Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.

Προς ¨


Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Χαλανδρίου

Κον Γεώργιο Κουράση

Κ.Κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Κε Πρόεδρε, Κοι Συνάδελφοι

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι έχει αρχίσει η αναμόρφωση της κεντρικής Πλατείας Χαλανδρίου και η ενοποίηση ολόκληρου του χώρου με την Εκκλησία -Πλατεία Ηρώων Παιδική Χαρά- Μεσολογγίου- με το παλαιό Δημαρχείο .Γνωρίζουμε επίσης ότι θα περιοριστεί κατά το ήμισυ ο χώρος των καφενείων δίπλα από την Εθνική τράπεζα, που μέχρι σήμερα, καταλαμβάνεται παράνομα, από παράνομες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα.

‘Όλοι μας επίσης γνωρίζουμε ότι όλες οι πλατείες στις χώρες της Ε.Ε. είναι χώροι αναψυχής ,περιπάτου και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών ενήλικων και παιδιών μακριά από τους ενεχόμενους κίνδυνους που προκαλούν τα παντός είδους και τύπου τροχοφόρα .

Άλλωστε το πνεύμα της ενοποίησης του ιστορικού κέντρου που έχει ψηφισθεί από προηγούμενες διοικήσεις στο δημοτικό συμβούλιο αυτό το νόημα έχει, και εκφράζεται καθαρά στην μελέτη Σηφουνάκη.

Άρα κανένα όχημα , δίτροχο, τετράτροχο ιδιωτικής δημοσίας, δημοτικής η άλλης χρήσεως πρέπει να έχει την δυνατότητα να διασχίζει κατ οιονδήποτε τρόπο την πλατεία.

Γι αυτό το λόγο η “σκεπτόμενη” πρόταση της διάθεσης μιας λωρίδα από την Β. Γεωργίου/25ης Μαρτίου έως την Α. Παπανδρέου για την διέλευση δημοτικού η άλλου λεωφορείου ,εκτός των σοβαρών κινδύνων για την πρόκληση δυστυχήματος στους πεζούς η παιδιά που θα ψυχαγωγούνται , το χειρότερο θα επιτρέψουν στους πάσης φύσεως εποχούμενους να παραβιάζουν την πεζοδρόμηση όπως γίνεται πάντα και από πεζόδρομο θα γίνει δρόμος ήπιας !!!!?? κυκλοφορίας..

Το υπάρχον λεωφορείο που κάνει την διαδρομή μέσω του τμήματος αυτού της Β. Γεωργίου μπορεί κάλλιστα να συνεχίζει στην 25ης Μαρτίου , Α, Παπανδρέου, Δ. Πλακεντίας κ.λ.π. χωρίς καμία δέσμευση η περιορισμό λόγω ρυμοτομικού σχεδίου και δίδεται η ευκαιρία για την ανάπτυξη του περιφεριακού δακτυλίου της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος είναι γνώστης – ενημερωμένος και στηρίζει αυτή την πρόταση, αλλά θα πρέπει και όλοι μας να ομοφωνήσουμε.

Για τους πιο πάνω λόγους συνάδελφοι, ζητώ την αμέριστη βοήθεια σας και στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων αυτού του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει η παρούσα διοίκηση χωρίς ενδοιασμούς στην ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και του ιστορικού κέντρου του Δήμου μας, και κανένα τροχοφόρο να διαπερνά την πλατεία. Ο λαός του Χαλανδρίου θα επιβραβεύσει όλο το Δημοτικού συμβούλιο που ομόφωνα αποφάσισε την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου που θα δοθεί σύντομα προς χρήση στους Δημότες.

Ευχαριστώ.

Χαλάνδρι 17/6/2009 Γιάννης Λαδόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου