Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «Ο διεθνής ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης»





• Η Ένωση Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών, που υπερβαίνει τα όρια της Ε.Ε., μπορεί να συμβάλλει στην πανευρωπαϊκή και στην ευρωμεσογειακή συνεργασία κατά των πολιτικών λιτότητας αλλά και των νέων σχεδίων, που επεξεργάζονται οι σημερινοί κυρίαρχοι της ΕΕ για σύγκρουση με τη Ρωσία

• Η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας – της χώρας- πειραματόζωο της σκληρής λιτότητας - μπορεί να παίξει πρωτοπόρο και αγωνιστικό ρόλο. Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δομών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της διεθνούς δικτύωσης τους μέσω των Δήμων και των Περιφερειών.

• Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού και του ναζισμού.

• Γιατί η καρδιά της περιφέρειας Αττικής είναι η πόλη της Αθήνας. Του λίκνου της δημοκρατίας. Επίσης στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν πολλές πόλεις- σύμβολα αντιφασιστικού αγώνα.

• Πιστεύω ακράδαντα ότι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση δίκαιης διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας. Του νομικά δίκαιου, πολιτικά ορθού και, το κυριότερο, ηθικά επιβεβλημένου αιτήματος. Μπορεί να συμβάλλει από τα διεθνή κι ευρωπαϊκά fora στην προώθηση αυτού του υπερώριμου αιτήματος. Ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας, και διαπαιδαγωγώντας τη διεθνή κοινή γνώμη. Τους εταίρους στα διεθνή φόρα. Τους ξένους αιρετούς. Προωθώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, της μόνης χώρας που η Γερμανία δεν αποζημίωσε για τις θηριωδίες του Β’ παγκοσμίου πολέμου, για το κατοχικό δάνειο.

• Αυτές είναι μερικές από τις δυνατότητες που η «Δύναμη Ζωής» σκοπεύει να υλοποιήσει προς όφελος των πολιτών. Γιατί διαθέτει αυτό που λείπει από τη σημερινή διοίκηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη: πολιτική βούληση.

Το Γραφείο Τύπου, 10-4-14

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

Ρένα Δούρου
Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου