Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ! ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΔΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ"

Θα κλείσει επιτέλους το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ;;;;

ΣΧΟΛΙΟ: Και πολύ ήταν η παράταση 3 μηνών κατά την γνώμη μας.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ και να γίνουν σοβαρές δομές χωρίς μικροπολιτική. βλαχοδημαρχισμό, εκμετάλλευση της φτώχειας ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΜΚΟ!

Η κάρτα της Θεανώς Φωτίου είναι σε σωστή κατεύθυνση και μπορεί να ενισχυθεί.

Όσο για τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ τι λέτε; Να τους νομιμοποιήσουν στο δήμο μήπως;;;
Εμ. Τι. Με ΑΣΕΠ θα προσλαμβάνουν;

Και το κτίριο μας; Κάτι θα βρουν να το κάνουν μου φαίνεται για να μην το ξενοικιάσουν και χάσει ο άνθρωπος τα νοίκια.
Για τους φτωχούς και την φουκαριάρα τη μάνα τους!

ΆΛλωστε ποιος θυμάται τις προεκλογικές κορώνες του Ρούσσου.


Το ρεπορτάζ είναι από το NEWSTA:

«Φιλί ζωής» … μόνο για 3 μήνες έδωσε η κυβέρνηση στις κοινωνικές δομές των Δήμων 

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε , αφού η προθεσμία έληγε αύριο , η κυβέρνηση, εδέησε και έδωσε μικρή παράταση , έως 31 Δεκεμβρίου , έδωσε η κυβέρνηση στη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των Δήμων .

Πρόκειται για 256 κοινωνικές δομές πανελλαδικά (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Δημοτικούς Λαχανόκηπους, Κοινωνικά Συσσίτια, Τράπεζες Χρόνου, Υπνωτήρια Αστέγων κ.α.), που συγκροτούν το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.Οι δομές αυτές ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με πρωτοβουλία των δήμων από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αρχικά με δικούς τους πόρους και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με δικαιούχους φορείς ΜΚΟ, σωματεία, ιδρύματα κ.λπ., που συμπράττουν με τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που είναι αρμόδια για κοινωφελείς δράσεις.

Παρέχουν δε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε αστέγους και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, απασχολώντας 1.112 εργαζόμενους.

Τη σχετική απόφαση της μικρής παράτασης , η οποία συνεχίζει την αγωνία για το μέλλον , τόσο των εκατοντάδων εργαζομένων σ΄αυτά όσο και των δεκάδων χιλιάδων ανήμπορων συμπολιτών μας , που εξυπηρετούνται απ΄αυτά , υπέγραψαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιου για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με δήλωσή του για το θέμα επισημαίνει:

Θεωρούμε εξαιρετικά θετική εξέλιξη την τρίμηνη παράταση που δόθηκε στη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών. Όμως δεν παύει να είναι μια λύση προσωρινή, για ένα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης της φτώχειας για σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, που αποκτά πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Εμείς ως ΚΕΔΕ, πέραν της παράτασης της λειτουργίας τους έχουμε παράλληλα ζητήσει και διεκδικούμε τα εξής: Πρώτον, να ενταχθούν εγκαίρως οι παραπάνω δομές στο νέο ΕΣΠΑ και δεύτερον, να ενταχθεί το σύνολο αυτών των δομών στις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.

 http://newsta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *