Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



Εμείς, γονείς όλων των βαθμίδων των σχολείων, θέλουμε να καταγγείλουμε και τον τρόπο αλλά και το περιεχόμενο του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που κατέβηκε προς συζήτηση, από το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας και με τον λαό κλεισμένο στα σπίτια του! Ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ό,τι πιο αντιδραστικό προσπαθούν εδώ και χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις να περάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έχει βρει την κατακραυγή όλων όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, μαθητών και γονέων.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν χωράει συζήτηση ένα νομοσχέδιο, που για τα παιδιά μας επιφυλάσσει, ένα σχολείο όπου:
  • Αυξάνεται ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε αίθουσες κλουβιά και κοντέινερ, πόσο μάλλον την εποχή του Κορονοϊού! Στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στα 26, σε Γυμνάσια και Λύκεια αυτό θα ορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις, δηλαδή λάστιχο!!!!
  •  Βάζει «προτεραιότητες» στις ανάγκες για την Ειδική Αγωγή που σημαίνει ότι θα αφήνει χιλιάδες μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης κ.α.
  • Στα νηπιαγωγεία μιλάνε για «αναβάθμιση» εισάγοντας Αγγλικά και πληροφορική(!), την ίδια ώρα που δεν έχουν ξοδέψει δεκάρα για τις ανάγκες της 2χρονης προσχολικής αγωγής, που ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μέχρι και κοντέινερ σε αυλές σχολείων, χωρίς κουζίνα και χώρο σίτισης, χωρίς προσωπικό.
  •  Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου (την προηγούμενη φορά που εφαρμόστηκε, ο αριθμός μαθητών που απέτυχαν αυξήθηκε κατά 600%)
  •  Ανώτερο όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 έτη, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.
  •  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τη τοπική διοίκηση, θα πρέπει να διαλέγουν χορηγίες, χωρίς να αναλαμβάνει το κράτος τις υποχρεώσεις του για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό και υποδομές!
Είναι αρκετά αυτά για να κρίνουμε ότι είναι αντι-εκπαιδευτικό, επιφυλάσσει ακόμα χειρότερους όρους και γι’ αυτό το απορρίπτουμε! Να αποσυρθεί τώρα! Οι γονείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών για ένα πλήρες, σύγχρονο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει όλες τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά έχουμε φωνή!

Με όλη μας τη δύναμη φωνάζουμε:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου