Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις στην Πεύκη ενάντια στην εγκατάσταση καταυλισμού ΡΟΜΑ


syzhthsh

Εκατοντάδες κάτοικοι της Λυκόβρυσης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Φωκιανού και πήραν μέρος σε συγκέντρωση, για το θέμα που προέκυψε με την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά (δημοτών Χαλανδρίου) στη Λυκόβρυση.

Οι χώροι του Πολιτιστικού Κέντρου της Λυκόβρυσης κυριολεκτικά πλημμύρισαν από κατοίκους οι οποίοι άκουσαν τους εκπροσώπους του Δήμου και διατύπωσαν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις για το θέμα που απασχολεί την περιοχή. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και γόνιμη και ελεύθερα δεκάδες δημότες διατύπωσαν τις απόψεις τους για περισσότερες από 4 ώρες μέχρι την έγκριση του τελικού ομόφωνου ψηφίσματος.

Υπέρ της λήψης του σχετικού κειμένου τάχθηκαν στις ομιλίες τους δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η συγκέντρωση αποφάσισε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού- γκέτο μέσα στο όρια του Δήμου Λυκόβρυσης. Το σχετικό κείμενο θα διαβιβαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα δημοσιευθεί στο τύπο.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός ξεκαθάρισε από την αρχή ότι υπήρξαν υπόγειες και μυστικές μεθοδεύσεις μεταξύ των υπολοίπων φορέων και πίσω από την πλάτη της Δημοτικής Αρχής της Λυκόβρυσης – Πεύκης. Προσκόμισε και επέδειξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την αλήθεια των λόγων του και κάλεσε τους κατοίκους, ενωμένοι να αγωνιστούν εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα τους και υποβαθμίζει την περιοχή. Εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ρατσιστικά ελατήρια πίσω από την άρνηση του Δήμου και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «ρουσφετολογική» απόφαση για την εξυπηρέτηση κάποιων παραγόντων με την εξαγωγή του προβλήματος από το Χαλάνδρι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός κατέστησε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την οριστική απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης. Επίσης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συντονισμός της δράσης με όλους του φορείς της περιοχής και τους όμορους Δήμους .

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των φορέων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και αντιπροσωπεία από το Δήμο Μεταμόρφωσης ενώ την άψογη διαδικασία της συζήτησης διηύθυνε η 5μελής Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα.

Το ψήφισμα

Οι δημότες που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 μετά από πρόσκληση του Δήμου Λυκοβρυσης – Πεύκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυκόβρυσης αποφασίσαμε ομόφωνα ότι :

1. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορά στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού –γκέτο Ρομά (δημοτών Δ. Χαλανδρίου) σε χώρο , μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ,στη Λυκόβρυση. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ εξαγωγή του προβλήματος του Δήμου Χαλανδρίου στο δικό μας Δήμο.

2. ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Υπάρχει νομική υποστήριξη στις ενέργειες του Δήμου μας ενώ θα επιδιωχθεί η διεύρυνση της ομάδας αυτής με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. Θα ασκηθεί κάθε διοικητική και δικαστική προσφυγή εναντίον των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και όσων πρόκειται να ληφθούν στο μέλλον εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

3. ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ κάθε περίπτωση ανακριβών ή ψευδών αιτιάσεων και ισχυρισμών στα κείμενα και τις αποφάσεις των επιτροπών και του ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης.

4. Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να αποδεχθεί την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά δεν έχει ρατσιστικά ή φυλετικά κριτήρια. Η πρόχειρη και βεβιασμένη μεταφορά ομάδων ανθρώπων χωρίς κανόνες σε γκέτο που επιχειρείται από την κεντρική διοίκηση, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντιθέτως δημιουργεί το έδαφος για την όξυνση παραβατικών συμπεριφορών που θα απειλήσουν τον κοινωνικό ιστό της πόλης και τις συνακόλουθες αντιδράσεις.

5. ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

http://www.newsta.gr/, 8/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου