Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΡΟΥΣΣΟΥ ΠΟΥ .... ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ


Η ανάρτηση των προεκλογικών μας θέσεων για τον ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ στην ομάδα των κατοίκων της πόλης προκάλεσε θύελλα.

Όπως έγινε και με το Πάτημα, έτσι και στον ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ τώρα, την προεκλογική περίοδο κατάλαβαν οι κάτοικοι τι τους ετοίμαζαν εκείνοι που τους αγαπάνε πολύ επειδή είναι Μικρασιάτες και πρόσφυγες.

Τόσο πολύ τους αγαπάνε που τους εξαφανίζουν από τον χάρτη και την τοπική ιστορία.

Γράφτηκαν πολλά στο φατσομπούκι, μπήκε στον διάλογο που είχα με τους κατοίκους ο δήμαρχος, με απείλησε (πάλι, βαρετό έγινε) με μήνυση γιατί - λέει - είναι συκοφαντία να επικοινωνείς τις απόψεις του συνδυασμού σου με τους εκλογείς, αν δεν αρέσουν αυτές στον δήμαρχο και άρχισε την κλάψα προς τους κατοίκους λέγοντας ότι αυτός - Αυτός μάλλον με Α μεγαλοπρέπειας - ποτέ, ουδεπόποτε θα έκανε το "έγκλημα" να σκεφτεί καν, την κατάργηση του ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ.

Και εκείνος που το λέει, η παράταξη που λέει ότι "εμείς θα εργαστούμε για να αναχαιτισθεί η πρόθεση κάποιων να καταργήσουν τον Συνοικισμό", αναφερόμενοι σε εκείνους που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους τον ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής και στους οποίους η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έπεσε στα ΤΕΣΣΕΡΑ είναι ψεύτες (κατά τον Συμέων) και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ κατά την αχαρακτήριστη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την οποία ειλικρινά θα σκεφτώ να παραβιάσω τις πολιτικές μου αρχές και να καταθέσω μήνυση, που τόλμησε να πιάσει στο στόμα της ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ.

Στην θύελλα που ξεσηκώθηκε για ένα θέμα με τεράστιο βάθος για ουρές δεκαετιών ο δήμαρχος απάντησε με ένα έγγραφο. Την ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση του ΓΠΣ που ΕΧΕΙ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ο δήμος προς το ΥΠΕΚΑ για να γίνει νόμος του κράτους.

Σε αυτή την απόφαση, μετά από ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της έχει προστεθεί μια πρόταση, η οποία κατά το αφήγημα του Συμεών προς τους κατοίκους, είναι αρκετή για να αλλάξει αυτά που σχεδιάζονται και έχουν υποστηριχτεί με μελέτες και τεκμηρίωση χρόνων από το βαθύ κράτος και τους υπηρέτες του, από τις διακομματικά αποφασισμένες επιλογές για την περιοχή που τις βλέπουμε να εξελίσσονται σταθερά, άσχετα με τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις των δήμων. Μιλάμε γι΄αυτούς στους οποίους η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έπεσε στα ΤΕΣΣΕΡΑ.

Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από γηπεδικά συνθήματα και χουλιγκανέους, όσο θα είμαστε εδώ, όσο οι πολίτες θα ΘΕΛΟΥΝ να είμαστε εδώ.

ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ, λοιπόν, ας δούμε την αλήθεια, μέσα από την ιστορία που έχει καταγραφεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ με ημερομηνίες.

Τον Ιανουάριο του 2017 γινόταν η διαβούλευση για το ΓΠΣ.

Η πρόταση για το Β Στάδιο, έχει προετοιμαστεί από τη διοίκηση Ρούσσου και έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το πρώτο στάδιο, το υπόβαθρο και τους ΣΤΟΧΟΥΣ της μελέτης η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν το έχει ψηφίσει επί Κουράση, αλλά προχωράει στο δεύτερο στάδιο χωρίς να αναθεωρήσει το πρώτο, τους στόχους.

Την συζήτηση δημόσια - βεβαίως - ανοίγουμε εμείς από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Με πολλές αναρτήσεις για όλα τα θέματα, για τα οποία μας έλεγαν ότι γράφουμε ανοητολογίες (όπως, ας πούμε για τον ΧΕΥ 9, )αλλά ας μείνουμε στο θέμα του ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ για τώρα.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2017 , έχουμε στα χέρια μας την εισήγηση για το δεύτερο στάδιο

ΓΠΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ .... ΣΤΗΝ ΗΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ! "

"Τώρα θα δούμε στο πιο ΥΠΟΥΛΟ χτύπημα που έχει ετοιμαστεί για το Χαλάνδρι σε στοές, πίσω από κλειστές πόρτες (που λέει και ο δικαιόρος) και που ΤΟ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΟΛΟΙ είτε από γνώση και συνενοχή, είτα από άγνοια.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΟΙ - Κουράσης, Λαδόπουλος, Ανδρεόπουλος, Παττακός στο προηγούμενο ΔΣ - εκτός από Λαϊκή Συσπείρωση, Αντίσταση (τότε) και τον Βασίλη Σταύρου
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΩΡΑ, οπότε ....

Μιλάμε για την αλλαγή που προβλέπεται στην πολεοδομική οργάνωση, με τις αλλαγές των πολεοδομικών ενοτήτων
.......
Ενδιαφέρον - συμβολικό και ιστορικό - έχει ότι "καταργείται" ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ, ως τοπωνύμιο - ιστορική αναφορά.."


Στις 17 Ιανουαρίου 2017 γράφουμε:

ΓΠΣ - ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΖΩΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Στις 18 Ιανουαρίου λοιπόν γράφουμε:

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

.... ερχόμαστε εμείς - ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - το 2017 να ανοίξουμε τον δρόμο για καθορισμό νέων χώρων ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ την Δ, Πλακεντίας και την Αγ. Παρασκευής, ανοίγοντας - βεβαίως - τον δρόμο να γίνει περισσότερη διάχυση βαριών χρήσεων, στο Πεύκο Πολίτη και τα Πευκάκια Ρουπάκια, το Άνω Νέο, την Τούφα, την Μεταμόρφωση (χρησιμοποιώ τα ισχύοντα ονόματα των σημερινών Πολεοδομικών Ενοτήτων και όχι αυτά τα ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ της νέας μελέτης - Σωρός, ΑΚΟΥ Σωρός! Και Νομισματοκοπείο).

Η μετονομάσία του ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ σε ΣΩΡΟΣ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ και του Πεύκο Πολίτη σε ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, είχε ήδη αναδειχθεί και στόχος ήταν ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ στα συμβόλαια (κανονικά και παρασκηνιακά).

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΣΩΡΟΣ πάει ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ!

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Κατά την διαβούλευση γίνονται ΑΛΛΑΓΕΣ στην ΠΡΟΤΑΣΗ της τεχνικής υπηρεσίας,.
ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ συμβατές με το υπόλοιπο πόνημα αλλαγές με υπογραφές υπηρεσιακών, με υπογραφές μηχανικών.
ΕΓΚΥΡΕΣ αλλαγές δηλαδή.
Οι αλλαγές γίνονται - βεβαίως - με πολιτική κατεύθυνση από την διοίκηση.
Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ - ούτε και τότε - να μελετήσουν οι μηχανικοί το θέμα των Πολεοδομικών Ενοτήτων και των ονομασιών τους, ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ.

Στις 18 Ιανουαρίου χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε για τις νέες πολεοδομικές ενότητες και τις ονομασίες τους λοιπόν, η διοίκηση Ρούσσου καταθέτει νέα, "βελτιωμένη" πρόταση για την "επικαιροποίηση του β Σταδίου, μελέτης αναθεώρησης ΓΠΣ. 

Γράφουμε:

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ!

Επιμένουμε να ασχολούμαστε με το θέμα του ΓΠΣ συνολικά, παρά του ότι μας βρίζουν.
Μάλιστα κάνουμε μια "περίεργη" ανάρτηση για τους ψαγμένους, στις 27 Ιανουαρίου 2017 που προτείνουμε να διαβάσετε ΣΗΜΕΡΑ προσεκτικά.
Ειδικά σήμερα που η αναφερόμενη μελετήτρια, πρώην υποψήφια βουλευτής της ΔΡΑΣΗΣ είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια (αυτό είναι που λέει νεοφιλελέ μετάλλαξη).

Είναι ΣΧΕΤΙΚΟ, πιστέψτε μας, ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ και σε αυτό αργά ή γρήγορα.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΠΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ!

(Για το ΠΑΤΗΜΑ δεν γράφουμε εδώ τίποτα, τα είπαμε και τα ξέρουν πλέον οι κάτοικοι).

Στον Συνοικισμό επιχειρείται μασάζ στους κατοίκους, τους έχουν από κοντά και τους χαϊδολογάνε για να μην ακούν τις "ανοησίες" μας.
Να ακούν μόνο τα γηπεδικά συνθήματα: ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και μετονομασία της Καρελλά

ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!
Εκδίδουμε ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση στις 9 Φεβρουαρίου.

ΣΩΡΟΣ: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΔΟΣ Ν. ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 


Συνεχίζουν να μας αγνοούν και να μας βρίζουν. Όπως τώρα. Όπως πάντα. Όπως παντού. 


60 παραγονταρέοι συζήτησαν για λογαριασμό των χιλιάδων κατοίκων του Συνοικισμού. Το θέμα του ΓΠΣ δεν απασχολεί το ... ΣΥΣΤΗΜΑ στον Συνοικισμό. Συζητάνε για τις πλάκες πεζοδρομιών και την σειρά που θα τις φτιάξουν.

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ, φτάνουμε στις 17 Φεβρουαρίου:

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - Η πρόκληση και η εισήγηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ λοιπόν, που είχε εγκριθεί από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, όπως την δημοσιεύσαμε ΤΟΤΕ:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 20η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικαιροποίηση Β2 Σταδίου της «Μελέτης Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Χαλανδρίου». Υποβολή προς έγκριση του τεύχους, των συνοδευτικών χαρτών και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ώστε να επανεπιβληθούν στο Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας Αττικής του ΥΠΕΝ.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ (......) "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"

ΓΠΣ ΟΡΘΗ by on Scribd


Αν λοιπόν βρείτε στην εισήγηση'έστω και ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ στην πρόταση μετονομασίας της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Σωρός - Πολύδροσο εμείς όντος είμαστε άθλιοι και ψεύτες.

Αν όμως η πρόταση (ανούσια κατά την γνώμη μας) που περιλήφθηκε στην τελική απόφαση ύστερα ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΕΣΗ, και με την οποία μας "διαψεύδει" ο Συμέων αντί να ρίξει βέβαια την κύρια ευθύνη στον προστατευόμενό του Κουράση, τότε όχι μόνο δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κοροϊδεύουμε τους κατοίκους, αλλά είμαστε εμείς εκείνοι που με την καθημερινή πίεση πετύχαμε έστω και αυτή την οριακή βελτίωση.

Για το θέμα χρειάζεται ΑΚΟΜΑ επαγρύπνηση.
Και εμείς θα επαγρυπνούμε, όσο και αν μας βρίζουν και μας απειλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου