Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα που τα μισά κόμματα κατηγορούν τα άλλα μισά για απουσία πατριωτισμού και ένας νέος εθνικός διχασμός καιροφυλακτεί με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα μας, γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ ο εορτασμός της επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ενα γεγονός που ήρθε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα των πολύχρονων αιματηρών αγώνων των ηρωικών ριζοσπαστών στην Κεφαλονιά και στα άλλα ιόνια νησιά μας. Μια κατάκτηση-παράδειγμα για όλους τους Ελληνες, που αποδεικνύει πως ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Και τότε υπήρχαν άνθρωποι που συνεργάζονταν με τους άγγλους κατακτητές αλλά νικήθηκαν κι αυτοί από την ισχυρή λαϊκή απαίτηση για ελευθερία και αποτίναξη του ζυγού των Εγγλέζων που είχαν επιβάλει-με ελάχιστες εξαιρέσεις-ένα αυταρχικό και τυραννικό καθεστώς.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλους, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ, στο Κέντρο Νεότητας του δήμου μας, Αντιγόνης και Δαναϊδων, ώρα 20.00, να γιορτάσουμε με κάθε λαμπρότητα την ιστορική επέτειο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Νόμπελης, ο οποίος και θα παρουσιάσει αναλυτικά τα γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης, ενώ στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδικές καντάδες και άλλα αξέχαστα τραγούδια από καταξιωμένους επτανήσιους ερμηνευτές.


ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Σύλλογος «Οι Φίλοι των Επτανήσων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου