Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ κ ΜΥΡΩΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Κε Αντιδήμαρχε ευχαριστούμε γι’ αυτήν την συνομιλία.


Το έργο της ανάπλασης της πλατείας φαίνεται ότι οδεύει στην ολοκλήρωσή του και όλοι στην πόλη μιλούν γι’ αυτό. Εμείς συνομιλήσαμε με τις δημοτικές παρατάξεις, φορείς αλλά και απλούς κατοίκους και έχουμε συγκεντρώσει μερικά ερωτήματα που θα θέλαμε να σας απευθύνουμε:

Πότε θα τελειώσει το έργο κε Ανδριανάκη;

Η ολοκλήρωση των εργασιών έχει προσδιοριστεί για το τέλος Φεβρουαρίου. Ολοκληρώνονται σύντομα τα σύγχρονα WC , WC για ΑΜΕΑ με χώρους κατάλληλους για μια σύγχρονη πόλη σε αντικατάσταση της τριτοκοσμικής εικόνας που επικρατούσε, και επίσης ολοκληρώνεται η εφαρμογή της φυτοτεχνικής μελέτης.

Όλοι παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο. Η σημαντικότερη κριτική επικεντρώνεται στο γεγονός της διέλευσης αυτοκινήτων μέσα από την πλατεία παρά την ανάπλαση. Τι σκέπτεστε;

Εξετάζουμε ήδη με τον κυκλοφοριολόγο – συνεργάτη μας κο Νέλλα την δυνατότητα της πλήρους αποτροπής της διέλευσης αυτοκινήτων από την πλατεία αλλά και τις επιπτώσεις που αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει στο κέντρο. Δεν είναι όλοι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα θα το εξετάσουμε με σοβαρότητα με σύνταξη σημειακής κυκλοφοριακής μελέτης για την διαχείριση του κόμβου Βας. Γεωργίου, Κολοκοτρώνη, 25ης Μαρτίου.

Η ανάπλαση ολοκληρώθηκε αλλά γκαράζ ακόμα δεν έχει το κέντρο της πόλης. Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα του κέντρου;

Γκαράζ υπάρχει στο οικόπεδο της 25ης Μαρτίου. Οι θέσεις προβλέπεται να διατηρηθούν και να αυξηθούν μετά την προβλεπόμενη ανέγερση του δημοτικού μεγάρου στο χώρο, στο υπόγειό του. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κατασκευαστεί μεγαλύτερο υπόγειο γκαράζ στην πλατεία.

Άλλωστε προχωράμε και την κανονιστική διάταξη για την ελεγχόμενη στάθμευση – ήδη συζητήθηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή– και ακολουθεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα της διαχείρισης της στάθμευσης στο κέντρο.

Και ο «ΜΙΝΑΡΕΣ»; Τι είναι αυτός ο πύργος κε αντιδήμαρχε;

Ο «μιναρές» είναι υπερσύγχρονος κάδος συλλογής και συμπίεσης απορριμμάτων. Πρόκειται για τον πιο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων σε χώρους με μεγάλη παραγωγή. Αντικαθιστά 50 (!!!) συμβατικούς κάδους απορριμμάτων, είναι συνδεδεμένος με το αποχετευτικό δίκτυο για την άμεση απορροή των υγρών αποβλήτων σε αυτό ώστε να μην διαχέονται στο περιβάλλον, είναι απόλυτα άοσμος ενώ με την δυνατότητα συμπίεσης ελαχιστοποιεί τον όγκο των απορριμμάτων. Θα δείτε την λειτουργία του μόλις τεθεί σε λειτουργία, με την ολοκλήρωση του έργου.

Μιλώντας με γονείς στη νέα παιδική χαρά δεχτήκαμε δύο επισημάνσεις στις οποίες θα θέλαμε τον σχολιασμό σας:

Το χαλίκι που στρώθηκε η παιδική χαρά είναι ακατάλληλο, δημιουργεί προβλήματα υγιεινής και πολλά μωρά θεωρούν καλό να το βάζουν στο στόμα.



Ναι το έχουμε επισημάνει το θέμα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι σωστή η παρατήρηση. Στο γραφείο μου έχω ήδη πρόταση για αφαίρεση μεγάλου μέρους του χαλικιού ή για επίστρωση της παιδικής χαράς με ελαστικό χλοοτάπητα που είναι απόλυτα ασφαλής και υγιεινός.



Και τα όργανα της παιδικής χαράς; Υπάρχουν παράπονα ότι είναι λιγότερα από τα αναμενόμενα.



Πρόκειται για υπερσύγχρονα, ασφαλή, πιστοποιημένα όργανα που είναι και κατάλληλα και επαρκή. Έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και είναι όσα αναλογούν με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές στον συγκεκριμένο χώρο


Κλείνοντας θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω την εφαρμογή της μελέτης φωτισμού της πλατειάς που συμπεριέλαβε και τον φωτισμό και την ανάδειξη του ΙΝ Αγίου Νικολάου καθώς και του συνόλου του περιβάλλοντος χώρου

Κε Αντιδήμαρχε ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου