Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ!


Σε αυτές τις εκλογές επέλεξα να είμαι απλός στρατιώτης δίπλα στον Αλέξη Μητρόπουλο σε μια μάχη που στόχο έχει να απεγκλωβίσει πολίτες από την στενή κομματική τους περιχαράκωση και να τους πείσει να εκφράσουν στις προσεχής εκλογές την αντίθεσή τους σε αυτό που καθημερινά βιώνουμε όλοι μας: Την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.


Το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελεί την σχηματοποιημένη, κωδικοποιημένη έκφραση της δίκαιης κοινωνικής αγανάκτησης για την – κατά δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας – «εκχώρησης μέρους της εθνικής μας ανεξαρτησίας στους δανειστές μας» - και την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι να απαντήσω στο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «και τι να κάναμε, πώς να πληρώναμε μισθούς και συντάξεις».

ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΗΛΑΔΗ;

Μας ρωτήσανε όταν ξεσκίζανε τον δημόσιο κορβανά;

Μας ρωτήσανε όταν έκαναν περιουσίες από μαύρο πολιτικό χρήμα;

Μας ρωτήσανε όταν διέλυαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καταντήσαμε να εισάγουμε ακόμα και … φακές, λεμόνια και ντομάτες από το Βέλγιο;

Μας ρωτήσανε όταν άφηναν τα Ολυμπιακά ακίνητα να ρημάζουν;

Μας ρωτήσανε όταν άφηναν τις τράπεζες ανεξέλεγκτες ;

Μας ρωτήσανε όταν φτάσαμε στο σημείο οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες για να συναλλαγούμε με το δημόσιο και την Ε.Ε. (ευρωπαϊκές επιδοτήσεις) να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να το κάνουμε μέσω τραπεζών λες και δεν ήμασταν έλληνες πολίτες αλλά τσιράκια του κάθε τραπεζίτη; (για να πω και τον πόνο μου!)

Μας ρωτήσανε αν ψηφίζαμε αυτή την πολιτική όταν μας κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι με την πολιτική της θα φέρει βαθιά ύφεση στην αγορά και πρέπει να πάμε σε πιο αναπτυξιακή πολιτική γιατί «λεφτά υπάρχουν»;

Μας ρωτήσανε αν συμφωνούμε με την επιλογή του Δ.Ν.Τ. πριν την κάνουν;

Μας ρωτήσανε αν θεωρούμε ορθή την διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ. Άρα ούτε τώρα θα τους απαντήσουμε στο «πώς θα πληρώνανε μισθούς και συντάξεις».

Ας δανειζόντουσαν νωρίτερα, ας έφερναν πίσω τα κλεμμένα, ας έφερναν νωρίτερα τους Κινέζους και τους Καταριανούς ή τους Τουρκαλβανούς επενδυτές ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ.

Πάντως την σύνταξη του πατέρα μου που είναι 600 ευρώ δεν συμφωνώ να την πειράξουν!

Τις παροχές υγείας και την δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά μας δεν συμφωνώ να τις πειράξουν.

Γι’ αυτό λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ συναίσθηση ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Έχουμε όμως και απόλυτη συναίσθηση ότι είναι ώρα να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από τους πολίτες και κυρίως αυτούς των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!»

Και επειδή με ρωτάτε «ωραία και αν κερδίσετε την περιφέρεια πώς θα αλλάξετε την οικονομική πολιτική;» σας απαντώ και σε αυτό, απευθυνόμενος στην λογικής σας: Αν κερδίσει ο Μητρόπουλος την περιφέρεια ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ διότι θα αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός ξέρει μέχρι που πρέπει να κάνει υπομονή και να υπερασπιστεί την πατρίδα του αλλά δεν τρέφεται αποκλειστικά με ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ (εισαγωγής και αυτό!)

2 σχόλια: