Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 21-10-2013

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 21-10-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και σθένος η διάλυση του δημοσίου τομέα της χώρας μας και η αποκαθήλωση των εργαζομένων σε αυτό.
Καθημερινά, «εφευρίσκεται» και κάτι καινούριο, προκειμένου να προστεθεί στη «φαρέτρα» των ΑΝ-επιχειρημάτων της δικομματικής παραπληροφόρησης, της χειραγώγησης και των μεθοδεύσεων. 
Προσέξτε:
Χωρίς υψηλά προσόντα φέρονται να είναι περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Σοβαρά; Δεν γνωρίζαμε ότι το Δημόσιο λειτουργεί με τεφτέρια. Το μάθαμε ΚΑΙ αυτό, όπως και τα περί…1.500.000 δημοσίων υπαλλήλων των ΠαπακωνσταντινουΛοβέρδων…

Επίσης :
Καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών το χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Με ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ότι, εξοικονομούνται – λέει - ετησίως, περίπου, 1,8 εκατομμύρια εργατοώρες στο δημόσιο τομέα!!

Ερώτηση 1η : Αφού… μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές (βλ. παραπάνω), πόσες, άραγε, τέτοιες άδειες δίδονται;

Ερώτηση 2η : Αλήθεια, ΠΟΣΑ χρήματα θα εξοικονομούνταν ΑΝ αντιμετωπιζόταν (όχι «ριζικά», ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝ…) η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή και άλλα αξιόποινα αδικήματα από μια μειοψηφία;

Ακόμη : 
Εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές και οι εκπαιδευτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες το χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες. Όσον αφορά στις άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές - δημοσίους υπαλλήλους, αυτές μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μια ημέρα αντί 2 που ισχύει σήμερα.

Ερώτηση: Τι χρειάζονται οι αναρρωτικές άδειες; Γιατί απλά δεν καταργείτε τις ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ασθένειες; Και…τι θα πει «εκπαιδευτική άδεια»; «Εκπαίδευση»; Δεν είπαμε; Κ Α Ι Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ. 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η «πρΟΤΑση» εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζει ότι, μοναδική διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και της χώρας μας είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις αστήρικτες αιτιάσεις και στις φανταστικές απαιτήσεις των διαφόρων «σωτήρων».
Αν αυτή δεν μπορεί να διατυπωθεί επειδή η «προθυμία» κάποιων να υπακούουν στις προσταγές της τρόϊκας υπερβαίνει το πατριωτικό τους καθήκον, τότε υποχρεωτικά πρέπει να προχωρήσουμε σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία μπορεί να δοθεί ΜΟΝΟ με την ΑΜΕΣΗ προσφυγή στις κάλπες. 
Έτσι και ΜΟΝΟ έτσι μπορεί μπει ένα ΣΤΟΠ στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ μας και να απομονωθούν αυτοί που επιθυμούν να καταστήσουν τη χώρα μας προτεκτοράτο «πολυτελείας».

Θα επαναλάβουμε την ίδια, τετριμμένη πια, «συμβουλή» μας: Να είμαστε αλληλέγγυοι, με εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να δώσουμε την πολιτική μάχη προκειμένου να διαφυλάξουμε το μέσο βιωσιμότητάς μας – την εργασία μας - και να προστατεύσουμε το αύριο των παιδιών μας.

πρΟΤΑση
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου