Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή προς μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα επιστολή προωθήθηκε σε μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου.

Στοιχεία επικοινωνίας: halandricafe@gmail.com Ανδρόνικος Δημόπουλος 6974.810560, Σπύρος Λευκοφρύδης 6944.306054 και Αναστάστης Κάζος 6936815505.

Χαλάνδρι, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επαγγελματιών του κλάδου μας όσον αφορά στις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, που τέθηκε σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2010, και έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας.

Κατανοούμε ότι η ύπαρξη μέτρων περιορισμού του καπνίσματος αποτελεί δείγμα πολιτισμού, ωστόσο, η επιβολή τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις δυο διαδοχικές συναντήσεις των επαγγελματιών του κλάδου του Δήμου Χαλανδρίου διαπιστώθηκε σημαντική μείωση τζίρου, ενώ αναδείχθηκαν και προβλήματα εφαρμογής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη των καταστημάτων μας έχουν ήδη επηρεαστεί αρνητικά λόγω διαδοχικών αυξήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα (διπλή αύξηση ΦΠΑ και τριπλή αύξηση Ε.Φ.Κ. ) οι οποίες απορροφήθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν μετακυλήθηκαν στους καταναλωτές.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, επηρεάζοντας αρνητικά πολλές οικογένειες.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και την αντικατάστασή του από ρυθμίσεις που θα δίνουν στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα αλλά και το δικαίωμα επιλογής. Άλλωστε ο επιχειρηματικός κόσμος είναι σε θέση να αντιληφθεί μια ενδεχόμενη ανάγκη της αγοράς για δημιουργία καταστημάτων «μη καπνιζόντων».

Ελπίζουμε στην κατανόηση και αναμένουμε τις ενέργειες που θα αποδείξουν εμπράκτως τη συμπαράστασή σας.

Με εκτίμηση
Συντονιστική Επιτροπή Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Δήμου Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου