Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτικές Παρατάξεις: Φρένο στο δικαίωμα χώρου και γραμματείας!



Σημαντικές αντιμεταρυθμιστικές και αντιδημοκρατικές αλλαγές “κρύβουν” τα άρθρα που ψηφίζονται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την πλειοψηφία τους να αφορούν τους Αιρετούς.

Μία από αυτές είναι η ανατροπή που φέρνει η παρ.1 του άρθρου 11.

Με αυτήν αντικαθίσταται η παρ.8 του αρ.66 «Δημοτικές Παρατάξεις» του Καλλικράτη (ν.3852/2010), ενός άρθρου που είχε αντικατασταθεί από τον Κλεισθένη (αρ.73 ν.4555/2018) και εν συνεχεία πάλι τροποποιηθεί με τον ν.4623/2019 και ξανά με τον ν.4625/2019.

Η αλλαγή αφορά το δικαίωμα των Δημοτικών Παρατάξεων να έχουν κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη.
Όπως θα δείτε, το Ν/Σ ουσιαστικά μετατρέπει το δικαίωμα σε δυνατότητα.

O Δήμαρχος πλέον δεν θα έχει υποχρέωση, αλλά διακριτική ευχέρεια να τους τα παραχωρεί, αναλόγως των “υπηρεσιακών αναγκών”...

Ακολουθεί η δι εξέλιξη της σημαντικής αυτής ρύθμισης για την πρακτική λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων: που θεσμοθετήθηκε το 2010 και που βέβαια στο Χαλάνδρι Κουράσης και Ρούσσος ΟΥΔΕΠΟΤΕ υλοποίησαν. Διότι ο νόμος εφαρμόζεται ..... όπως και όταν γουστάρει ο κάθε Σουλτάνος, έτσι και αλλιώς.


Πόσο μάλλον να το λέει ο νόμος ότι είναι δικαίωμα του κάθε ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ η λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (αρ.66 ν.3852/2010) (ΠΑΣΟΚ - ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ)

« Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική Αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη. »

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ (αρ.73 ν.4555/2018, αντικατέστησε μεν ολόκληρο το αρ.66, αλλά τη συγκεκριμένη διατύπωση την κράτησε όπως την είχε ο Καλλικράτης)  (ΣΥΡΙΖΑ - ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ)


« Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική Αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη. »

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ(παρ.1 αρ.11) (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ)

« Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική Αρχή ΜΠΟΡΕΙ να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώροκαι γραμματειακή υποστήριξη, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες. ».

ΣΧΟΛΙΟ: Η αντιδραστική αντιμεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση - μετά τις δημοκρατικές προωθητικές τομές που έγιναν με Καλλικράτη και Κλεισθένη - συνεχίζεται.

Η ρύθμιση αυτή είναι το καλύτερο δείγμα της αντίληψης που έχει ο Τ. Θεοδωρικάκος και ο Κ. Μητσοτάκης για την αυτοδιοίκηση: ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ο δήμαρχος - θα έχει σου λέει - την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να παρέχει τις - μέχρι σήμερα - προβλεπόμενες διευκολύνσεις για την λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων.

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ..... σου λέει.

ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, λέμε εμείς.


Θα ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΘΕΜΙΤΗ  Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της πρόβλεψής, από τους "δημοκράταρους" του γαλάζιου υπουργείου Εσωτερικών.

Διότι αυτή η ρύθμιση θα γίνει ένα ακόμα εργαλείο εκβιασμού των δημοτικών παρατάξεων, για να μην ελέγχουν την εξουσία και τον δήμαρχο, άρα να μην κάνουν την δουλειά τους.


"Άμα είσαι καλό παιδί θα σου δώκω και γραφείο και γραμματεία".

Περιμένουμε να δούμε αν και οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις - διευκολύνσεις για την λειτουργία των κομμάτων και βουλευτών, οι χρηματοδοτήσεις κλπ θα γίνουν από kauolik;ew νομικές προβλέψεις ....  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ του κάθε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.


ΝΤΡΟΠΗ ΚΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου