Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι 27 που ψάχνει το ΣΔΟΕ. ΛΙΣΤΑ ΦΩΤΙΑ

Για αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροδοκία ιατρών, στημένους αγώνες, υπερτιμολογήσεις σε προμήθειες υγειονομικού υλικού αλλά και για κύκλωμα τοκογλύφων - Για αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροδοκία ιατρών, στημένους αγώνες, υπερτιμολογήσεις σε προμήθειες υγειονομικού υλικού και για κύκλωμα τοκογλύφων - Ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί 340 εμπλεκομένων!

Όλα τα φώτα μήνες τώρα έχουν πέσει πάνω στη θρυλική πλέον λίστα Λαγκάρντ, από την οποία είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής άγνωστο το τι έσοδα μπορεί να φέρει στα κρατικά ταμεία, την ίδια όμως ώρα στο ΣΔΟΕ υπάρχει μια άλλη τρισέλιδη λίστα με 27 κορυφαίες υποθέσεις όπου έχουν διακινηθεί συνολικά ποσά που ίσως ξεπερνούν κάποια τρισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό δεν είναι μια απλή εικασία.

Στη λίστα που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΠΑΡΟΝ» φιγουράρουν πρώτα ονόματα όλης της γκάμας της αγοράς και των μεγαλοπρομηθευτών του Δημοσίου, όπου κάθε άλλο παρά μυστικό είναι ότι εκεί ο παράς που πέφτει είναι αμέτρητος... Πρώτη θέση έχει το υπουργείο Άμυνας, όπου με το επιχείρημα της τουρκικής απειλής και της ανάγκης για ισχυρή άμυνα έχει γίνει το πάρτι της… αρκούδας, πάρτι διαχρονικό. Εκεί τα κομματικά σύνορα πέφτουν... Η εισαγγελική έρευνα έχει να κάνει με τις φρεγάτες, τα 12 αεροσκάφη C27, τα περιβόητα ZUBR, τα οχήματα στρατού Mercedes και τα Leopard. Μέχρι στιγμής γίνεται η επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών 120 ατόμων και εταιρειών που έχουν ανάμειξη στα παραπάνω εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων του Παπαντωνίου, του πρώην νομάρχη Γ. Μίχα, της οικογένειας Λιβανού και των εταιρειών Λαϊνόπουλου. 

Παρόντες και αρκετοί δημόσιοι Οργανισμοί, όπως ο ΟΣΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΕΡΓΟΣΕ και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Όμως ο... μπαξές έχει και άλλα... λουλούδια, όπως γνωστές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η γερμανική BAYER (δική σας είναι, κυρία Μέρκελ) που ελέγχεται για χρηματισμό ιατρών από την εταιρεία μέσω παρένθετων προσώπων, και η αμερικανική εταιρεία JOHNSON & JOHNSON που ερευνάται για δωροδοκία νοσοκομειακών ιατρών! Στη λίστα δίνει το παρών και ο Όμιλος του εφοπλιστή Β. Ρέστη. 

Δεν μπορούσε να λείπει το άλλο μεγάλο πάρτι που γίνεται στον αθλητισμό, όπου το μαύρο χρήμα που... κυκλοφορεί φθάνει σε πολλά δισεκατομμύρια. 

Η έρευνα κυρίως στρέφεται στους στημένους αγώνες και το παράνομο στοίχημα. Ήδη με εισαγγελική παραγγελία ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 220 ποδοσφαιριστών, αθλητικών παραγόντων κ.λπ. Για τα στημένα ματς ελέγχονται 20 ποδοσφαιριστές, ο αριθμός των οποίων πιθανότατα θα αυξηθεί, πρώην μπασκετμπολίστες, 7 διαιτητές και 4 προπονητές και γνωστοί παράγοντες, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη προφυλακιστεί. Η λίστα με τους 27 που αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» έχει συνταχθεί στις 28 Ιουνίου 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ και έρχεται να διαψεύσει όλους εκείνους που με περισσή ευκολία στήνουν στον τοίχο το Σώμα αυτό, που έχει φέρει στο φως πολλές σκοτεινές ιστορίες και τα στελέχη του δεν έκαναν πίσω όταν από τα στοιχεία προέκυψε ότι ήταν μπλεγμένοι πολιτικοί. 

Και φυσικά δεν έχει ευθύνη το ΣΔΟΕ όταν οι επικεφαλής υπουργοί Οικονομικών δεν το αφήνουν να κάνει τη δουλειά του, κρύβοντας τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, όπως ακριβώς συνέβη με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενώ είχε παραλάβει τη λίστα Λαγκάρντ από τον Σεπτέμβριο του 2010, επί δύο χρόνια όχι μόνο την είχε κρύψει, αφού προηγουμένως την... επεξεργάστηκε, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, αλλά και εξαφάνισε το CD που έστειλαν οι Γάλλοι, και βέβαια για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος και ίσως ο προστάτης του Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζουν. 





Εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", 24/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου