Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ* ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Βασίλης Οικονόμου των «Ελεύθερων Πολιτών» εφτιαξε το δικο του κομμα, με τα 250 μελη του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών που εφυγαν μαζι του το Νοέμβρη του 2011 (παραπομπη: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ). Με λίγα ο Οικονόμου εκανε διασπαση στο κομμα που ιδρυσε τον Απρίλιο του 2011 με το Γιάννη Δημαρά!! Ελλάς το μεγαλειο σου!!

Ο Οικονόμου σημερα φλερταρει σοβαρα με τη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, που εχει υποσχεθει στηριξη (με τον τροπο του) στο Πασοκ (αν του ξαναλαχει να κυβερνησει). Με τη βοηθεια του Μ. Γιομπαζολιά (ειδικου στην επικοινωνια) και αλλων υποστηρικτων δηλωνει: «Σε νέα πολιτική δύναμη, που πληθαίνει αλματωδώς και απλώνεται σε ολόκληρη την χώρα, διαμορφώνεται η Πολιτική Κίνηση «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», μόλις ένα μήνα μετά την συγκρότησή της». Επισης ανακοινωνει οτι: «Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Τρικάλων και Σερρών, στο Θριάσιο (Αττική) και στους Δήμους Ασπροπύργου (Αττική), Αχαρνών (Αττική), Μαραθώνα (Αττική), Μεγαρέων - Ν. Περάμου (Αττική), Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη) και Αιγίου (Αχαΐα) αποτελούνται από τα εξής μέλη… (παραθετει λιστες – παραπομπη: ιστοσελίδα Β. Οικονόμου).

Ειναι εντυπωσιακο οτι ο ετερος Γιάννης Δημαράς που, ενω οργωνει και αυτος την Ελλάδα, εμφανιζεται απελευθερωμενος απο τον παλαιοκομματικο οργανωτικο ιτρο… τυπου «καθε πολη και τοπικη οργανωση καθε χωριο και επιτροπη στηριξης» (δεν ηταν και ποτε στο προσωπικο του στυλ). Εκφραζει εδω και καιρο ενα πιο προοδευτικο πολιτικο λογο, επι των προβληματων και χωρίς περιττες φιοριτουρες. Ομως εχασε το τρενο από οτι φαινεται…οταν ανακοινωσε το Άρμα Πολιτών ως κομμα ηταν μονος του στο γηπεδο, τωρα εχουν συμβει τοσα πολλα με κυριοτερο το οτι ο λαος έχει παρει την υποθεση στα χερια του και εχει ριζοσπαστικοποιηθει κατω από το βαρος των προβληματων.

Ετσι και οι δυο εμφανιζονται  ως κλασσικοι συντηρητικοι παρα τη φρασεολογια τους και πρεπει να αναζητήσουν…σανιδα σωτηριας. Η μονη λυση που διαφαινεται ειναι για το μεν Δημαρά ο ΣΥΡΙΖΑ και για το δε Οικονόμου η Δημοκρατικη Αριστερα. Παρα τις κοινες αρχιες τους επιδιωξεις (η επαναδιαπραγματευση με το Πασοκ) θα βρεθουν μαλλον ο μεν πρωτος στον αγωνα για μια βουλευτικη εδρα και ο δε δευτερος στον επερχομενο μεγαλο κυβερνητικο συνασπισμο των «τραπεζιτων». Εκτος και αν….Παντως και στις δυο περιπτωσεις ισχυει οτι δυσκολα οι παλαιοι πολιτικοι (ανεξαρτητα ηλικιας) θα κατανοησουν τις νεες συνθηκες ή αλλιως "εκει που παω (ενν. ο λαος) δεν μπορεις να μ΄ακολουθησεις".


Ίσως τα πιο αληθοφανή, τα πιο πειστικά, τα πιο "δυνατά" τρικ γίνονται με τον "μενταλισμό". Όταν οι άνθρωποι ακούνε τον όρο μενταλισμος ή "ο ταδε είναι μενταλιστ" στο μυαλό τους έρχονται οι λέξεις, υπερφυσικό, τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, υπεραισθησιακη αντίληψη, πρόγνωση, και άλλα τέτοια περίεργα πράματα. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι μενταλιστ είναι απλά ότι και οι μάγοι. Εκτελούν μια παράσταση on stage με τρικς. Δίνουν στο κοινό την ψευδαίσθηση ότι έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν το μυαλό, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες με την κλασσική μαγεία. Δυο από τα βασικά τρικς είναι το "Τεστ με βιβλίο" (The book test) και η εκτέλεση της "δοκιμής των νεκρών και ζωντανών" (The living and dead test). οι περισσότεροι μενταλιστ δεν μπλέκουν την κλασσική μαγεία με τον μενταλισμο (δηλαδή δεν χρησιμοποιούν στα τρικ τους νομίσματα, τράπουλες)όταν κάνουν ενα τρικ. Τα αντικείμενα που συνήθως χρησιμοποιούν στις εκτελέσεις/παραστάσεις τους είναι βιβλία, χαρτιά, κουτιά με κλειδωμένα αντικείμενα (που μέσα σε αυτά βρίσκεται το τελικό αποτέλεσμα του τρικ) και κυρίως, την πολύ καλή τους "ηθοποιία" για να πειστεί ο ακροατής για αυτά που λέει ο εκτελεστής. Έτσι, με την "δύναμη" του λόγου, ο μενταλιστ βάζει τον ακροατή στον δρόμο που αυτός θέλει και έτσι σιγά σιγά εκτελεί το έργο του, μέχρι εν τέλη να φτάσει στο αποτέλεσμα που ο ίδιος έχει προκαθορίσει πριν ξεκινήσει το τρικ.

1 σχόλιο:

  1. Καιρό είχες γιατρε μας να μας επισκεφτείς!

    Φαίνεται πάντως ότι ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ.

    Είσαι καλός ψυχίατρος, δεν λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή