Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Nέος Μάης του 68; Η «Ολονυχτία» στη Γαλλία που θάβεται από τα media...

Ειδησεογραφία είναι (πέρα απο την επίσκεψη του Πάπα και τους « άθλους » της κυβέρνησης) κι αυτό που συμβαίνει με την « Ολονυχτία » εδώ και 16 μέρες στις πλατείες της Γαλλίας. Σε Παρίσι, Ρεν, Λιλ, Μπορντό, Μασσαλία, Λυών, Γκρενομπλ, Ναντη κ. αλλου, όπως και σε άλλες πλατείες ευρωπαικών χωρών σε Ισπανία, Βέλγιο ή στην Γερμανία. (Φυσικά η είδηση αυτή στα Ελληνικά ΜΜΕ θάφτηκε..)

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Πολίτες απο κάθε πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, συγκεντρώνονται κάθε βράδυ και μέσα απο συζητήσεις αμφισβήτούν τις σημερινές οικονομικές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει τις ζωές μας, τους ηγετίσκους μας κι ότι επίσης θεωρείται « κατεστημένο ».
Το κίνημα αυτό μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται στη Γαλλία σε σημείο τέτοιο που να προκαλεί έντονη ανησυχία στην γαλλική πολιτική τάξη που προσπαθεί με κάθε μέσο να το καταστείλει.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προχθές τα γαλλικά ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που επιχείρησαν να διαδηλώσουν έξω απο το προεδρικό μέγαρο κρατώντας ένα πανό στο οποίο έγραφε «Πεινάμε ».

Τα ΜΜΕ δεν έκαναν φυσικά καμία αναφορά στην διαδήλωση, ούτε στην κύρια απαίτηση των διαδηλωτών που είναι η απόσυρση της σκληρής εργατικής μεταρρύθμισης αλλά ούτε και στο πανό φοιτητών, μαθητών και συνταξιούχων που έγραφε « Πεινάμε ».
Ανέγνωσαν την ανακοίνωση της αστυνομίας και απέδωσαν τα επεισόδια στους "γνωστούς - άγνωστους", δηλαδή τους ταραξίες.

Ομως συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, ένταση και επεισόδια έχουμε σχεδόν κάθε βράδυ, όπως και χθες που η αστυνομία επιχείρησε και πάλι να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Place de la Republique.

Η είδηση κι εδώ «θάφτηκε».
Καποιες δημοσιογραφικές αναφορές, με πηγή μόνο ανακοίνωση της αστυνομίας, κάνουν λόγο για ένταση με τους "ταραξίες" οι οποίοι "προκάλεσαν" τους αστυνομικούς και γιαυτό έγιναν 22 συλλήψεις.
Παρακάτω βίντεο και μεταφρασμένα αποσπάσματα για μια γεύση απ' αυτά που συμβαίνουν στο Παρίσι κάθε βράδυ και τα γαλλικά κανάλια αποφεύγουν να δείξουν.
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αν συνεχιστούν χωρίς να αλλάξει κάτι, τότε ενδεχομένως να ζήσουμε στη Γαλλία έναν νέο Μάη του 68, ο οποίος θα έχει όπως λένε και χαρακτηριστικά απο Woodstock.

Ερασιτεχνικό βίντεο με την πορεία προς το Ελιζέ και τα επεισόδια.



Στην αρχή => Εδώ είμαστε στην πλατεία Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς το Ελιζέ

2:11 => Στο πανό γράφει « Πεινάμε »

3:46 Σύνθημα => « Ολοι μαζί, όλοι μαζί προς το Ελιζέ »

13:06 Μετάφραση => Εδώ είναι η πλατεία Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι απο τα ΜΑΤ. Ηταν κρυμένοι οι άνδρες των ΜΑΤ. Είναι αριστερά δεν ξέρω αν τους βλέπετε και έριξαν μια πρώτη βολή. Αρχισαν ήδη να σπάνε βιτρίνες το πρώτο μπουκάλι εκτοξεύτηκε απο εκεί

14:17 Μετάφραση => Οι αστυνομικοί έρχονται απο τα αριστερά τοποθετούνται για να μπλοκάρουν τον δρόμο, Ενώ η ομάδα των διαδηλωτών πάει απο την αντίθετη κατεύθυνση δεξιά

14:30 Σύνθημα => Ολοι μαζί κερδίζουμε Φοιτητές, μαθητές Ολοι μαζί θα κερδίσουμε

15:18 Μετάφραση => Καταφθάνουν τα γαλλικά ΜΑΤ

15:32 Μετάφραση=> Ακουγονται πυροβολισμοί της αστυνομίας νεαροί πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς και απο πίσω ακουγεται το σύνθημα « Ολοι μαζί »

44:Ο3 Μετάφραση=> Παρίσι Ορθιο Ξύπνα

46:06 Μετάφραση=> Εδώ πραγματικά όλα είναι σπασμένα Οχι μόνο τράπεζες, ένα μεσιτικό γραφείο, ένα σουπερ μάρκετ, Πραγματικά υπάρχει πολύ πολύ βιαιότητα. Σε κάθε δρόμο υπαρχουν σπασμένες βιτρίνες, σπασμένα αυτοκίνητα .

http://www.press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου