Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί ούτε μία σύσκεψη ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων στον δήμο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όσα γίνονται ή δεν γίνονται αποφασίζονται στον γνωστό - κατά την άποψή τους ηρωικό και κατέχοντα την εξ αποκαλύψεως αλήθεια  -  στενό κύκλο του δημαρχιακού περιβάλλοντος και των στελεχών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και στην οικονομική επιτροπή μεαξύ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και Κουράση - Καρατζά.

Όργανο που συνεχίζει να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις με την δοτή, απόλυτη πλειοψηφία που έχει εξασφαλίσει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και με δική μας ευθύνη, την οποία δεν αποποιούμαστε,  με δεδομένη την συμμετοχή μας στην σύμπραξη .

Και γι΄αυτό διεκδικούμε - απαιτούμε αν θέλετε - να έχουμε λόγο στις αποφάσεις του δήμου, πόσο μάλλον για την διαχείριση μιας τέτοιας μείζονος κρίσης σαν αυτή που περνάμε.

Αυτά λοιπόν που θα προτείναμε σε μια σύσκεψη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα στον δήμο - ΑΝ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ και ο δήμος ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ συλλογικά - σήμερα τα προτείνουμε δημόσια.

Και βέβαια έχουμε λάβει υπόψη μας τα όσα - ελάχιστα, ανεπαρκή και πολλές φορές προκλητικά υποκριτικά και επικοινωνιακά, έχουν ήδη εξαγγελθεί, τα οποία σχεδόν όλα αναφέρονται  σε οδηγίες προς τους δημότες για το τι να πράξουν (ατομική ευθύνη) και όχι στο τι πρόσθετο μπορεί να τους προσφέρει ο δήμος.

 Με εξαίρεση σε αυτό την χθεσινή ανακοίνωση περί της ύπαρξης της γραμμής εξυπηρέτησης  στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ευπαθείς ομάδες για να εξυπηρετηθούν με μεσολάβηση του δήμου ..... από τα super market και τις ανοικτές επιχειρήσεις και τους εκεί σκληρά εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα.
 Που μάλλον πρέπει -  κατά την άποψη της διοίκησης του δήμου και όσων αρνούνται να τους κάνουν την παραμικρή υπόδειξη για άλλο τρόπο λειτουργίας  - να αναλάβουν να ικανοποιήσουν και τα αιτήματα των δημοτών για βοήθεια από τον δήμο. Που πρώτα θα τα αξιολογεί .... η γραμμή δημότη, δηλαδή μια ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το call center.
Αλλά και με ακόμα μια πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΗ , ουσιαστική εξαίρεση, με βάση όσα τα στελέχη της διοίκησης του δήμου έχουν ανακοινώσει : την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του κέντρου κοινότητας ΡΟΜΑ, της μοναδικής κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου που δεν ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της και καλώς έκανε.

Η κριτική μας δεν ήταν ποτέ χωρίς προτάσεις.
Και εμείς δεν μιλάμε για να δηλώσουμε ότι είμαστε εποικοδομητικοί.
Αν είμαστε εποικοδομητικοί αξιολογείται από άλλους, όχι από εμάς.

Καταθέτουμε λοιπόν 10 + 1 προτάσεις άμεσων μέτρων προς τον δήμο Χαλανδρίου. Μέτρων που δεν έχουν ανακοινωθεί, ούτε έχουμε δει - στον μοναδικό χώρο που συζητιώνται τα δημοτικά θέματα - το facebook καμία αναφορά σε αυτά.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

1. Σύσταση διαπαραταξιακού συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της κρίσης που θα συνεδριάζει κάθε μέρα με τηλεδιάσκεψη ή με φυσική παρουσία.

2. Σύσταση ομάδας εξυπηρέτησης των δημοτών κατ΄ οίκων από την υπηρεσία του δήμου, πλαισιωμένη από τυχόν υπάρχοντες εθελοντές.

3. Αναστολή χρέωσης τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 και όσο διαρκεί η καραντίνα πλέον δύο μηνών για να ανακάμψουν.

4. Μείωση κατά 40% του ενοικίου - με βάση τα κυβερνητικά μέτρα για όλες τις μισθώσεις επαγγελματικών χώρων -  των κυλικείων που μισθώνει η ΦΛΥΑ.

5. Πάγωμα όλων των επιβληθέντων προστίμων. Αναστολή άσκησης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών από τον δήμο.

6. Κατάργηση όλων των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για το 2020.

7. Έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου και άμεση εξέταση όλων των αιτημάτων για παροχή βοήθεια από διαπαραταξιακή επιτροπή με την συνδρομή κοινωνικής λειτουργού, χωρίς εξάντληση των γραφειοκρατικών και ελεγκτικών διαδικασιών όσο διαρκεί η κρίση.

8. Άμεση  συγκρότηση δομής άσκησης κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών.

9. Αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας για εποπτεία των δημοτικών παιδικών χαρών και ιδίως εκείνων που έχουν όργανα γυμναστικής τα οποία κάποιοι - ευτυχώς ελάχιστοι - ακόμα χρησιμοποιούν.

10. Παρέμβαση προς την κυβέρνηση για αναστολή υλοποίησης της απόφασης για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Χαλάνδρι για το 2020.

11. Άμεση πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων περιορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου με διαθέσιμους γιατρούς - ακόμα και συνταξιούχους - που μπορούν να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία μέσω της ΦΛΥΑ ΑΕ.

Οι προτάσεις μας είναι άμεσα εφαρμοστέες αφού έχουν ήδη εφαρμοστεί από άλλους δήμους.
Μην προκληθούμε με τα γνωστά περί λαϊκισμού διότι όλοι όσοι έχουν εικόνα του δήμου γνωρίζουν ότι έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, το οποίο αν προκληθούμε θα μετρήσουμε και θα αποδείξουμε.
Το να διαθέσει ο δήμος ένα ή ενάμιση εκατομμύριο από τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι παρκαρισμένα στην τράπεζα για να συνδράμει τους δημότες του και την τοπική οικονομία τέτοιες ώρες δεν είναι παρά το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Αν χρειαστεί και η κρίση τραβήξει σε μάκρος θα επανέλθουμε με συμπληρωματικές προτάσεις μέτρων οικονομικής στήριξης των αδυνάτων δημοτών και της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου