Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  21-5-2012

Το Σχόλιο της «πρΟΤΑσης»


Καθώς προχωράμε προς τη διενέργεια των εκλογών στις 17 Ιουνίου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, το πλάνο της αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου τομέα , παραμένει.  Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να απομακρυνθούν 15.000 εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του 2012 και 150.000 έως το 2015!
Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση , σε συνεργασία με την τρόικα ( μέσω της task force), έχει επεξεργαστεί  την εκπόνηση κριτηρίων για την αξιολόγηση όλου του προσωπικού του Δημοσίου, με την περιγραφή Συστήματος Περιγραμμάτων θέσεων.
Ήδη έχουν εκπονηθεί 50 περιγράμματα θέσεων τα οποία θα περιλαμβάνουν : 
·        Τον τίτλο και το ορισμό της περιγραφόμενης θέσης εργασίας.
·        Το σκοπό και το αντικείμενο της θέσης εργασίας .
·   Το απαιτούμενο επίπεδο τυπικών και άτυπων γνώσεων και τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για την κατάληψη της θέσης εργασίας.
·        Την ανάλυση της θέσης εργασίας που επιτελεί, σε κύριες και επιμέρους λειτουργίες, την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτούμενες συνθήκες άσκησής τους  (πηγή : εφημερίδα «Το Ποντίκι»)

Η “πρΟΤΑση” , όλο αυτό τον καιρό , έχει επισημάνει , ότι η αξιολόγηση των εργαζομένων στο  Δημόσιο, θα αποτελέσει την αφορμή για την υλοποίηση της βασικής δέσμευσης του Μνημονίου 2 , δηλαδή , τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, είναι διαφορετική η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δημοσίου - βάση σχεδίου και οράματος - και άλλο η διάλυσή του.

Τα κενά των υπηρεσιών στους περισσότερους φορείς είναι τεράστια :
-   Οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων, εδώ και μια 3ετία, διόγκωσε την κατάσταση.
- Οι υπηρεσίες λειτουργούν με δυσκολίες. Ιδιαίτερα στους Δήμους, υπηρεσίες με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, όπως η καθαριότητα , οι παιδικοί σταθμοί , οι τεχνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πρασίνου, οι διοικητικές υπηρεσίες  κ.α. λειτουργούν  με το 1/3 του προσωπικού που είναι αναγκαίο για την σωστή λειτουργία τους .

Έχει γίνει, πλέον, σαφές ότι, το «σχέδιο» οδηγεί στην αποδόμηση  του Δημοσίου τομέα και την εκχώρηση βασικών υπηρεσιών στους Ιδιώτες.
Η απάντηση σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν τα τελευταία δύο (2) χρόνια , βρίσκεται ξανά στα χέρια του λαού.
Η ευκαιρία αυτή δεν θα πρέπει να χαθεί . Η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης κρίνεται παραπάνω από επιτακτική.


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου