Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Χαλάνδρι, 29 Οκτωβρίου 2010


Απάντηση στο από 26/10/2010 δελτίο τύπου του συνδυασμού «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»

Ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Ε.Σ.Η.Ε.Α μεταξύ άλλων «κύριε» Ρούσσο αναφέρει στο άρθρο 1 ότι το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει , κάτι που εσείς τελικά δεν κάνετε, είτε επειδή δεν θέλετε, είτε επειδή δεν είστε άξιος να πράξετε :

α. Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.

β. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.

γ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.

δ. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.

Το κείμενο με τίτλο «Παιδαγωγική με τον Μεταξά και το Γενικό Επιτελείο Στρατού στους παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου», που έχετε αναρτήσει στην προσωπική σας ιστοσελίδα www.stasi.gr , και την οποία χαρακτηρίζετε εφημερίδα, στερείται κάθε δόση αλήθειας, αποτελεί προϊόν άθλιας και νοσηρής κομματικής προπαγάνδας και βέβαια στερείται ηθικής υπόστασης. Όσο για τα όσα αναφέρονται στον κώδικα δεοντολογίας της Ε.Σ.Η.Ε.Α. όχι μόνο δεν τον τηρείτε, αλλά φροντίζετε να τον αγνοείτε. Όχι μόνο διαστρεβλώνετε τα γεγονότα και την αλήθεια, αλλά προσπαθείτε σε καιρούς δύσκολους για κάθε Έλληνα να χρησιμοποιήσετε τα παιδιά μας για ψηφοθηρικούς λόγους. Ντροπή σας, είναι η μόνες λέξεις που σας ταιριάζουν για την περίσταση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας τώρα, το όλο θέμα δημιουργήθηκε από τον κύριο Κώστα Γερολυμάτο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Χαλανδρίου», του οποίου και τα δυο παιδιά φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Κουρτέση (Ε’ κ Θ’ παιδικούς σταθμούς).

Ο κύριος Γερολυμάτος, μπροστά στα παιδάκια του πέμπτου παιδικού σταθμού χαρακτήρισε τον σταθμό μεταξύ άλλων «μπουρδέλο» και τους παιδαγωγούς Φασίστες κτλ. Και όλα αυτά σε έξαλλη κατάσταση, ουρλιάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας τους πάντες, σπείροντας τον πανικό στις δασκάλες, μα κυρίως στα παιδιά. Αλήθεια κύριε Ρούσσο, αυτή η συμπεριφορά γίνεται αποδεκτή από εσάς ; Σας εκφράζουν οι απόψεις και οι συμπεριφορές τέτοιων ανθρώπων που τραυματίζουν τις αθώες ψυχές των παιδιών. Αν ναι, ξανά ντροπή σας. Βέβαια ουδέποτε μπήκατε στην διαδικασία να σηκώσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήσετε ο ίδιος με την παιδαγωγό ή την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, αφού αυτό μάλλον δεν θα σας βόλευε, μιας και η αλήθεια πονάει. Η αφίσα χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά με ευθύνη της συγκεκριμένης παιδαγωγού, στην προσπάθειά της να παρουσιάσει την ελληνική ιστορία και τα γεγονότα του 1940 σε μορφή παραμυθιού. Καλώς ή κακώς και ο Ι. Μεταξάς αποτελεί μέρος της ελληνικής ιστορίας. Ρωτήστε και τους έγκριτους ιστορικούς. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εμείς κύριε Ρούσσο δεν χρησιμοποιούμαι τα παιδιά μας και δεν τα θυσιάζουμε στον βωμό της πολιτικής.

Εσείς ;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου