Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Βριλήσσια: Ψήφισμα – καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο για την Αγία Σοφία


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων στην συνεδρίαση του στις 22/7 ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Το ψήφισμα έφερε η “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” δια του επικεφαλής της Γιάννη Πισιμίση και υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:


“Η μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε ισλαμικό τέμενος, αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τον ελληνισμό αλλά συνολικά για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Η Αγία Σοφία είναι μνημείο της χριστιανοσύνης, της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και προκλητική αυτή απόφαση του Τουρκικού Κράτους.”

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής» Γιάννης Πισιμίσης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να επιδώσουν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου