Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Καφεδάκι στην πλατεία

Γειά σας.

Το να συστηθούμε νομίζω ότι είναι περιττό. Γνωριζόμαστε από παλιά. Νέα έκδοση λοιπόν αποφασίσαμε.
Γιατί θα αναρωτηθείτε και γι’ αυτό όπως πάντα θα σας δώσουμε τις απαντήσεις μας και τα επιχειρήματά μας ώστε να αξιολογήσετε εσείς ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΑΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 1ο Βρισκόμαστε μπροστά στον Καποδίστρια 2 και τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Νέα δεδομένα, νέες προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες, περισσότερη ανάγκη για πληροφόρηση και πλουραλισμό απόψεων που κατατίθενται και αξιολογούνται από τους πολίτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 2ο Υπάρχει κατά την άποψή μου μια ολόκληρη ΣΧΟΛΗ ΣΚΕΨΗΣ που έχει σιγήσει. Θεωρώ – εσείς θα κρίνετε – ότι η σχολή σκέψης είναι ΧΡΗΣΙΜΗ, τουλάχιστον να ακουστεί,στον πολίτη που θα φτάσει στην αυτοδιοικητική κάλπη. Όμως όπως θα δείτε ήδη οι στήλες μας δεν θα  είναι μονοδιάστατες.
Δεν είναι το Επί Πόλεως η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Θα έχει πολλές απόψεις.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Τους 3 συνεργάτες εκδότες - διαφημιστές, που με αποδέχτηκαν στην διεύθυνση του εγχειρήματος: τους Κώστα Παπαδόπουλο, Φίλιππο Αλβέρτο και βέβαια τον στενό συνεργάτη Γιώργο Καραμπιπέρη. Επίσης τους πρώτους διαφημιζόμενους – χορηγούς της έκδοσης που- χωρίς να δουν- μας εμπιστεύτηκαν.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Ξέρω ότι οι θεωρίες συνομωσίας, ο κιτρινισμός, η λασπολογία,  οι προσωπικές επιθέσεις, τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη και η χυδαιότητα θα πολλαπλασιαστούν. Ξέρω και από ποιους. Το θέμα είναι ότι ακόμα και με την απόλυτη σιωπή, εδώ και 3 χρόνια ΔΕΝ σταμάτησαν. ΟΠΟΤΕ...;
Όσοι συμπεραίνετε ότι ετοιμάζομαι να ξαναεμπλακώ πρωταγωνιστικά  (πάντα μπλεγμένος είμαι, εκών - ακών) σε αυτό που αποκαλείται σήμερα τοπικός δημόσιος βίος ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙΤΕ!
Δεν έχω καμία όρεξη! Οι λόγοι θα σας γίνουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ στα επόμενα φύλλα όπου θα σας αποκαλύψουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ που πρέπει να γνωρίζετε όταν θα φτάσετε στην κάλπη. Και αυτό το χρωστάω σε όσους στον δρόμο με ρωτούν, σε όσους με επισκέπτονται – παλιούς φίλους  - και κρίνουν ακατανόητη την στάση μου.
Επιθυμώ όμως την επικοινωνία μαζί σας. Μου έλλειψε, άσε που κάποιοι εκμεταλλεύονται την σιωπή μου λέγοντας ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν.
Με την Πλατεία λοιπόν απευθυνόμαστε στον ΠΟΛΙΤΗ που σκέπτεται, κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει. Και σκοπεύουμε να του δώσουμε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΥΛΙΚΟ για σκέψη. Δεν θα ικανοποιηθούν από την έκδοση αυτή, όσοι επιθυμούν να ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ η κοινή γνώμη προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Όχι γιατί δεν έχουμε άποψη ή την αποκρύπτουμε στον βωμό της υποκριτικής ουδετερότητας. ΕΧΟΥΜΕ!
Αλλά γιατί θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ που τείνει να ποινικοποιηθεί ως ακραία πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά στις μέρες μας. Και η σκέψη απαιτεί ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Ξεκινάμε σήμερα για να συμπέσει χρονικά η έκδοσή μας με μια συγκυρία που καθορίζεται από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στην οποία οι πολίτες έχουν εναποθέσει τα τελευταία αποθέματα ελπίδας τους, την επικείμενη επαναλειτουργία της Πλατείας ως χώρου επικοινωνίας και συνεύρεσης πολιτών μετά την μεγάλη παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Δήμος και τη νέα σελίδα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δηλαδή σε μια ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ περίοδο.
Περιμένουμε ειλικρινά τα μηνύματά σας για να αξιολογήσουμε τη υποδοχή που μας επιφυλάσσετε.

Στείλτε μας ένα emailάκι με τις απόψεις και την κριτική σας. Τα χρειαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου