Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΚΑΛΕΩΔΗ

 



Ο Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος ήταν ένας εκ των πιο αγαπητών ιερέων του Χαλανδρίου.

Ο Πατρίκιος ήταν βασιλικός και δεν το έκρυψε ποτέ.

Ο Πατρίκιος υπηρέτησε το Χαλάνδρι για 60 χρόνια.

Υπήρξε στενός συνεργάτης Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων αλλά και ο κληρικός βασιλέων, βασιλισσών, πριγκίπων και πριγκιπισσών. Η οικογενειακή ζωή του στο Χαλάνδρι τον έφερε κοντά στην Τζίνα Μπαχάουερ και µέσω της µεγάλης πιανίστριας έµαθε από µικρή ηλικία το Τατόι.

 Όταν τον Ιανουάριο του 2023 έγινε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, ο ιερέας βρισκόταν συνεχώς δίπλα στην Άννα-Μαρία και τα παιδιά της. «Ήταν ένα στήριγµα για εµάς. Αλλά και ένας πνευµατικός άνθρωπος µε ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα», δήλωσε η ίδια στο «Βήµα».

 Ήταν λοιπόν επόμενο στον αποχαιρετισμό του Αρχιμαδρίτη Πατρίκιου, στον Άγιο Νικόλαο που υπηρέτησε για 60 χρόνια, να δούμε στο Χαλάνδρι τον Παύλο να συνοδεύει την μητέρα του Άννα Μαρία (τέως βασίλισσα της Ελλάδας) για τον ύστατο αποχαιρετισμό του πατέρα Πατρίκιου.

Ο Νικόλαος γονάτισε µπροστά στο φέρετρο του ιερέα, ενώ παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος, δεκάδες Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι του Οικουµενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισµού - Αθλητισµού, Γιάννης Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου