Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ?

Α.Ν.
ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ!

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ SMS!

ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να τηρήσουμε ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,από τον ιο,  την υποκρισία και την βλακεία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και από τα τρία. Μην για να αποφύγετε το ένα πάτε και κολλήσετε στα άλλα δύο. Γι΄αυτό είναι δύσκολη η άσκηση. Γιατί πρέπει να τηρούμε ταυτόχρονα τρεις αποστάσεις.

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  πρέπει να αποτρέψουμε την εργαλοιοποίηση του εύλογου φόβου μας από την πανδημία, της  κόπωσής μας από τον πολυήμερο εγκλεισμό και την  - έτσι και αλλιώς - ΔΕΔΟΜΕΝΗ επιστημονική ΑΓΝΟΙΑ για την αντιμετώπιση της νόσου και τον χρόνο που απαιτείται για να επανέλθουμε στην κανονικότητα χωρίς μάσκες, στην κανονικότητα που θα μπορούμε να ξαναδώσουμε τα χέρια.

 Να τα "κολλήσουμε" για να χαιρετηθούμε ή να σφραγίσουμε την συμφωνία μας. (Αν και αυτό δεν θα έχει και τότε μεγάλη σημασία αν δεν περικλείεi ΜΠΕΣΑ και ΤΙΜΗ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ και δίνεις τα χέρια ).

Να γυρίσουμε σε εκείνη την κανονικότητα που μόνο οι πολιτικάντηδες θα συνεχίζουν να μας θυμίζουν ότι κάποιοι μασκα-ράδες δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν ποτέ τα ΜΑΣΚΑ - ραλίκια τους.

Θα εργαλοιποποιούν πάντα χυδαία και απροκάλυπτα  ό,τι μπορούν - την αγάπη, την φιλία τον ανθρωπισμό, τα ζώα, τους αδύναμους, την υγεία και κυρίως τη νοημοσύνη των πολιτών - για να έχουν τον φερετζέ στις δουλίτσες τους.
Διαχρονικοί κουκουλοφόροι - για τις κρυφές, τις πραγματικές τους αξίες και προθέσεις.

Θα λένε ό,τι θέλουν και το μόνο που θα τους απασχολεί θα είναι το πώς θα το  επιβάλλουν σαν μοναδική αλήθεια - ΣΑΝ ΔΟΓΜΑ - οι αθεράπευτα ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ -  χρησιμοποιώντας το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ - σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο -  για να έχουν στρατιές παπαγάλους δημοσιογράφους και φατσοσχολιαστές να τους λιβανίζουν.

Θα κρύβουν κρίσιμη πληροφόρηση από τον πολίτη αν αυτή τραυματίζει την εξουσιαστική εικόνα τους.

Θα υποτιμούν και θα λοιδορούν κάθε προβληματισμό κάθε ερώτηση, κάθε αντίθετη άποψη..

Μοναδικό τους μέλημα να περιφρουρούν το μόνο πράγμα για το οποίο .... ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, που λέει και το νέο καραγκιοζάκι στο φατσομπούκι: ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ και βέβαια την .... επικείμενη δουλίτσα που πρέπει να έχει τον κατάλληλο σκηνοθετημένο φερετζέ για να επιβληθεί.

Όχι στις μάσκες - ναι στις μάσκες.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση - ναι στην εργολαβία.καθαριότητας.
 
Κάποιοι μίλησαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού για μια περίοδο ενδοσκόπησης, αυτογωσίας, αυτοβελτίωσης.

Αυτά είπαν όσοι προσπάθησαν και θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να μεταφέρουν κάθε ευθύνη για την περαιτέρω εξάπλωση της λοίμωξης αλλά και της επικείμενης οικονομικής καταστροφής στην ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, εκείνων που .... δεν ενδοσκόπησαν και δεν αυτοβελτιώθηκαν αρκούντως διότι είναι ..... άλλος κόσμος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ βέβαια δεν μίλησε και δεν θα μιλήσει για τους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΑΡΧΟΝΤΕΣ που η περίοδος αυτή δεν τους άγγιξε, δεν τους έκανε να ενδοσκοπήσουν, δεν τους έκανε να αυτοβελτιωθούν, δεν πρόλαβαν να τιθασεύσουν τον ναρκισσισμό τους, το πάθος τους για εξουσία, για αυτοπροβολή, αυτοφωτογράφηση και αυτοαγιοποίηση.

ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Παλιά ιστορία.

Άλλωστε ποιος θα πληρώσει δημοσιογράφους και παπαγαλάκια για να αναδείξουν τα στρεβλά της εξουσίας και των εξουσιαστών. Αφού όλοι είναι .... μπουκωμένοι.
20 εκ πήραν από την κυβέρνηση, χώρια τις περιφέρειες και τους δήμους.

Δεν είδες που το έγραψε και μια φίλη μας κάποια στιγμή;
Τι ωραία που είναι που όξω από δω λένε τόσο καλά λόγια για εμάς;
Άλλες χώρες για την χώρα μας, άλλοι δημότες για τον δήμο μας.
Πολύ περήφανη νιώθει - σου λέει -  που όξω από εδώ μας θεωρούν τέλειους.
Άσε τους μέσα.
Αυτους θα τους αναλάβουν οι δημοσιογράφοι. ¨Η χαρούμενοι θα δηλώνουν ή τρελούς θα τους βγάλουνε..

Να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από τις  λοιμώξεις αναγνώστη μου.

ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Όχι ΟΛΟΙΜΑΖΙ να υποδεικνύουμε στους άλλους την ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ, ως τα παιδάκια που όταν τους ρωτάνε ποιος έκανε την σκανδαλιά δείχνουν το ένα το άλλο.
ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ.
Μυαλό σκανδαλιάρικου νηπίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΗΠΙΑ ΕΙΝΑΙ!

ΟΛΟΙ όσοι το πιστεύουμε και το κατανοούμε, όσοι έχουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ και έχουμε αφήσει τον "πιτσιρικά - καρφί" στο παρελθόν, να απαντήσουμε ΔΥΝΑΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αντιμετωπιστούν ΟΛΕΣ οι συνέπειες της κρίσης με υπευθυνότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ της οργανωμένης κοινωνίας μας,  στις οποίες βεβαίως και θα συμπαρασταθούμε και θα συμβάλλουμε ως υπεύθυνα ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και όχι ιδιώτες όσο μπορούμε.

Η ΩΡΑ που η ΔΙΑΦΟΡΑ αυτή είναι αξεπέραστη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ έχει φτάσει.
Γραμμή που δεν χωρίζει κόσμους αλλά χωρίζει τους ΠΟΛΙΤΕΣ από τους ΙΔΙΩΤΕΣ.

Αυτό πρέπει να πούμε σήμερα, αυτό να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε ΟΛΟΙΜΑΖΙ εμείς που δεν νιώθουμε ΑΤΟΜΑ και IDIOTες,  αλλά μέλη ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, γι΄αυτό άλλωστε έχουμε και πληρώνουμε θεσμούς και δημόσιο ταμείο: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ τους έχουμε τους ΘΕΣΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ και σε όσους δεν τους προσκυνάνε.

ΦΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ!

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου