Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στο Δήμο Θερμαϊκού, μία από τις πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα

 

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 


Σε συνεχή κίνηση ήταν το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά πλούσιο λόγω των πολλών και σημαντικών συναντήσεων που είχαν προγραμματιστεί. 
Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφτηκε τον Δήμο Θερμαϊκού για να συναντηθεί με τον δήμαρχο, κ. Γιώργο Τσαμασλή.   
Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος που βρέθηκε στο φιλόξενο δήμο αποτελούνταν από την Συμπρόεδρο του κόμματος, κα Ρία Ακρίβου, τον Επικεφαλής του Οργανωτικού, κ. Άγγελο Νταβία, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, κ. Νίκο Παπαδάκη, το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλη θεοδώρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Κώστα Καψή και τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστο κατσιάνη.    
Η συνάντηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιώργο Τσαμασλή, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. 
Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αρχικά ενημέρωσε συνοπτικά τον δήμαρχο για το “Πράσινο Σχέδιο Διακυβέρνησης” που παρουσίασε ο συμπρόεδρος του κόμματος, κ. Κώστας Καλογράνης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ και έγινε αναφορά στις 100 θέσεις προγραμματικής σύγκλισης που έχει ανακοινώσει το κόμμα προκειμένου να συνεργαστεί μετεκλογικά σε μία καθαρή και διάφανη βάση, πάνω από το τραπέζι. 
Ο Δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή τους συνομιλητές του ενημέρωσε ότι στον δήμο Θερμαϊκού εγκρίθηκε και είναι προς υλοποίηση μία από τις πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα, καθώς έχει περάσει από την Επιτροπή Αξιολόγησης η έγκριση προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων που εξοικονομούν ρεύμα στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Γενικότερα στο Δήμο Θερμαϊκού πραγματοποιούνται κρίσιμα έργα που θα εξοικονομούν ενέργεια, με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, ο δήμαρχος ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των 8 ρεμάτων που διασχίζουν τον δήμο.
Ήταν μία ακόμη θεσμική συνάντηση του Πράσινου Κινήματος που ξέφυγε από τα τυπικά και τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα στο τραπέζι. Για αυτό το λόγο η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος πραγματοποιεί αυτές τις συναντήσεις με πραγματικό μεράκι. 

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου