Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η π. Αντιδήμαρχος - Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κα Μαρία Μιχαήλ για την αγορά του Χαλανδρίου

Κα Μιχαήλ , ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μας βοηθήσετε στην ενημέρωση των συνδημοτών μας με αυτή σας την συνέντευξη. Το θέμα μας είναι η κρίση στην αγορά και πιο συγκεκριμένα βέβαια στην τοπική αγορά του Χαλανδρίου. Υπάρχει πρόβλημα μεγαλύτερο από το γενικό στο Χαλάνδρι κατά την γνώμη σας;


Ευχαριστώ και εγώ για την φιλοξενία. Ξέρετε ότι ως γυναίκα περπατάω πολύ στην αγορά του Χαλανδρίου. Μιλώ με τους καταστηματάρχες οι οποίοι μου μεταφέρουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο ο τζίρος των καταστημάτων έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση από την οικονομική κρίση και στο Χαλάνδρι. Ειδικά στο κέντρο βέβαια η κατάσταση ήταν ήδη άσχημη, εδώ και τρία χρόνια, όταν ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης της πλατείας που σίγουρα προκάλεσαν αναστάτωση στους εμπόρους, όπως και οι ίδιοι μου λένε στις επαφές που έχω μαζί τους. Τώρα βέβαια αυτό το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί αλλά φαίνεται πλέον ακόμα πιο οξυμένο το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης που δυσκολεύει αφάνταστα τους επισκέπτες της αγοράς της πόλης μας και άρα επηρεάζει αρνητικά τον τζίρο των καταστημάτων.

Το ίδιο παράπονο εκφράζουν και οι κάτοικοι του Χαλανδρίου που δυσκολεύονται να κατέβουν και να εξυπηρετηθούν από το εμπορικό κέντρο λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων και του προβλήματος τη στάθμευσης. Είναι προβλήματα που προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης και έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Σε αυτά τα – κοινώς αποδεκτά – προβλήματα η προσωπική άποψη είναι ότι πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το Χαλάνδρι έχει γίνει μια απρόσωπη πόλη. Έχει χάσει την ταυτότητά του. Η παλιά πλατεία, που αποτελούσε σημείο αναφοράς των επισκεπτών και των κατοίκων δεν υπάρχει σήμερα και οι νέοι μας έχουν εξαφανιστεί από την πλατεία. Το εκμέκ του Αφεντούλη, το γουρουνόπουλο του Μίμη λείπουν από την πόλη, όπως λείπουν και οι επισκέπτες που προσέλκυαν από όλη την τοπική αγορά. Το Χαλάνδρι μετατρέπεται σταδιακά σε κέντρο διερχομένων οχημάτων.

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα: Η αγορά της πόλης μας χάνει πλέον και σε ποιότητα προϊόντων. Υποβαθμίζεται και ποιοτικά. Δυστυχώς πηγαίνουμε προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός.

Αντιστρέφεται η κατάσταση κατά την γνώμη σας κα Μιχαήλ και πώς;

Πιστεύω ότι ακόμα προλαβαίνουμε και νομίζω ότι απαιτούνται άμεσα τρεις μεγάλες παρεμβάσεις:

1. Πάρκιν στο κέντρο της πόλης με χαμηλό κοστολόγιο χρήσης. Δεν υπάρχει πόλη της Ευρώπης που να μην διαθέτει χώρο στάθμευσης σε απόσταση κοντινή από το κέντρου.

2. Σωστά μελετημένη παρκοθέτηση.

3. Δημαρχείο στον χώρο που έχει μελετηθεί – στην γωνία Γεωργίου και 25ης Μαρτίου που θα ολοκληρώσει την λειτουργία του ιστορικού κέντρου.


Πρόκειται για γνωστές και μελετημένες προτάσεις που δεν πρέπει άλλο να καθυστερήσουμε να υλοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου