Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ




Ναι φίλε Α.Κ.

Το σύμφωνο Μολότωφ - Ριμπεντροπ ήταν μεγάλο λάθος του ΣΤΑΛΙΝ.

Του ΣΤΑΛΙΝ που ούτε εμείς θεωρούμε πρότυπο.

Αλλά το λάθος αυτό διορθώθηκε με πολύ αίμα από τον κόκκινο στρατό και την ηρωική του αντίσταση κατά την επιχείρηση ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ, την μάχη του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ μέχρι την προέλασή του στο Βερολίνο και την οριστική ήττα του ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

Χωρίς τον κόκκινο στρατό δεν ξέρω ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Γ ΡΑΙΧ δεν θα είχε ανάγκη το ... τέταρτο για να πετύχει τους σκοπούς του στον έλεγχο της Ευρώπης

Αυτή η ταύτιση όλων των αριστερών με την λανθασμένη σοβιετική επιλογή του 39 δεν μπορεί παρά να προκαλεί αντανακλαστική ταύτιση δική σου, των δεξιών αντιστασιακών και .... της Πηνελόπης Δέλτα με τους ταγματασφαλίτες, τους μαυραγορίτες και τους Γερμανοτσολιάδες

Δεν λέει ....

Η απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία για να δικαιωθούν εμμονές, δεν βοηθάει το μέλλον.

Όπως δεν βοηθάει το μέλλον η εμμονή στα μεγάλα κατορθώματα προγόνων, ηρώων κλπ.

Το θέμα είναι .... της γενιάς μας οι αντιστάσεις, οι συμφωνίες και οι αντιπαραθέσεις.

Επειδή διαφωνούμε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ με την ιστορική σου προσέγγιση αλλά μας αρέσει που ανaδεικνύουμε ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ και υπηρετούμε την πολυφωνία και που εσύ επιλέγεις την Πλατεία για να διακινείς τις απόψεις σου,  σου αφιερώνουμε μία φωτό: την γκρεμισμένη γέφυρα του Γοργοποτάμου - κοινό σαμποτάζ ΕΛΑΣ (120 άνδρες), ΕΔΕΣ (65 άνδρες) και 12 Άγγλων.

Επίσης παραμένοντας στην θεσμοθετημένη αναγνώριση του συνόλου της Εθνικής Αντίστασης ανεβάζουμε για χάρη σου ύμνους των δύο - όχι ισότιμων σε συνεισφορά στον αγώνα, κατά την δική μας άποψή  - μεγάλων ένοπλων αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΛΑΣ του ΑΡΗ και του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ν. Ζέρβα που σου έλειψε εχθές.

Ο Ζέρβας βέβαια δικαιώθηκε μετά την απελευθέρωση.
Και ακόμα κανείς δεν τον αποκαλεί  ΑΛΗΤΗ παρά το ότι αν το ψάξουμε το θέμα θα βρίσκαμε αφορμές.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ, δεν μοίραζαν γαρύφαλλα.

Του ΑΡΗ το κεφάλι όμως κρεμάστηκε σε ένα πάσσαλο στα Τρίκαλα ...
Και ακόμα και το κόμμα του χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες για να τον αναγνωρίσει προσφάτως.

Όπως και να το κάνουμε δεν ήταν δίκαιο το κράτος που δομήθηκε μετά τον εμφύλιο και την Βάρκιζα απέναντι στους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές του ΕΛΑΣ αλλά και στον ανυπότακτο καπετάνιο του.

Γραφειοκρατίες και σκοπιμότητες ....

Αλλά μήπως αυτό το κράτος ήταν δίκαιο παλαιότερα με τον Κολοκοτρώνη, το Νικηταρά ή τον Καποδίστρια;

Αυτά έχουν κριθεί και θα κριθούν από την ιστορία. Δεν είναι ανάγκη να τα επαναφέρουμε συνεχώς για να αποπροσανατολιζόμαστε από το να ασχοληθούμε με το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα.

Και αυτό που γράφω δεν είναι καμιά  ιδιαίτερη σοφία.

Απλά με αναγκάζεις με τις απόψεις σου να γράφω τα - κατά την γνώμη μου - αυτονόητα  γιατί υπάρχουν και τα Πλατειάκια που ίσως διάβασαν το άρθρο σου χωρίς αντίλογο.

Και να ξέρεις ότι όλα αυτά τους φαίνονται αλαμπουρνέζικα, τα δηλητηριάζουν με αντιθέσεις και βιώματα εμφιλιοπολεμικού κλίματος που ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχουν και μάλιστα την ώρα που η ζωή τους στην χώρα είναι τόσο, μα τόσο αβέβαιη το 2014, όχι το 1945.

Όσοι επιλέγετε ΣΗΜΕΡΑ την σύγκρουση με βάση αυτά που έγιναν το 1939 και το 1947..... για εμάς είστε ύποπτοι προθέσεως αποπροσανατολισμού και υπηρετείτε την επαναφορά του διχασμού.

Ο ύμνος του ΕΔΕΣ για πάρτη σου, από την Πλατεία:



Και για να μην ξαναβάλουμε τον ύμνο του ΕΛΑΣ που τoν έχουμε παίξει πολλές φορές, για πάρτη μας....



Αλλά ας πάμε επιτέλους ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ παρακάτω σε αυτή τη χώρα ....
Δεν χρειαζόμαστε και άλλο εμφύλιο.
Χρειαζόμαστε ΛΥΣΕΙΣ για τα .... Πλατειάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου