Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο τύπου Για τη συμμετοχή της Νένας Ρήγα ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου


Μετά από 20 χρόνια που ζω στο Χαλάνδρι και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην πόλη μας, είτε ως μέλος και αργότερα πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου είτε ως συνειδητοποιημένος και ενεργός πολίτης, αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου θεωρώντας πως ήλθε ο καιρός να ακουστούν στην πόλη και οι φωνές των συνειδητοποιημένων πολιτών, που δεν ανήκουν στους χρησμένους εκπροσώπους των κομμάτων .


Δεν έχω κομματική ταυτότητα και, ανεπηρέαστη και χωρίς δεσμεύσεις, συμμετέχω ενεργά στα κοινά, με συστηματικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια και δημοσιεύσεις στον τύπο και το διαδίκτυο για θέματα της πόλης μας. Από τα απαράδεκτα πεζοδρόμια και την άφιλη για τους μη έχοντες κεντρική πλατεία –την ανάπλαση της οποίας πληρώσαμε όμως όλοι – στους βρόμικους, ταλαιπωρημένους κάδους απορριμμάτων, την ανεξέλεγκτη επέκταση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις αλόγιστες δαπάνες για έργα βιτρίνας, τη χαλαρότητα στην τήρηση των νόμων, κλπ. κλπ Και φυσικά στο πώς αντιμετωπίζεται, μια ΖΩΤΙΚΗ λωρίδα πράσινου –η Ρεματιά- η αναντικατάστατη αυτή πηγή οξυγόνου ανάμεσα στα τσιμέντα και τους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

Η δημοτική παράταξη Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, με τη θαρραλέα και ουσιαστική αντιπολίτευση, που άσκησε κατά την προηγούμενη τετραετία, απέδειξε ότι διαθέτει και τις γνώσεις και τη διάθεση να φέρει σε πέρας τα ζητήματα που θεωρώ ζωτικά για την πόλη με προεξάρχοντα την προστασία του περιβάλλοντος και τα χρονίζοντα θέματα της Ρεματιάς. Της Ρεματιάς, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τις καταπατήσεις, τις παράνομες χρήσεις και την έλλειψη συντονισμένης και αποτελεσματικής φροντίδας καθώς και τα σχέδια «αξιοποίησής» της, με όλο και περισσότερο τσιμέντο. Από τα πέτρινα τείχη για τη στήριξη των πρανών αντί της φύτευσης μέχρι το 1000 θέσεων Θέατρο που προέβλεπε το αλήστου μνήμης Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο της παρούσας δημοτικής αρχής.

Σ’ αυτή την παράταξη λοιπόν αποφάσισα να διαθέσω τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγωνιστικότητά μου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Χαλάνδρι και μια σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης με γνώμονα το συμφέρον των πολλών και όχι των ημετέρων.

Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των παιδιών μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Νένας Ρήγα


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1941 και ζω στο Χαλάνδρι από το 1990. Σπούδασα Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκα επί 30 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου ασχολήθηκα, μεταξύ άλλων, με θέματα διεθνών συμβάσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπροσωπώντας το Υπουργείο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάστηκα επίσης ως μεταφράστρια αγγλικών και γαλλικών λογοτεχνικών κειμένων.



Συμμετέχω στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου από την ίδρυσή του με διάφορες ιδιότητες και τα τελευταία 7 χρόνια ως πρόεδρος. Συμμετείχα επίσης σε όλες τις διεκδικητικές προσπάθειες των ενεργών πολιτών [Δουζένη, Νομισματοκοπείο, Πραπόπουλου, πλατεία Δούρου κλπ] και έχω προβάλει μέσω του τύπου και του διαδικτύου ζωτικά θέματα για το Χαλάνδρι, από την καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και/ή τη χρήση τους για αλλότριους σκοπούς, στον άχρηστο, πολυδάπανο και ενεργοβόρο φωτισμό ήδη επαρκώς φωτιζόμενων δρόμων, στα αδιάβατα πεζοδρόμια, στη σπατάλη φυσικών πόρων και χρημάτων με τις ακατάλληλες φυτεύσεις, στην αφιλόξενη και αντιεμπορική Κεντρική Πλατεία, στα έργα βιτρίνας και τόσα άλλα που μας πληγώνουν και υποβιβάζουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη.

Είμαι παντρεμένη με τον Ρήγα Ρήγα, έχω δύο γιούς τον Πάνο και τον Αλέξανδρο, και δυο εγγόνια, τον Ρήγα και την Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου