Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΑΣΗ: οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους τσιγγάνους του Νομισματοκοπείου στο όρος Πατέρας

Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που ψήφισαν και υποστήριξαν την μεταφορά των τσιγγάνων του Χαλανδρίου στην Αμερικάνικη βάση τους όρους Πατέρα ή σε ότι τέλος πάντων έχει μείνει από αυτή.Θέση: όρος Πατέρας ή καλύτερα Καντύλι 
Τοποθεσία: πρώην Αμερικανική Βάση 
Υψόμετρο: 750 μέτρα 
Θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο: 11ο C μετρημένη σήμερα Σαββάτο και ώρα 14:00 Θερμοκρασία την ίδια περίπου ώρα στην Ν. Πέραμο : 18ο C 
Απόσταση μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 12km 
Χρόνος μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 25 λεπτά
Χαρακτηρισμός ευρύτερης περιοχής : δασική έκταση
Πλησιέστερα σπίτια: ένα μοναστήρι στα 3km και κάποια σπίτια στα 8kmαπόσταση
Χρήση της ευρύτερης περιοχής: καταφύγιο θηραμάτων 2ου κυνηγετικού συλλόγου Ελευσίνας


Δημοσιεύουμε σήμερα σε αποκλειστικότητα φωτογραφίες από την πρώην Αμερικάνικη βάση στο όρος Πατέρας όπου σύμφωνα με τα σχέδια της Αποκεντρωμένης διοίκησης και του γραμματέα της κου Αγγελάκα , είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους κατοίκους τσιγγάνους του καταυλισμού στο Νομισματικοπείο του Χαλανδρίου. Στον εν λόγω καταυλισμό θα ξεκινήσει η κατεδάφιση των σπιτιών που έχουν χτίσει οι τσιγγάνοι σε καταπατημένα οικόπεδα την Τρίτη 30/9 στις 9:00 το πρωί.

Ο λόγος που όλες οι προηγούμενες - μετράμε περί τις 6 - κατεδαφίσεις δεν έγιναν είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν πληρούταν μία βασική υποχρέωση της πολιτείας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα που ήταν η ύπαρξη χώρου υποδοχής των ξεσπιτωμένων τσιγγάνων. Η συνέχεια αφορά αυτό τον χώρο υποδοχής.Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μία πινακίδα. Η πινακίδα αυτή υπάρχει σε 2-3 σημεία της διαδρομής μετά την είσοδο στο δασικό της κομμάτι: προειδοποιεί για το που πας καθώς η περιοχή αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων .

Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μία εικόνα για το τι είναι αυτός χώρος ξεκινώντας από την είσοδο σε αυτήν, στον οποίο βρίσκονται γκρεμισμένα κτήρια χωρίς κουφώματα με μπετά σε αρκετά σημεία να κρέμονται. Στον χώρο κυριαρχούν οικίσκοι τοποθετημένοι ακατάλληλα πάνω σε τσιμεντένια μπλόκια σε σειρά ό ένας με τον άλλο δίνοντας την αίσθηση της γειτονιάς . Πάνω από 60 τέτοιους οικίσκους μετρήσαμε στον χώρο. Αν θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις για την εικόνα που συναντήσαμε θα ήταν οι εξής:

Καμία διαρρύθμιση του κοινόχρηστου χώρου.

Ανοιχτά φρεάτια παντού, ανισοσταθμίες παντού, απουσία προστασίας έναντι πτώσης σε γκρεμούς , τοιχία. Το σύνολο των φρεατίων χωρίς καπάκια – προφανώς τα έχουνε σηκώσει - , παγίδα για τον οποιοδήποτε .

Δίκτυο αποχέτευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

Δίκτυο ύδρευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

Δίκτυο ηλεκτρισμού ανύπαρκτο ( οι τελευταίες κολώνες είναι χιλιόμετρα μακριά)

Απουσία ενδείξεων ότι υπάρχει εργολάβος και εργοταξιακή εγκατάσταση στο χώρο (μόνο ένα μηχάνημα έργου υπήρχε παροπλισμένο)Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. Στην κατοχή μας έχουμε πληθώρα φωτογραφιών . δημοσιεύουμε τις πλέον ενδεικτικές. Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις είναι οι εξής:

Μεγάλος αριθμός οικίσκων με βλάβες στην στέγη

Μεγάλος αριθμός οικίσκων με πρόβλημα σε πόρτες παράθυρα

Κλεμμένα ηλεκτρικά σε καλώδια, πίνακες

Πλήρης απουσία υδραυλικών

Πλήρης απουσία επίπλων .

Βγαλμένα είδη υγιεινής ή σπασμένα σε μεγάλα νούμερα.Αυτή είναι η εικόνα που εμφάνιζε ο έτοιμος χώρος μετεγκατάστασης των ρομά στο όρος Καντήλι. Εκεί θα πάνε δημότες Χαλανδρίου να κατοικήσουν.

Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα λέγονται περί φύλαξης του χώρου από την αστυνομία κλπ, ο καθένας είναι ελεύθερος να μπει να δει ή και να πάρει το ότι θέλει από εκεί.

Παραμένει ένα ερώτημα. Δεν είναι το προφανές - πως θα μείνει κόσμος εκεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά γιατί η αποκεντρωμένη λέει ψέματα ότι έχει τελειώσει τις εργασίες και όλα είναι έτοιμα για την μεταφορά τους.

Νομίζουμε ότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο χώρος αυτός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε πόσο μάλλον οικογένειες με παιδιά και μεγάλους. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα θα ήταν εντάξει ο χώρος είναι στην κυριολεξία η κορυφή ενός βουνού, μία εξορία από την κοινωνία των ανθρώπων , μακριά από το οτιδήποτε μπορεί να διαμορφώσει τον άνθρωπο σε κάτι άλλο εκτός από αγρίμι.

Μία συγκεκριμένη περίοδος και μία συγκεκριμένη άποψη ήταν αυτή που δημιούργησε τόπους εξορίας για τους ανθρώπους της , που τους ονόμαζε και νέους Παρθενώνες. Η πιθανή απόπειρα μεταφοράς ανθρώπων εκεί στο όρος Πατέρας αποτελεί απόηχο αυτής της εποχής. Και τα μυαλά που την συντηρούν είναι τα μυαλά αυτής της εποχής

ΣΧΟΛΙΟ: Το πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο μας έστειλε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη για αναδημοσίευση από την ΣΤΑΣΗ (μην βρεθεί κανείς και μας πει ότι κλέψαμε το αποκλειστικό, έτσι;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου