζεται η ζωή τους από τα νυχτερινά καταστήματα για ηχοπροστασία και  φυσική προστασία τους. Οι ιδέες μας υπερβαίνουν το θεσμικό γράμμα του νόμου αλλά είναι εφαρμόσιμες με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στον οχλούμενο.

Με δεδομένα τα παραπάνω - σε επόμενη φάση - μεσομακροπρόθεσμα - προτείνουμε:

Κυκλοφοριακή μελέτη διευθέτησης της κυκλοφορίας στο κέντρο με ρυθμίσεις που θα λάβουν ως δεδομένα τα παραπάνω (Δημαρχείο, γκαράζ κλπ).

Πλήρης ενοποίηση της κεντρικής πλατείας και αποκλεισμός διέλευσης οχημάτων από αυτή.

Επικαιροποίησης της μελέτης ανάπλασης του κέντρου της πόλης και σύνδεσής του με την ρεματιά, (της μελέτης Σηφουνάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου