Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΓΥΦΤΟΥΣ
Τι είπε;

Το παίρνουμε από το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ γιατί στην Πλατεία δεν έστειλε την ανακοίνωση - δεν ήθελε να προκαλέσει την τύχη του (ήλπιζε, ελπίδα είναι, τελευταία φεύγει).

Γ. Κουράσης: «Από το Νομισματοκοπείο… τώρα σε “όλο” το Χαλάνδρι οι Ρομά» 

16 Δημοτικοί χώροι υποδεικνύονται ως κατάλληλοι να υποδεχτούν τους ΡΟΜΑ του Νομισματοκοπείου και αυτό εξαιτίας μιας συνειδητής επιλογής της νέας διοίκησης του Δήμου!!!

Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε σε κοινή σύσκεψη με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εκπροσώπους των ΡΟΜΑ και είναι χώροι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.

Γιατί άραγε η νέα δημοτική αρχή πιστεύει ότι η λύση για τη μεταστέγαση των ΡΟΜΑ από τις καταπατημένες εκτάσεις πρέπει να δοθεί μέσα στα διοικητικά όρια του Χαλανδρίου;

Η παράταξή μας ως διοίκηση είχε αποδείξει κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και επιτροπή ορισμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι σύμφωνα με τα σταθερότυπα μιας πόλης πλέον των 100 χιλ. κατοίκων όπως το Χαλάνδρι υπολείπονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλοπαιδειών, πολιτισμού και γενικότερα κοινωνικών υποδομών.

Ενώ όλα αυτά τα γνώριζε ο κ. Ρούσσος γιατί απέρριψε το όρος Πατέρα και προέβη σε τέτοιου είδους συμφωνία; Γιατί οι φορολογούμενοι και νόμιμοι κάτοικοι Χαλανδρίου θα πρέπει να στερηθούν υποδομές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους; Προεκλογικά δεν ενημερώθηκαν οι Χαλανδραίοι δημότες που γειτνιάζουν με τους 16 προτεινόμενους δημοτικούς χώρους ότι θα υπάρξει μεταστέγαση Ρομά… Αντίθετα όλοι περιμέναμε ότι θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση στα Μέγαρα για την οποία έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει δαπανηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η παράταξή μας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» εμμένει στην επιλογή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στα Μέγαρα. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε τη δημιουργία άτυπου, επισκέψιμου χωριού ΡΟΜΑ όπως ήδη υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Προτείναμε να υπάρξει και οικονομική υποστήριξη από τον Δήμο Χαλανδρίου ώστε να γίνει καλύτερος εξωραϊσμός του χώρου και να δημιουργηθούν επιπλέον υποδομές. Εκεί θα μπορέσουν και οι ΡOMA να διατηρήσουν τα ήθη, την κουλτούρα και τα ξεχωριστά πολιτισμικά στοιχεία της φυλής τους.

Και για να κλείσουμε αισιόδοξα, πέραν των ΡOMA που αναμένουμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ανάλογα… Να ενημερώσουμε τους Χαλανδραίους ότι η οδός Φραγκοκλησιάς δόθηκε πρόσφατα στη κυκλοφορία, ότι ο προϋπολογισμός της δαπάνης (650.000 ευρώ) για ΚΑΠΗ στο κτίριο Σαχάλα (κεντρικό Χαλάνδρι) ψηφίστηκε ήδη στον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Συνοικισμού και γενικότερα αποδεικνύεται μέσα από σημαντικά έργα υποδομών η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑΑΑΑΑΑ......
(Σε λίγο η συνέχεια)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *