Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Λοβέρδος καλεί Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις μαθητικές καταλήψεις Κυνήγι Μαγισσών

Κυνήγι Μαγισσών
 
Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Να μας πει αν είναι μαθητής ή όχι», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κάνοντας παράλληλα λόγο για κομματικές παρεμβάσεις στα σχολεία με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο Facebook έχει καλώς. Είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά τη συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κουτζαμάνη», ανέφερε.

Παράλληλα διέψευσε πως ζήτησε η πολιτεία την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταjε τους κατά τόπους εισαγγελείς να παρέμβουν για τις καταλήψεις στα σχολεία. «Δεν υπήρξε κανένα αίτημα από εμάς. Οι εισαγγελείς κινήθηκαν στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα. Αν χρειαστεί, θα γίνουν μαθήματα ακόμη και τα Σάββατα», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην ανακοίνωσή της, που προκάλεσε και τα σχόλια του υπουργού Παιδείας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες φαίνεται να έχουν επιλέξει τον δρόμο τους: ο αναβρασμός στα σχολεία ενάντια στο νέο λύκειο είναι η αρχή για μια μάχη για ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως το οραματιζόμαστε. Για ένα σχολείο με χώρο για την διαφορετικότητα, με σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο. Στο οποίο η εκπαίδευση δεν θα είναι απλή συσσώρευση γνώσεων, αλλά ουσιαστική, καθολική παιδεία. Για ένα σχολείο χωρίς φασίστες, χωρίς χώρο για φασιστικές απόψεις, γιατί ο σεβασμός στην δημοκρατία θα είναι δεδομένος.

Η δύναμη είναι στα χέρια όσων αγωνίζονται. Είναι θέμα αποφασιστικότητας το να γίνει ο αγώνας ενάντια στο νέο λύκειο αγώνας για ένα άλλο σχολείο, σε μια άλλη κοινωνία. Το μαθητικό κίνημα μπορεί να συναντηθεί και με τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης που αγωνίζονται, ώστε τα αιτήματα να μην αφορούν μόνο το σχολείο, αλλά συνολικά την Παιδεία. Και οι αγώνες για την Παιδεία να συναντήσουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, για να οικοδομήσουν μαζί μια ζωή χωρίς καταπίεση, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς διακρίσεις. Το μέλλον μας ανήκει, ραντεβού στους δρόμους!»

http://tvxs.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Δεν αφήνεις τον Σφακιανάκη και την δίωξη να κάνουν την δουλειά τους  που την κάνουν καλά και σώζουν κάθε μέρα παιδιά από παιδεραστές και ανθρώπους από αυτοκτονίες που προκαλούν οι πολιτικές σας κ. Υπουργέ (γαμώ τα υπουργεία σας) και να πας να κάνεις και συ την δουλειά σου, να καλύψεις τα κενά σε καθηγητές ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΩΡΕΣ ξέρεις. 
Δεν χάνονται μόνο από τις καταλήψεις ώρες. Χάνονται και επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕ κ. Υπουργέ (γαμώ τα υπουργεία σας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *