Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο Ν. Παπαδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης



Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Νίκος Παπαδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης
“Η Κλιματική Απειλή δεν είναι fake news. Είναι πραγματικότητα”

Η επιστήμη, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει καταστήσει κατηγορηματικά σαφές τόσο τις ολέθριες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που επέρχονται στον Πλανήτη μας, όσο και το ότι αυτές οφείλονται σε συντριπτικό ποσοστό στον ανθρωπογενή παράγοντα.
Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο.
Στη χώρα μας, το ένα τρίτο των εδαφών υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης.
Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες.
Η ερημοποίηση της γης έχει ως συνέπειες, την ανυπολόγιστη απώλεια στο γεωργικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, τη ραγδαία χειροτέρευση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Νίκος Παπαδάκης, δηλώνει σχετικά: "Η Περιφέρεια Αττικής λαμβάνει μια σειρά από άμεσα μέτρα για την προσαρμογή του συνόλου των δραστηριοτήτων της στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και ταυτόχρονα προχωρά στη
διενέργεια εντατικών εκπαιδευτικών και ενημερωτικών προγραμμάτων και δράσεων ,ώστε να καταστεί σαφές σε κάθε έναν από εμάς,ότι η προσωπική μας συμβολή στην καταπολέμηση της Κλιματικής Απειλής είναι καταλυτική.
Η Κλιματική Απειλή δεν είναι fake news. Είναι πραγματικότητα. Η Επιστήμη - η Πολιτεία - οι Πολίτες, σκεπτόμενοι Παγκόσμια, δρώντας Τοπικά, αλλάζοντας Νοοτροπία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της Κλιματικής Απειλής.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου