Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

"Εδώ δουλεύετε! Φοράτε πάνες για μην πηγαίνετε τουαλέτα"!!!


Εδώ δουλεύετε! Φοράτε πάνες για μην πηγαίνετε τουαλέτα!!!

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι μια Αμερικανοκορεάτικη εταιρία κατασκευής ηλεκτρολογικών συστημάτων, με έδρα την Ονδούρα, ανάγκαζε τους υπαλλήλους της να φορούν πάνες, με σκοπό να "αυξηθεί" η παραγωγικότητά τους. 

Το περασμένο Σάββατο, ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων κατήγγειλε τη βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι υποχρεώνονταν να φοράνε πάνες ενηλίκων για να αποφευχθεί η επίσκεψή τους στην τουαλέτα...!!! 

Πρόσθεσε ότι, ο εργοδότης δεν προμήθευε τους υπαλλήλους με τις πάνες, αλλά ήταν εκείνοι που τις αγόραζαν και κυρίως οι γυναίκες, που φοβούνται περισσότερο μήπως χάσουν τη δουλειά τους, αφήνοντας για λίγα λεπτά τη δουλειά τους για να πάνε στην τουαλέτα.

Κι ενώ οι υπεύθυνοι του εργοστασίου επιμένουν ότι δεν έχουν παραβιαστεί ποτέ τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο Υπουργός Εργασίας της χώρας έχει ήδη στείλει στις εγκαταστάσεις κλιμάκιο 30 ανδρών, το οποίο ερευνά την εγκυρότητα των κατηγοριών. 

Το εργοστάσιο κατασκευής Ηλεκτρολογικών Συστημάτων λειτουργεί στην Ονδούρα τα τελευταία 30 χρόνια, απασχολώντας συνολικά 3.500 υπαλλήλους. 

http://www.poli-politiki.gr/, 9/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις