Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

EN FACE 2

Τελικά φαίνεται ότι κάναμε διάνα με τον χρόνο της έκδοσης της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ»! Είδατε θέματα που σας βγάλαμε σήμερα; Δεν πιστεύω να’ χετε παράπονο από την ενημέρωση που σας προσφέραμq ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, ειδήσεις, απόψεις από όλους ….




Η πραγματική δημοσιογραφία ξαναγυρίζει στην πόλη μας!!!

Όλους είπες; Ναι όλους όσους έχουν κάτι να πουν για την πόλη και την λειτουργία της.



Δεν είπαμε «επαγγελματική» δημοσιογραφία. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΠΑΜΕ! Ενημέρωση για όσους … σκέφτονται ακόμα!



Και επειδή πάντα προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η κα Καρατζά επικοινώνησε μαζί μας, ενώ περιμέναμε την άποψή της για τη νέα πλατεία, και μας ειδοποίησε ότι δεν κατάφερε να ξεκλέψει τον απαιτούμενο χρόνο από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της.



Λοιπόν ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά: Αυτοί που ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ ζητούν να κλείνουν επιχειρήσεις, να παρεμποδίζονται επαγγελματίες, να χάνονται θέσεις εργασίας, να καταργούνται δραστηριότητες που παράγουν οικονομικό αποτέλεσμα ζούνε εδώ στην Ελλάδα ή στον πλανήτη ΓΚΟΥΦΗ;;;



Να απελευθερωθεί άμεσα η δυνατότητα δημοσίευσης ισολογισμών για όλες τις τοπικές εφημερίδες ανάλογα με το τιράζ εκτύπωσης. Δεν είναι δυνατόν να είναι δημοσιευμένος ένας ισολογισμός σε έκδοση 3-4 φύλλων επειδή γράφει από πάνω «Εβδομαδιαία» και να μην είναι όταν τυπωθεί σε ένα τιράζ 10000 φύλλων. Μην τρελαθούμε κιόλας. Προστατευόμενα επαγγέλματα εν έτει 2010, μυρίζουν …..

Πωπω γκουρού του φιλελευθερισμού έγινα. Χαχαχα …..



Η διάταξη του νόμου που προβλέπει την δημοσίευση ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ για διορισμούς, έργα και υπηρεσίες προς το δημόσιο, σε τοπικά έντυπα, έχει το πνεύμα της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ και να έχουν όλοι πρόσβαση στον – όποιο – διαγωνισμό, όπου μοιράζεται δημόσιο χρήμα ή θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό ο νόμος προβλέπει οπωσδήποτε δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα ειδικά για διαγωνισμούς των δήμων. Για να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες το λέει αυτό ο νόμος. Μάλιστα ο νόμος ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την δημοσίευση σε ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ή ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ τοπικές εφημερίδες, όπου υπάρχουν! Για να εξασφαλίζει την ΕΓΚΑΙΡΗ ενημέρωση ΟΛΩΝ των πολιτών.



Και αν η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί , όταν πρέπει για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στην πληροφορία της διακήρυξης, δεν υπάρχει στο περίπτερο, σε stant, σε δημόσιους χώρους, τότε ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ για διαφάνεια στη διενέργεια του διαγωνισμού! Και τα παιδιά σας δεν μαθαίνουν ότι μπορούν να βρουν δουλειά. Και εσείς αναγνώστες μου δεν μαθαίνεται ότι υπάρχουν δουλειές που μπορούν να κάνουν οι εταιρίες σας, προμήθειες που μπορούν να γίνουν από τα μαγαζιά σας κλπ.



Και αυτό, βλάπτει κυρίως την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τοπικούς ανέργους, γιατί αυτούς θέλει ο νόμος να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ μέσα από την δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα.

ΕΣΕΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Και ο νόμος δεν λέει για κυκλοφορία «παραρτήματος»

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!!!!!



Και αν η εφημερίδα είναι «συνδρομητική», δηλαδή δεν έχει ο καθένας πρόσβαση σε αυτή, αλλά ολίγοι και επιλεγμένοι, τότε ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ το πνεύμα του νόμου.



Αυτά για αρχή ! Θα συνεχίσουμε μέχρις ότου σπάσουν περίεργα, αδιαφανή μονοπώλια και όλες οι τοπικές εφημερίδες στο Χαλάνδρι με κυκλοφορία πάνω από 5000 τιράζ – ΦΛΥΑΡΙΑ, ΠΡΟΦΙΛ, ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, αποκτήσουν το δικαίωμα να μοιραστούν μια πίτα που είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και κάποιοι το αποκτούν ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ, την ώρα που κάνουν πως δεν έχουν καμία δημοτική ή κρατική οικονομική στήριξη.



Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί όσους ομνύουν στην διαφάνεια!

Και βέβαια το θέμα αφορά ΚΥΡΙΩΣ το υπουργείο τύπου, που έχει κληθεί να καταρτίζει την λίστα των … μονοπωλίων. Με υποτιθέμενα «αντικειμενικά» κριτήρια.



Την πίτα της παράταξής του έκοψε ο Δήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος στην κατάμεστη αίθουσα του Αγ. Γεωργίου την Κυριακή 7-2-2010.. Τώρα αυτό είναι είδηση για το ENFACE θα μου πείτε; Ναι λόγω της παρουσίας και του Δημάρχου Βριλησσίων κου Ιωαννίδη στην εκδήλωση ……



Παρόντες επίσης οι π. υπουργοί κ.κ. Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Παπαθανασίου, Μ. Βαρβιτσιώτης και βέβαια ο Χαλανδραίος Γεράσιμος Γιακουμάτος.



Δεν λάβαμε ΚΑΜΙΑ απάντηση από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης από την οποία ζητήσαμε τις απόψεις της για την πλατεία. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!



Και στο δημοτικό συμβούλιο βέβαια το κλίμα άρχισε να μυρίζει … εκλογές. Μηνύσεις, προσφυγές, απειλές, ύβρεις αλλά και … τσαμπουκάδες άρχισαν να εκτοξεύονται ίνα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις για τα προβλήματά μας.



«Εσύ μην μιλάς, ΠΡΟΔΟΤΗ!», είπε ο σύμβουλος της πόλεως στον Πέτρο! Θεματοφύλαξ της παράταξης, που έχει υπηρετήσει χρόνια και χρόνια με πολλές προσωπικές θυσίες!



Θα πάω στον Χαρδαβέλα να βρω ένα «ενδιάμεσο» (μέντιουμ στα ελληνικά). Θέλω πολύ να επικοινωνήσω με τον Τζαμτζή, τον Πέρκιζα (κυρίως), τον Γκικάκη, τους Μάρκο και τον Τζίμη αλλά και τον Γυφτόπουλο για να μου πουν την γνώμη τους στο υπαρξιακό μου ερώτημα: φταίει η προσωπική μου «εμπάθεια» που λυπάμαι την παράταξη ή υπάρχει αντικειμενική αναντιστοιχία της ιστορίας της με την σημερινή κατάστασή της;


Θα μου πεις γιατί τους συγχωρεμένους; Γιατί οι ζωντανοί αργά ή γρήγορα ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ χωρίς μέντιουμ ! Και θα έχει ενδιαφέρον να τους ακούσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου